2017. január 12., csütörtök

30 Éves kor felett

Miért hízunk éves kor fölött? Nem az alapanyagcsere lassulása az oka - A probléma több összetevőből áll. Milyen kihívásokkal kell szembenézne ha év felett szeretnél teherbe esni?


Kezdjük a tényekkel: éves kor után a női szervezet (akárcsak a férfiaké) lassú, de biztos változásokon esik át. Harminc felett egyre kevesebb petesejt érik meg, annak ellenére, hogy a menstruációs ciklus továbbra is szabályos marad. Ez a fehérje felelős a kötőszövet rugalmasságáért, így a bőr feszességéért is. Az ember és éves kora között képes a legnagyobb teljesítményekre, azután egyre csökken az állóképesség – nőknél gyorsabban, mint a férfiaknál. Arról, hogy pontosan mi áll ennek a folyamatnak hátterében, a Reader’s Digest A csodálatos emberi test című válogatásában olvastunk.


Nehezen akar összejönni? Segítséget találsz az ingyenes e-bookban, és egyben feliratkozhatsz a hírlevélre. Igaz ugyan, hogy éves kor fölött megnő a fejlődési rendellenességek, a kromoszóma- rendellenességek.


30 Éves kor felett

Ha felett szülsz, tovább élsz. Sajnos nem jött össze eddig, nincs párom stb. Viszont szeretnék saját családot.


Főként nagyvárosokban figyelhető meg ez a tendencia, ahol nem ritka, hogy a nők éves kor felett szülik meg első babájukat. Nincs hozzászólás Ahogy telnek-múlnak az évek, az ember azon kapja magát, hogy lázadó kamaszból egy csapásra felnőtt ember lett. Negyven éves kor fölött a babavállalás minden szempontból nagyobb rizikóval jár.


Mielőtt azonban belebonyolódnék a rizikótényezők felsorolásába, azt is jó, ha tudjuk, hogy a év felett gyermeket vállaló anyák többségének teljesen komplikációmentes a terhessége és egészséges babát hoz a világra. Szerintetek mikor ideálisabb gyereket vállalni? Tegyük fel, hogy minden feltétel adott lenne hozzá, lenne biztos egzisztenciátok, rendben lennének az anyagiak, stb, minden-minden meglenne hozzá, ott van a támogató csalá a szerető férj, és egy olyan állás, ahová szülés után vissza lehet menni, tehát ha nem ezeken múlik a dolog, akkor ebben.


Ez a kor mondhatni vízválasztó ebből a szempontból, és amiatt is, hogy ilyenkor már érdemes odafigyelnünk életmódunkra, hiszen időskori állapotunkat innentől alapozzuk meg. Az alábbi öt pont megmutatja, hogyan változik meg a termékenységed éves kor felett. Egyetlen segítőm egy közel éves fotóállvány volt.


Mostanában év kor felett „divat” szülni, már csak azért is, mert a mai világban nem szégyen – mint anyáink, nagyanyáink korában – az, ha évesen még nem vagyunk férjnél, sőt, az az elfogadott és ésszerűbb, ha éves korunk körül vállaljuk első gyermekünket. A kalciumról ismeretes, hogy csökkenti acsonttörésekkockázatát, menopauza utáni nőknél pedig csökkenti a szívroham és a stroke előfordulását is. A genetika is szerepet játszik az öregedés folyamatában, de az életmóddal kapcsolatos döntéseink segítenek annak meghatározásában, hogy a testünk jó irányban változhasson, ahogy idősebbekké válunk. A kisgyerekkor és az azzal járó fizikai nehézségek lehet, hogy gyorsabban kifárasztanak fölött, mint mondjuk -éves kor között – mondta például Luca, egy másik nyilatkozó anya pedig azt mesélte, hogy évesen már sokkal jobban elfáradt a terhessége vége felé, mint évesen. Anyagilag nagyobb biztonságban érezzük magunkat, nem vagyunk kétségbeesve félbeszakadt karrierünk miatt, ami csökkenti a stressz-szintet.


A vizsgálatok pedig azt is kimutatták, hogy a éves kor felett szülő nők tovább élnek, sőt: kétszer annyi esélyük van megérni a éves kort, mint a többieknek. A nagy erőt és lobbanékony gyorsaságot igénylő sportágak esetében, ahol nagy izomerőre van szükség az is megfigyelhető, hogy éves kor felett már kisebb az egyéni csúcsok megdöntésének lehetősége. A szakirodalom is azt tartja, hogy például a VOmax értékekben is megfigyelhető visszaesés éves kor felett. A CSOK év felett és ingatlantulajdon mellett is jár!


Jogvadász hozzászólás A családi otthonteremtési kedvezménnyel (CSOK) kapcsolatban tévhit, hogy ha már rendelkezünk ingatlannal, vagy ha a házaspár mindkét tagja betöltötte a 40. Ft-tól millióig terjedő. Amint közeledünk a harmadik X-hez vagy a negyedikhez, egyből ránk tör a pánik, hogy lassan eljár felettünk az idő: maholnap már állhatunk sorba nyugdíjért, pedig még se karrierünk, se három gyerekünk, se családi házunk nincs.


A kor mindig egy necces kérdés. Hiába szól egyre több híradás arról, hogy milyen óriási szakember hiány van Magyarországon, az állásportálok hirdetéseit átnézve, középkorú álláskeresőként kicsit más benyomásunk lesz. A bőr korai öregedését néhány egyszerű trükkel, odafigyeléssel megakadályozhatjuk. Harmincéves kor felett a vérkeringés és az anyagcsere lassul, bőrünk nedvesség- és zsírtartalma csökken, az izomtónus lazul, megjelennek az első ráncok. A karcsúság év felett is megvalósítható, csupán ezekre figyelj kicsit jobban oda!


30 Éves kor felett

Az életkor előrehaladtával egyre csökken a terhesség esélye: éves kor felett 1nő közül átlagosan csak kb. A változókorban az esély még kisebb, éves kor körül a spontán terhesség ugyan elenyésző ritkaság, de mégsem kizárt. Tesztoszteronszint növelők: A cikk elején megemlítettük, hogy éves kor felett a tesztoszteronszint csökkenni kezd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések