2019. március 13., szerda

Igar református templom

Igar község Fejér megyében, a Sárbogárdi járásban. A templom lebontásának 50. Istentiszteletet tartottak a belvárosi református templomban.


Igar református templom

Rengetegen jöttek el megülni ezt az érzékeny pillanatot. A falu határában, szintén Vámpusztán, bronzkori földvár maradványaira leltek. Vám- és Vámszőlőhegy Igar belterületén kívül esik, illetve km távolságra fekszik onnan.


Két utóbbi település lakosainak száma együttvéve 6fő. Helyszín: a református templom gyülekezeti termében (a főtéren a templom udvaráról nyílik) Gödöllő, Szabadság tér 9. Kolozsvár - Törökvágási Református Egyházközség, Cluj-Napoca. A Kolozsvár-Törökvágási Református Egyházközség oldala.


Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Pesterzsébet-Központi Református Egyházközség.


Online igehirdetés (.mp3) Abban az esetben, ha weboldalunk átmenetileg nem üzemelne, az alábbi linken közvetlenül elérhetik online igehirdetésünket, amennyiben az adás folyamatban van. A monoszlói református templom. Templomrom Mindszentkállán.


Igar református templom

Békéscsabai Református egyházközség honlapja. Az összesen nyolc éven át tartó. Vallom, hogy az igazi reformáció ma is a megtérő szívekben kezdődik! Máriagyűd - Református templom A Katolikus Kegytemplomtól alig pár percnyi sétával elérhető a Református templom.


A címerben látható ezüstpólya (sáv) a közeli Sió-folyót jelképezi. Amennyiben túrázol a csodabogyós tanösvényen, akkor még elkerülni sem tudo mert az túraútvonal a templom mellett visz el. Református templom Csaroda a mosolygó szentek temploma A falu szélén - ahol néhány régi parasztház áll takarosan felújítva - kis ligeterdő ölelésében leljük meg a több mint 7éve épített és festett beregi templomok legpompásabbikát. A bejárati (nyugati) oldalon gótikus , tagozott kőkeretezésű, barokk ajtószárnnyal zárt kapu található, amely felett már a református építészetet jelző domborműben egy kakas található. Isten hozta a Németajkú Református Egyházközségünkben!


Magyarország számos területen utolérte a fejlett nyugat-európai államokat, ezekből az országokból számos tudós, elszegényedett vállalkozó, értelmiségi vándorolt be országunkba. Bóly - Református templom Bóly községében tett röpke látogatásunk alkalmával volt lehetőségünk a református templomot közelebbről is megnézni. Akárcsak a katolikus templom ez is közel van a kastély bejáratához. Berendezése is ebből származik, sőt szószéke még korábbi. A szabadságharc leverése után bujkálnia kellett.


Majd később Pápán fejezte be teológiai tanulmányait. A hajdúszoboszlói református templom szeretettel várja a városba érkező fürdőző vendégeket is. Szeretettel üdvözöljük a Fót-Központi Református Egyházközség honlapján! Kérjük, nézzen körül bátran és ha van kérdése van, vagy szeretne üzenetet hagyni a gyülekezet részére, használja a vendégkönyvet. Isten dicsőítésének vezetésével Igar Gabi szolgál Bicskéről.


A konferenciát Egriné Meláth Viola vezeti, adakozásra Gálné Kapás Márta buzdít. Bizonyságaitokat, ötleteiteket várjuk! Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÁFIÁN JÓZSEF életének 85. Keresési feltételek törlése. Székesfehérváron, a Budai úti Református templom altemplomában.


Polimberger síremlék a bajai plébániatemplomban. Utcakép a bajai plébániatemplommal. Bölcske főutcáján található a műemléki védettség alatt álló épület.


Igar református templom

Régi zilahiak gyakran emlegetik, hogy ahol most a ligeti templom áll, ott még huszonöt-harminc évvel ezelőtt kukoricaföldek terültek el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések