2017. augusztus 18., péntek

6 Hónapos baba méretei

Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés. Megjelenik a “kérés” kifejezése. Természetesen még nem szavakkal, hanem a saját kis kommunikációs eszközeivel (mutogatással, egy-egy hanggal). A hónapos baba már felénk fordul, ha beszélünk hozzá, felismer minket, örül nekünk. Babáddal egyre szorosabbá kezd válni a kapcsolatod.


Ahogy nő, könnyebb vele kommunikálno megérteni , hogy mi baja, ha sír, vagy épp mit szeretne az adott helyzetben. Mászni kezdhet, de nem halad előre. A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés.


Egyre érdeklődőbbé válik és egyre jobban élvezi, ha emberek veszik körül. Már sokkal könnyebb kimozdulni is a babával. A baba fejlődése elérkezett abba a szakaszába, hogy kisbabád megismerkedjen új ízekkel az anyatejen kívül. A mozgásfejlődés látványosan beindul, sok csecsemő ilyenkor már a kúszás-mászás tudományával is kísérletezik. Hat hónapos korban megkezdhetjük az anyatejjel táplált baba hozzászoktatását a szilárd ételekhez.


Az elsők közt lehetnek gyümölcsök (alma, őszibarack először), gluténmentes éltelek (rizs) vagy glutén tartalmúak (búza, rozs, zab), valamint főzelékfélék (először burgonya, amely jó sűrítő anyagnak is). Intenzív növekedési szakasz- a baba éhesebb, követelőzőbb, fejét és szemét a fény felé fordítja, ingadozás nélkül tartja a kobakját. A hossz kalkulátor segítségével meg tudod nézni, hogy mennyi a babád ideális hossznövekedése. Fejét 1-másodpercig vonalban tudja tartani törzsével, amikor háton fekvésből karjánál fogva ülő helyzetbe húzzuk.


A baba hónapos korára, nagy valószínűséggel már elérkezett a nyugodtabb időszak. A hónap végére már kevesebbet sír, illetve már könnyebben felismered ennek az okát. A hasfájós időszak már csak egy rövid ideig fog tartani. Ideális a 20°C körüli szobahőmérsékletre.


Az alvózsák belső és nagyobb hátsó része mikro-perforált anyagból készül, amely lélegző és ezért nem izzad a baba. Egy táblázat a kislányok három éves korig várható súlygyarapodásáról. Ha ilyesmit nézel, mindig tartsd észben, hogy a gyerekek nem egyforma méretekkel születnek, nem egyforma termetű szülőktől, és nem is egyformán fejlődnek.


Kategória: baba -hónap. Legnépszerűbb receptek: Édesburgonya-püré 2. Almás babakeksz, Brokkolifőzelék csirkehússal babáknak, Céklapüré. A hónapos baba számára továbbra is nagyon fontos a testkontaktus, ezért vedd gyakran ölbe és énekelj, mondókázz neki! Az ölbeli játékok alkalmasak egy kis babatornára is!


6 Hónapos baba méretei

Az érintés az egyik leghatékonyabb eszköz, hogy kommunikálj kisbabáddal, tanulj olyan mondókákat, ahol meg is érintheted őt. A hónapos csecsemő táplálása Ebben a hónapban a továbbra is az anyatej a legjobb táplálék a baba számára, mivel egy egészséges csecsemő tápanyag- és folyadékigényét teljes mértékben kielégíti. Ha azonban a szopatás vagy az anyatej mennyisége problémát okoz, akkor a jól megválasztott tápszer jelenti a megoldást. A hetes terhesség idején kisbabád gyorsan növekszik, amiből te egyelőre nem érzékelsz semmit. A parányi teste egyre jobban meghajlik, alakja egy C betűhöz kezd hasonlítani.


Lassan kialakul a testformája , már láthatóvá válik a nyak és az aránytalanul nagy fej, mely teljesen elkülönül a baba testétől. Elmehettek egy helyi klubba is baba -mama tornára, de a neten is számtalan gyakorlatot találsz, amit otthon is kipróbálhattok. Eljött a formabedobók ideje Persze még sokáig segítségre lesz szüksége, hogy rájöjjön, melyik formát melyik nyílásba kell dobni, de itt az ideje, hogy kipróbáljátok ezt a remek fejlesztő játékot. Főbb fejlődési jellemzők, orvosi és védőnői vizsgálatok hat hónapos korban. Az angol méretezésben jellemzően a baba életkorát és súlyát adják meg, tól-ig jelöléssel.


Az én tapasztalatom szerint pl. Fridára hónaposan, van akinél pedig inkább hónaposan jó. A testsúly is segítség lehet a ruha választásánál, de inkább csak irányadó adat.


A hét hónapos baba álló helyzetben rugózik, egyik lábáról a másikra szökdel, egyik lábfejét a másikra rakja, majd az alsót kihúzza. Mindent megpróbál felemelni, ami a kezébe akad. Ha sikerül neki, megrázza, ledobja, a szájába veszi azokat. Mivel egyre ügyesebb, egyre bátrabb is és a próbálkozások útja levert orrokkal, plezúros lábakkal és különböző színű és formájú foltokkal tarkított. Menet közben már nem teljes testtel forog, hanem hátranéz, ami persze még több veszélyforrást jelent.


Az hónapos csecsemő hasról hátra fordul és vissza. Próbálkozik a kúszással, négykézláb állva pedig hintáztatja magát. Egyáltalán nem tesz neki jót semmilyen püré ebben a korban, csak rosszat tesz, ugyanis túlterheli az emésztőrendszerét, ami később táplálékallergiát okozhat. Kisfiam alig múlt hónapos és már naponta csak alvásra szeretne átállni. Mindenki (védőnőtől, családon át) azt mondja, hogy ez nem normális, én látom rosszul a jeleket.


Erőltessem a napi alvást, mert a fejlődésére hátrányos lehet, ha keveset alszik napközben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések