2017. október 18., szerda

Párkapcsolat pszichológia

Párkapcsolat pszichológia

Tegyük fel, hogy meglátom a barátomat egy vonzó nővel nevetgélve édelegni egy utcasarkon és iszonyú féltékeny leszek. Hiába győzködöm magam, hogy ez bizonyára teljesen ártatlan dolog, biztos csak munkatársak, a barátom hű hozzám, tudom, hogy soha nem csalna meg, és hiába reménykedem, hogy a vonzó nő voltaképpen jegyben jár, attól sajnos nem tudok elvonatkoztatni. Please try again later.


Biztosan mindenki elgondolkozott már azon, vajon mitől lesz jó minőségű egy párkapcsolat. Manapság nagyon sok „divatos” tippet lehet olvasni arról mi számít: a külső, belső, a kezdetek, az első (vagy 7) év, a szex, a hasonlóság vagy éppen a különbségek. Mindig emberekkel foglalkoztam, csak más területeken, ahol a magánéletük éppúgy jelen volt, mint a jelenlegi munkámban. Sok értékes, és bizalmas beszélgetésen vagyok túl, amelyek sok tanulsággal szolgáltak.


Sokunkat foglalkoztat a kérdés: mi lehet a boldog és tartós párkapcsolat titka? Az elfogadás, a tolerancia vagy a szerelem a kulcsszó? Gottman amerikai klinikai szakpszichológus és párkapcsolat -kutató évtizedek óta tanulmányozza ezt a területet, és vizsgálatai alapján hét olyan elvet fogalmazott meg, amelyek a stabil és kiegyensúlyozott társkapcsolat alapjául. A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek - Az igazi párkapcsolat kézikönyve, hogyan éljünk boldogan társunkkal Dr. John Gray A Mars-lakók az erőt, a szakértelmet, a teljesítményt értékelik.


Hiszen a pszichológia azt mondja, hogy sok esetben vetítjük ki véleményünket a másik illetőre. De ez megváltoztatható. Amíg nincs az adott - akár súlyos - konfliktus megfogalmazva, addig változtatni sem lehet rajta. Egy szerelem nélküli párkapcsolat nem szükségszerűen boldogtalan vagy rossz párkapcsolat.


Vannak olyan párok, akik nagyon jól élik egymás mellett a mindennapi életüket, jól tudnak együttműködni, amikor a családi élet megszervezéséről vagy a gyermekek neveléséről van szó. A női- és férfigondolkodás, viselkedés között rengeteg különbség van, amit nagyon nehezen tudunk megérteni és a párkapcsolatok többségében ez okozhatja a legtöbb konfliktust. A mérgező szülők után foglalkozzunk a mérgező gyerekekkel. Elég durvának hangzik, de bizony van ilyen is.


Párkapcsolat pszichológia

A gyerekek gyakran lázadnak és nem akarják betartani, sem tiszteletben tartani az otthoni szabályokat. A párkapcsolat alapköve férfi szemmel? Pszichológia Jog és 87views.


Szerkesztőségünk és szakértőink segítenek az Ön elé táruló kihívások feltérképezésében, a cikkeinkben választ találhat az egyedülálló élet, párkapcsolat , csalá szexualitás és pszichológia témakörökben felmerült kérdéseire. Egy párkapcsolat megszakadása mindig fájdalmas. Ha valaki az iwiw böngészése során értesül róla, hogy partnere már egyedülálló, váratlan nagy ütést szenved el. Azt sem könnyű elviselni, ha. Az evolúciós pszichológia a fajfenntartás és az utódok gondozásának szemszögéből közelíti meg a szerelem kérdéskörét.


Az emberi utód felnevelése- más emlősökhöz képest- időben sokkal kiterjedtebb, emiatt sokkal nagyobb energiabefektetést igényel. Könyvismertetések: Borbély Sjoukje: A szülők és mi Részlet a könyvből: Az érintett gyerekek szülei olyan szülőcsoportot képeznek, amely próbára teszi vagy teheti minden velük dolgozó, együttműködő szakembert. Hétköznapi pszichológia önfejlesztés, gyermeknevelés, csalá párkapcsolat témában. A pszichológus személyes bemutatkozása, terápiás módszerei, rendelése, referenciái.


A dadogó komplex kezelése c. Az új párkapcsolat sodrása afelé tereli mindkettőjüket, hogy a másik kedvére tegyenek, hogy olyan helyzeteket teremtsenek, ahol jól érzik magukat. Az elmúlt évek interdiszciplináris (antropológia, neurológia, farmakológia, pszichológia ) kutatásai rámutattak, hogy azoknál az egyéneknél akik szenvedélyes szerelmet éreznek, megnövekszik az agyuk által termelt norepinefrin, feniletilamin (PEA) és dopamin mennyisége. Mennyire erős az összetartozásuk? Párkapcsolat teszt: szeretné megtudni, hogy összeillik-e párjával? Vajon megváltozott-e a kapcsolatuk a megismerkedésük óta, és milyen irányban?


A tisztelet egyértelmű hiánya például a párkapcsolat közösen kialakított kereteinek megsértése (szóbeli vagy fizikai bántalmazás, hazugság, hűtlenség stb), vagy ha a pár két tagja eleve nem közösen határozza meg azokat. Vagyis ha az egyik fél egész egyszerűen nem veszi figyelembe, hogy amit tesz, az milyen hatással van. A pszichológia elérhetetlen tudományból mára bárki számára hozzáférhető tudásforrássá vált. Az önismeret és az önfejlesztés képessége az egyik legnagyobb értékké nőtte ki magát az elmúlt években: nemcsak a magánéletben, de a munkahelyen is előnyökhöz juthatunk, ha tisztában vagyunk a kapcsolatainkkal, a félelmeinkkel, az erősségeinkkel és a gyengeségeinkkel.


Azért írok, mert úgy érzem hogy kellene beszélnem valakivel. Néha úgy érzem depresszióba esek és ilyenkor teljesen elhagyottnak érzem magam és nincs kedvem senkihez és semmihez, vannak olyan érzéseim, hogy nem felelek meg eléggé sem a munkámban, sem pedig az életben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések