2018. október 12., péntek

Szanazug túra

Szanazug túra

Természetesen nemcsak a szervezett túra lehetőségét nyújtja e vidék, hiszen számos helyet érdemes felkeresni a környéken. Hajdúirtás-Farkaszug Már honfoglaláskor lakott hely volt. Kedvelt kiránduló- és fürdőhely: mindkét parton szabad strandon lehet fürdeni, ahol a víz tiszta és sekély. A fürdőzők egy-egy délutánra is ellátogathatnak ide, vagy a hétvégi házakban töltve az éjszakákat, több napot is eltölthetnek. A termés változatos alakú, 2-cm-es, kicsit hosszúkás.


Szanazug túra

Vitamintartalma igen magas. Vízi túra programunkat Szarvas Halászlakon fejezzük be, ahonnan egy rövid pihenőt követően már újra bringával folytatjuk tovább utunkat a szarvasi Holt-Körös mentén, a következő szálláshelyig, ahol, az utolsó két éjszakánkat töltjük. Az Ifjúsági Tábornak foci pályája, röpi pályája, saját stégje, fürdőhelye. A strand területén lehetőség van vizibicikli, kajak, kenu és csónak kölcsönzésére, sétahajózásra, valamint a komp használatára. Egy bográcsolás árát a túra díja tartalmazza!


A túra célja az ország legtisztább vizû folyói alkotta Körös-vidék megmaradt sajátos természeti környezetének megismertetése, és az egyéni teljesítõképesség fokozása. Gyula és Doboz felől közelíthető meg. A túra szervezõje Juhász Attila József vizitúra vezetõ.


Kategóriák: Egyes túra kajak- férfi, női. Páros túra kajak- férfi, női, vegyes. Hármas túra kenu- open. Négyes túra kenu- open. Versenyhajó kajak open.


Garantált program minden nap Gyulán csak előzetes jelentkezéssel. A folyó 2fkm-nél érjük el a Békési duzzasztóművet. A műtárgy felett keresztbe bójasor húzódik. A bójasoron belül közlekedni TILOS! A duzzasztómű baloldalán a nemrégiben újonnan átadott és igen jól felszerelt békési kishajókikötőnél, kényelmesen kiszállhatunk és könnyen átemelhetjük a „kisvízre” hajóinkat.


Szanazug túra

Szállás a nagy túra gyulai rajthelyén biztosított. Meleg étel 4Ft-ért a nagy túra gyulai rajtjában vásárolható (rajtban kérjük jelezni). A Városerdő és Solymos között az árvízi tározó egyértelműen követhető töltésén nem lesz turistajelzés (km). A közeli Gyula-Városerdő vm. Már néhány órás tekeréssel is elvarázsolt helyekre jutunk.


Az esetleges változások miatt feltétlen nézd meg a túra előtti hétben a túra saját honlapját, vagy a kiírást a TTT honlapján! Ne ijedj meg az időjósoktól, ha csak egy kis esőt mondanak, - várunk! Gyulán, a rajthelyen a túra előtt és után is lehet saját hálózsákban, tornateremben aludni.


A folyó kanyarulatai mentén az fűz-nyár, valamint a tölgy-köris-szil ártéri. Szanazug – Doboz (templom) - Tarhos. Ha a levél nem jelenik meg postafiókodban, feltétlenül nézd meg, nem került-e a spamek közé, illetve a promóciós mappába.


Az érdeklődőknek üzenjük, hogy idén már megyünk a Körösök vidékére is, igaz csak hétvégére, de igény esetén hosszabb túráról is lehet szó! Vidéki Végállomás szerkesztősége. Mályvád- túra vonalat a Fekete-Körös gáton!


Weboldalunk használatával jóváhagyod a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Sportízelítőés a VIII. Kérlek benneteket, részvételetekkel erősítsétek szervezetünk jó hírnevét. A Pilismaróti hajótemető után át akartunk sétálni Dömösre és legalább a Rám-szakadékig eljutni.


Túraútvonal tervezet 06. Saturday 02:51:Dél-Alföld.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések