2017. augusztus 30., szerda

6 Hónapos baba játék

6 Hónapos baba játék

A hónapos baba fejlődése egy új szakasz határán áll. A kezek, a felsőtest és a nyak megerősödése nyomán hamarosan képes lesz a felülésre, a hempergésre és a tekergőzésre is. Színes trapéz, mely felkelti a baba érdeklődését.


Többfajta színes, mozgatható kis játékkal a legkisebbeknek. A trapéz és annak játéktevékenységei és zörejei a célzott fogást, az ügyességet, a reakciót és a koncentrációt fejlesztik. Mászni kezdhet, de nem halad előre.


A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés. A második félévben a játék akkor jó, ha történik vele valami, amikor a baba manipulálja. Gondoljunk a régi, dobozból kiugró paprikajancsira. Felhúztuk = csináltunk valamit, előugrott = történt valami.


6 Hónapos baba játék

A baba a korábban megkedvelt fogni-, rázni-, ütögetni- és rágcsálnivalókkal most is szívesen játszik, újabb és újabb aspektusokból megvizsgálva őket. A közös játék segíti a kicsik agyának fejlődését - mondja dr. Roni Cohen Leiderman professzor. A szeretetünk, a figyelmünk és az érintések a fejlesztő játékok legfontosabb aspektusai. A különböző játékok során tanul a baba és gyakorolja a már megtanultakat, ezért nem mindegy, hogy mit játszunk vele.


Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, ezekre szeretnénk szakértő választ adni. A leírtak általános útmutatásként értendők. Miután a baba így vagy úgy elindul – elkezd kúszni, mászni, bútorokba kapaszkodva lépegetni – az egész lakás játék -térré válik.


6 Hónapos baba játék

Igyekezzünk baba -biztossá alakítani a lakást, de hagyjunk meg a kicsinek egy-két fiókot, és polcot, amikben szabadon pakolhat. Az hónapos baba alvásigénye még mindig nagyon magas. A hónapos baba 5-órát marad ébren az alvások között.


Játék és tanulás a babával. Minden játék , amit kisbabáddal játszol, segít neki fölfedezni a világot. Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés. Megjelenik a “kérés” kifejezése.


Természetesen még nem szavakkal, hanem a saját kis kommunikációs eszközeivel (mutogatással, egy-egy hanggal). A baba érintésére Micimackó elkezd dúdolni, és rázza a kezébel lévő csörgőt. Az édes dudolás aranyos hangok is tetszeni fognak a babának. Ebben az időszakban a baba rájön arra, hogy a tárgyak akkor is léteznek, ha nem látja őket.


Jól látható ez akkor, pl. Ha már közel hat hónapos a baba , ideje beszerezni egy etetőszéket. Lehet persze egy szimpla darabot is, de sokkal praktikusabb, ha olyan széket választunk, amit a gyerek majd jóval később, a pürék időszakából kinőve is tud használni, például tanulószékként, ha elsőbe megy. Nem, az egyáltalán nincs ám olyan messze!


Felfelé mindig könnyen megy, de lefelé csak segítséggel képes haladni, ezért vigyázni kell rá. Minden bútorra és megmászható dologra fel tud mászni. A hónapos baba fejlesztése: játék és tanulás.


Próbálj létrehozni egy izgalmas játszóteret a babádnak, építs párnák és takarók segítségével akadályokat, amelyek körül csúszkálhat és mászkálhat. Amellett, hogy segíti a baba fejlődését, ez erősíteni fogja az izmait, felfedezésre is bátorítja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések