2017. január 12., csütörtök

6 Hónapos baba étrend minta

A hónapos baba napi folyadékigénye. A hozzátáplálás megkezdésével vezesd be azt, hogy a pépes állagú étkezések után legalább néhány korty folyadékot kínálsz a babádnak. Naponta 1-dl folyadék adása elegendő az anyatej mellett. Tartós melegben, fűtési szezon idején a szárazabb légterű lakásban és szükség esetén megkínálhatod kisbabád néhány kortynyi forralt vízzel, naponta 1-dl elegendő lesz. Babakonyha: dietetikus által ellenőrzött baba receptek gyakorló anyukáktól!


Kipróbált receptjeink a baba fejlődéséhez igazodnak, tápanyaggazdag ebédet varázsolhatsz percek alatt. A, C és D-vitamin szükséglete, amit az anyatej már nem képes teljességgel pótolni. Tehát létfontosságú, hogy fokozatosan változatos étrendhez szoktassuk a babát, így biztosítani tudjuk a szükséges tápanyagokat a baba fejlődéséhez.


Kategória: baba -hónap. Legnépszerűbb receptek: Édesburgonya-püré 2. Almás babakeksz, Brokkolifőzelék csirkehússal babáknak, Céklapüré. Hogy néz ki egy 8-hónapos baba étrendje? Kiváncsi lennék mit adtok vagy adtatok a babáknak enni ennyi idősen? Gyümiből, főziből, tejpépet esetleg kekszet vagy babapiskótát?


Husiból melyiket próbáltátok és hányszor héten? Előre is köszönöm a válaszokat! Fentebb írta hogy ha visszaköszön egy az egyben amit megevett, akkor nem áll rá készen. Nálunk csak a husi köszön így vissza hónaposan. Milyen egy hónapos baba napi étrendje?


Mi reggelizni hete kezdtünk: pirítós lekvárral, amit én főztem csak cukorral. Tízóraira gyümölcs,ebédre főzelék, uzsira gyümölcs rizspehellyel, vacsira főzelék. Közben még naponta többször szopizik. Ti adtatok hónapos babátoknak almát, gyümiket?


Vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva hónapig csak anyatej? Mit, mikor adtatok enni a babátoknak? Ti adnátok a babátoknak az elvesztett baba nevét? Adtatok lisztet hósan a babátoknak (naturan anyatejjel vagy tápival)? A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban legkésőbb hónapos kortól.


Főzés hónapos kortól. A baba étkezésében hat hónapos kor körül némi változás észlelhető. Kiszámíthatatlan, hogy mennyit eszik, és ha nem tudjuk elegendő anyatejjel jóllakatni, elérkezettnek látszik az idő, hogy megismertessük új ízekkel, más halmazállapotú ételekkel is. Egy csecsemő számára - ideális esetben hónapos koráig - a legmegfelelőbb táplálék, az anyatej. Mi az, amit egy édesanya megtehet, hogy minél tovább tudja szoptatni a kisbabáját ? Nos, elsősorban az étrendjét kell kissé átalakítania, mivel az anyatejbe belekerül szinte minden, amit az anyuka megeszik, vagy megiszik.


Receptek 4-hónapos korú babáknak. Eddig a gyermekeknek gyakorlatilag csak tejre volt szüksége. De valamikor a negyedik és a hatodik hónap között bekövetkezik az, hogy ez már nem elég. Az alapfőzelékek (burgonya, alma, répa, sütőtök) beállítása után – amennyiben hónapos korban kezdtük a hozzátáplálást, vagyis a szilárd ételek bevezetését, a 7.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések