2019. március 7., csütörtök

Jöjj és láss görög katolikus ujság

Jöjj és láss görög katolikus ujság

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) és a Romániai Püspöki Konferencia Állandó Tanácsai évente találkoznak, hogy megvitassák az aktuális és közös témákat. A szó, mit sem ér, a szem, a szív beszél. A Szentatya november 16-án a VI.


Pál teremben találkozott a Szentszék tulajdonában lévő Bambino Gesù gyermekkórház közösségének több mint hatezer tagjával: orvosokkal, ápolókkal, kutatókkal, műszaki és adminisztratív alkalmazottakkal, önkéntes munkatársakkal, valamint betegekkel és hozzátartozóikkal. Családi Nap Jöjj és láss Parókiánk elhatározta, hogy előadásokkal, főzéssel, vetélkedővel egybekötött Családi Napot tervezünk. Célunk: Családok megismerkedése, kapcsolatok erősítése, periférián élő családok lelki megerősítése, beilleszkedésük segítése. NOÉ az Ószövetségben és a magyar nyelvben. Kárpátalján tett látogatást, melynek során találkozott Majnek Antal római katolikus , Szemedi Iván görög katolikus , Horkay László református püspökkel és a Nagyszőlősi Ferences Misszió tagjaival.


Görög Katolikus Szent Liturgia. Kis eszközök az Úr teremtő kezében – Megszentelt életet élőkhöz intézett beszédet a pápa Thaiföldön. Thaiföldi apostoli látogatásának harmadik napján, november 22-én helyi idő szerint reggel órakor hagyta el Ferenc pápa a bangkoki apostoli nunciatúra épületét, és autóval az első thaiföldi boldog, Nicholas Bunkerd Kitbamrung nevét viselő kegyhelyére utazott.


Jöjj és láss görög katolikus ujság

A felajánláshoz a nevet és a technikai ill. További magyar és idegen nyelvű weboldalak a katolikus. A román görög - katolikus egyház azt reméli, hogy a hét püspök boldoggá avatási szertartása Ferenc pápa jelenlétében történik Balázsfalván, az egyházfő május 31. A pápa romániai látogatását januárban jelentette be a Vatikán.


A Budaörsi Kolping Család most is meghirdeti a Mikulás-napi kiállítást és jótékonysági felajánlást, mely december 9-én, vasárnap 8-óráig tart Katolikus Iskolánkban. A kiállítás karitatív jellegű, a részvevők egyházközségünk rászorulóit támogatják felajánlásukkal. Az egy ideig nem volt rá hajlandó, de azután azt mondta magában: Ha nem is félem az Istent, és az embereket sem becsülöm, mégis, mivel terhemre van ez az özvegyasszony, igazságot szolgáltatok neki, hogy ne járjon ide, és ne zaklasson engem vég nélkül.


Azután így szólt az Úr: „Halljátok, mit mond a hamis bíró! De az okok, amelyek e gyalázatos merényletre bírták, ismeretesek és ez okok nyomán elindulva meg fogják találni a tettest is. A cikk írója a románok között kereste először az értelmi szerzőt. Indokként hozta fel, hogy a románok évek óta féktelen durvasággal izgatnak a magyar görög ­ katolikus püspökség ellen.


János Pál Katolikus és Kecel EGYH-KCP Közösségi programok a Premontreiben Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium Szombathely EGYH-KCP Katolikus közösségi ház kialakítása Diósdi Római Katolikus Diósd EGYH-KCP Informatikai hálózat kiépítése a Szent Miklós Leánykollégiumban Szent Miklós Leánykollégium Kecskemét EGYH. A temetéshez kapcsolódik a csendítés és a harangvers a gyászolók kívánsága szerint. De amennyiben az elhunytnak nem egyházi temetése lesz, sem csendíteni sem verset húzni nem lehet.


A katolikus szertartás szerint a temetés az utolsó kenet felvételével kezdődik, amelyet közvetlenül halála előtt vesz fel az elhunyt. Szikszón a görög katolikus egyházközség Legszentebb Istenszülő Születése Templomát, amelynek alapkövét még évvel ezelőtt rakták le. Az adományokból, püspökségi, kormányzati és önkormányzati támogatásból létrejött épület 1millió forintból készült el. A záró alkalmon a helyi egyházak elöljárói, Kovács Tibor református lelkész, Zuró József görög katolikus parókus, Gáspár Mátyás, Galsi János, Takács András római katolikus atyák a hívekkel együtt imádkoztak, énekeltek, hogy erősödjenek az.


Az encsencsi görögkatolikus leányegyház (filia) rövid története. Krisztusom jöjj , világítsd be a szívem! Hogy pontosan mikor telepedtek meg Encsencsen görögkatolikusok, egyelőre nem ismert. A kereszthajó alatti kriptában görög katolikus püspökök, papok és adományozók nyugszanak. A templom, ahol a művészt felravatalozzák.


A tavaly Pünkösd vasárnapján, június 11-én felszentelt és a Szentlélekről elevezett Rákóczi téri görög katolikus templom nem csupán míves kidolgozását, nemes anyagait tekintve lett kivételes értéke, valóságos „ékszerdoboza a csepeli városképnek, de az építése során tapasztalt összefogás, önzetlen. Serkenj föl, jöjj ide, láss meg! Hiszen te vagy, URam, a Seregek Istene, Izráel Istene! Rendszeresen megjelenő újságunk a Kátai Hírek.


Az aktuális pénzügyi helyzettől kezdve, az előző újság megjelenésének időpontja óta szüetett illetve eltávozott Nyírkátai lakosok számán át, az ünnepségek összefoglalóján keresztül, igyekszünk minden, a falu életében fontos szerepet játszó mozzanatot megjelentetni, legyen az jó vagy akár rossz hír. Napjaink legjelentősebb történelmi görög katolikus székhelyei: Hajdúdorog, Debrecen és Nyíregyháza. Országjáró körútjának soros állomásaként szerdán Pécsre érkezett a máriapócsi Könnyező Szűzanya Kegykép. Az ikont Veszprémből hozták Pécsre, először a Xavéri Szent Ferenc görög katolikus templomba, majd a gyalogos zarándoklat után a Pécsi Székesegyházba.


A Nemzeti Kegyhely új létesítményei lehetővé teszik, hogy szeretteinek Ajándékutalványt vásároljon. Szentkút különleges természeti atmoszférája igazi lelki és testi feltöltődést ígér. Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanévnyitó ünnepségén, ahol először szentmisén adtak hálát azért, hogy az iskola átvételéért. Ha azonban költözésre kerül sor, akkor utóbbit biztosan nem viszem magammal, és – hasonlóképpen – ha módomban állna, akkor talán tennék róla, hogy a számomra nem értékes mások ne a közvetlen szomszédságomban verjenek tábort.


Magasabb és tömeg- vagy nemzetszinten pedig az ilyen, békés időben öntudatlan és. Duna Televízió TV csatorna műsora az Animare TV újságban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések