2017. augusztus 31., csütörtök

6 Hónapos baba napirendje

6 Hónapos baba napirendje

A hónapos baba napi folyadékigénye. Tartós melegben, fűtési szezon idején a szárazabb légterű lakásban és szükség esetén megkínálhatod kisbabád néhány kortynyi forralt vízzel, naponta 1-dl elegendő lesz. Hat hónapos korban megkezdhetjük az anyatejjel táplált baba hozzászoktatását a szilárd ételekhez.


Az elsők közt lehetnek gyümölcsök (alma, őszibarack először), gluténmentes éltelek (rizs) vagy glutén tartalmúak (búza, rozs, zab), valamint főzelékfélék (először burgonya, amely jó sűrítő anyagnak is). Hogyan vezesd be az új ízeket? Ha nagy az allergiás hajlam (ekcémás, kiütéses a baba ), akkor 4- hónapos kor között, ha közepes (vannak bőrtünetek, de nem súlyosak), akkor hónaposan, ha nincsenek allergiás tünetek, akkor a család életódja szerint később is be lehet vezetni. Hozzátáplálás - mikor mit ehet a baba. Babakonyha: dietetikus által ellenőrzött baba receptek gyakorló anyukáktól!


A kezek, a felsőtest és a nyak megerősödése nyomán hamarosan képes lesz a felülésre, a hempergésre és a tekergőzésre is. A nyolcadik hónaptól igazán kinyílik a világ. Kipróbált receptjeink a baba fejlődéséhez igazodnak, tápanyaggazdag ebédet varázsolhatsz percek alatt. Miből látszik, mit tud megenni?


Számos izgalmas, egészséges zöldséggel és gyümölccsel ismertethetjük meg a gyereket, a húsokból is egyre többfélét ehet , s ha nem volt tejallergia a családban, akkor bevezethetjük a tejtermékeket is. Hány alkalommal egyen egy nap? Segítséget adunk a hozzátápláláshoz.


Kislányom kapott már gyümölcsök közül almát, barackot, és banánt. Zöldségek közül krumplit és répát. Minél tovább szopik egy baba , immunrendszere annál stabilabb lesz. Legnépszerűbb receptek: Édesburgonya-püré 2. Kategória: baba -hónap.


Kialakulnak az ismételt szótagok, elkezdődnek a hosszabb gagyogások („bababa, mamama, papapa”). Almás babakeksz, Brokkolifőzelék csirkehússal babáknak, Céklapüré. Kérését mutogatással, vagy egy-egy hanggal fejezi ki. Mit mikor ehet a baba ? Főzés hónapos kortól.


A baba étkezésében hat hónapos kor körül némi változás észlelhető. Mindegyik táblázat, amit találtam hónapos kortól kezdi felsorolni, hogy mit mikor kaphat a baba. Kiszámíthatatlan, hogy mennyit eszik, és ha nem tudjuk elegendő anyatejjel jóllakatni, elérkezettnek látszik az idő, hogy megismertessük új ízekkel, más halmazállapotú ételekkel is. Az alapfőzelékek (burgonya, alma, répa, sütőtök) beállítása után – amennyiben hónapos korban kezdtük a hozzátáplálást, vagyis a szilárd ételek bevezetését, a 7. Persze lehetnek egyéni eltérések, de a legtöbb baba eleve ragaszkodik a reggeli szopihoz-tápszerhez. A sonkáról, szalonnáról ilyenekről írtam, de az összes íz bevezetését csak apránként tettem, egy egy falat majd később picivel több.


Receptek 4-hónapos korú babáknak. Eddig a gyermekeknek gyakorlatilag csak tejre volt szüksége. De valamikor a negyedik és a hatodik hónap között bekövetkezik az, hogy ez már nem elég. Ami nem üvegből van, így nem törhet el. Ha megpillantja saját magát a tükörben, még nem fogja tudni, hogy az ott ő. Csodálkozva figyeli maj ahogy a baba pont vele egyszerre gügyög.


Még nincs énképe, de a babával jókat beszélget majd. Szavai mondatértékűek: a mama jelenthet hívást, kérést, segítséget. Mozgásfejlődés hónapos korban. A távolabbról jövő vagy halkan mondott hangokra is odafigyel, reagál.


Az első fogak általában 4- hónapos kor között bújnak ki. Ha a gyermek is készen áll rá, helyes, ha ilyenkor darabos ételeket kap (pl. tört zöldségeket). Vannak gyermekek, akik csak hét-nyolc hónapos korukban fogadják el a darabos ételeket.


Hanyattfekvésben megpróbálja emelni a fejét, hogy jobban lássa a körülötte lévő dolgokat, két kézzel fog és meg is tartja a tárgyakat. Szopogatja lábujjait, hason, kezére támaszkodva, billegés nélkül minden irányba elfordítja a fejét. Mitől lehet szerintetek?


6 Hónapos baba napirendje

Egészséges babákra gondolok) Mivel lehet lekötni, szórakoztatni, fejleszteni, játékosan tanítgatni egy 5- hónapos. Az étkezések közül utolsóként a reggelit szoktuk kiváltani. A túró rudi az megy dresszingnek, csoki nélkül mert hónaposan már ehet túrót.


A gyermek már ügyesen áll négykézláb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések