2017. január 27., péntek

Hűtlenség lelki okai

Testi betegség lelki okai. A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat). Megfigyelésem szerint van, akinek ez szokott jobban fájni, van, akinek az.


Most az érzelmi megcsalásról írok néhány gondolatot. Nagyon gyakori az az elhatárolása a megcsalásoknak, hogy létezik testi, szexuális jellegű megcsalás, illetve létezik érzelmi, lelki megcsalás. Hűtlenség címkék a megcsalás lelki okai a megcsalás letagadása bizalom helyreállítása bizalom megcsalás után bizalom visszaállítása hűtlen férj hűtlenség lelkiismeret-furdalás megbocsátás megcsalás után megcsal a párom megcsaltam a feleségem megcsaltam a férjem megcsalás eltitkolása megcsalás helyrehozása. Egy olyan élettapasztalat, melynek gondolatához egyszerűen nem tud hozzászokni legjobb erőfeszítései ellenére sem.


Betegségek lelki okai. Elárulom Neke hogy minden betegségnek, és annak fizikai megnyilvánulására, a Te szervezeted akarata, valamit nem tartasz rendben, valamivel nem törődsz. A lelked figyelmeztet, hogy a tested elhanyagoltad. Minden betegségnek lelki eredetű oka van, ha tetszik, ha nem, vagy hisze vagy nem.


A lelki hűtlenség nem a “klasszikus” megcsalás, amikor a párunk valaki mással van a hátunk mögött, valamilyen intim fizikai kapcsolatot létesít valakivel. A lelki vonzódás általában belül megy végbe, vagyis a párunk valaki más után kezd vágyódni, valaki máshoz kötődik érzelmileg. A kutatások igyekeztek feltérképezni, mi a leggyakoribb oka , ha valaki más ágyában keresi a boldogságot. Egyes kutatások szerint az emberek mintegy százaléka még monogám kapcsolatban is megcsalja a partnerét.


A hűtlenség valódi okai. A férfiak különösen hajlamosak a tagadásra, az önigazolásra. Sokszor a partnerüket hibáztatják saját hűtlenségükért. Régi sérelmeket, a múltammal kapcsolatos negatív dolgokat „dédelgetek” magamban, amelyek felhalmozódnak, és szilárd formát öltenek. Rá kell ébrednem, hogy a daganat, torlaszt állítva, energiámnak egy részének útjában áll.


Hűtlenség lelki okai

Egy olyan dolog, amit sokkal többen megtesznek, mint amennyiről kiderül, azonban a hatása kivétel nélkül mindig jelen marad. Lelki oka általában érzelmi sokk. A partner kapcsolat szellemi- lelki téren zavart mutat.


Az érintett fél lehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnők vagy munkatárs. Okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal. Ennek megítélése azonban koronként, és kultúránként változott. Hűség és hűtlenség – vissza a kőkorszakhoz? Azaz a hízás lelki okai nőknél gyakoribbak lehetnek.


A stressz is a hízás lelki oka lehet! Továbbmegyek: a depresszió oka lehet a fokozott, fel nem dolgozott stresszállapot is, de depresszió esetén sokkal kevésbé vagyunk képesek elviselni a külső stresszhatásokat, így egy farkába harapó kígyó esetével állunk szemben. Az érzelmi- lelki hűtlenség okai Ahogy arról korábbi cikkeimben már részletesen írtam, az érzelmi megcsalás tehát mindig egyfajta pótlási tevékenység.


Korábbi cikkünkben részletesen beszéltünk a pajzsmirigybetegségek tüneteiről, a pajzsmirigyhormonokról, a kivizsgálás menetéről. Most más szemlélettel fordulunk a pajzsmirigy felé: a nyugati orvoslás elsősorban fizikai testet vizsgáló szemlélete helyett lássuk, milyen lelki okok vezethetnek a pajzsmirigybetegségek kialakulásához! Talán lelki okai vannak…? A meddőség lelki okainak megtalálása sokkal bonyolultabb, mint bevenni egy tablettát, mert fel nem ismert, elfojtott, mélyen eltemetett érzelmekhez kapcsolódik.


A lelki ok is tünet, és ha a tudattalanból sikerül felhozni az okot, a megtalált ok feloldja a szorongást, és így a meddőség, mint tünet. Ha egyesek az örök áldozat szerepébe kerülnek párkapcsolataikban, már ami a megcsalatást illeti, fellélegezhetnek: meglehet, valóban csupán pechesek, és a „hiba tényleg nem az ő készülékükben” van. Az az elmélet is fennáll, hogy biokémiai okai vannak a skizofréniának: az agynak anyagcsere-zavara lesz.


Ez megtörténhet, ha túlműködésben vannak bizonyos idegsejtek az agy területein.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések