2016. február 1., hétfő

Nyugdíjkorhatár európában 2018

Az adó- és járulékemelés, illetve a nyugdíjkorhatár kijjebb tolása mellett létezik egy hatékonyabb és fenntarthatóbb megoldás is, amit öngondoskodásnak hívnak. Ez azt jelenti, hogy az emberek saját maguk számára teremtik meg azt a privát nyugdíjalapot , ami lehetővé teszi, hogy idősen is teljes életet élhessenek. JÖHET AZ ÚJ NYUGDÍJKORHATÁR ! ELKÉPESZTŐ EMELÉS VÁRHATÓ A NYUGDÍJKORHATÁRNÁL!


NEM FOGJA ELHINNI HÁNY ÉVES KORIG KELL DOLGOZNI, TALÁN MÁR. Mikor mehetek majd nyugdíjba? Már Te is várod a nyugodtnak hitt nyugdíjas éveket? Számolod az éveket, hónapokat? A másik, ezzel nyilvánvalóan összefüggő tendenciaként a termékenység visszaesését említette, ami a ’90-es évek végétől gyakorlatilag máig tart.


Ennek az az oka, hogy évesen Caroline csak azt a nyugdíjhányadot kaphatja kézhez, amely a Franciaországban megszerzett jogosultság után jár neki. A Dániában ledolgozott évek után járó nyugdíjhányadot majd csak éves korától kezdve kapja meg, mivel Dániában év a hivatalos nyugdíjkorhatár. A nyugdíjkorhatár férfiak esetében év és két hónap, a nők esetében év és két hónap a munkaügyi minisztérium adatai szerint. A román parlament tavaly fogadta el az új nyugdíjtörvényt, amelynek értelmében fokozatosan nő az általános nyugdíjkorhatár.


Nyugdíjkorhatár európában 2018

Nyugdíjkorhatár Az a határ, amikor valaki - a megfelelő jogosultsági idő megszerzése után - eléri azt az életkort, amikortól öregségi teljes- vagy résznyugdíjat kaphat. Jobb, ha mindenki felkészül, hetvenéves kor az új nyugdíjkorhatár – véli Suze Orman, amerikai pénzügyi guru. Aki szerint az ember és éves kora között érheti el a legnagyobb megtakarításait, megnövekedett jövedelme miatt. Ausztriát “a nyugdíjasok paradicsomának” is nevezik. Az átlagos nyugdíj az aktív kori kereset százalékát teszi ki, míg az OECD-országok átlagában százalék ez az arány.


Az állami alapnyugdíjat minden pénzügyi év kezdetén, áprilisban emelik egy összetett, inflációs kiigazítással számolt index alapján. Ez a saját jogú ellátás jelenleg korra tekintet nélkül igényelhető. Megint csak az öngondoskodáshoz jutottunk vissza, mint megoldási javaslathoz, ám a kormány jelenleg az önkéntes pénztárakat is tovább sarcolná. KÉRJÜK OSSZÁTOK MEG EZT, HOGY MINÉL TÖBB EMBERHEZ ELJUTHASSON!


Jó hír minden nő számára, hogy a évnyi munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött időszak is. Ez az összeg abban az esetben lehet magasabb, ha egy bizonyos összegnél több hozzáadott nyugdíjat halmoztál fel, vagy ha később igényelted a nyugdíjadat, mint a hivatalos nyugdíjkorhatár. Akkor is jár az állami nyugdíj, ha máshonnan is kapsz juttatást, például a magánnyugdíj-pénztártól, vagy a munkahelyedtől. Magyarországon egyébként ennél százalékkal jobb a helyzet.


A LeitnerLeitner Közép-Európa egyik legjelentősebb adótanácsadó, könyvelő és könyvvizsgáló vállalatcsoportja. Tizenhárom Közép- Európában működő irodánknak, több mint éves tapasztalatunknak és közel 7felkészült kollégánknak köszönhetően mély ismeretekkel rendelkezünk a térség államainak jogszabályi környezetéről. Ismét meglepő eredmény született a napokban feltett kérdéddel kapcsolatban, melyben arra voltunk kívácsiak, hogy Önök hogyan ítélik meg a nyugdíj-plusz kérdéskörét. Az egyik ilyen visszatérő hazugság, hogy nálunk a legmagasabb a nyugdíjkorhatár Európában. Egy másik, hogy 7 sőt év lesz a nyugdíjkorhatár az Orbán-kormány tervei szerint.


A éves nyugdíj-korhatár enyhítése nélkül esély sincs a nyugodt időskori évekre – írja a Népszabadság szombati számában. Az igénylőre irányadó öregségi nyugdíjkorhatár az egyéb nyugellátásokra, nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátásokra való jogosultság, illetőleg kedvezmény megállapításakor is fontos szerepet játszik, lényegében viszonyítási alapként működik. A visegrádi négyek véleménye mára megkerülhetetlenné vált Európában , aminek oka kiváló együttműködésük, amelyben mindig a közös álláspontokat keresik, nem pedig a vitás kérdéseket mélyítik – jelentette ki Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke hétfőn Prágában a cseh, a lengyel a magyar és a szlovák. Mindkét kérdésre nem és nem a válasz, vagyis senkinek sem kötelező nyugdíjba vonulnia a rá vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor, és nincsen kötelező végső nyugdíjba-vonulási határidő sem. Elsősorban pénzügyi és alkati kérdés, hogy akar-e valaki nyugdíjba vonulni, amikor már lehet.


Ha a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az ún. Aki kicsit jártas volt a dologban, az legálisan hozzájuthatott azokhoz a technikai eszközökhöz, amelyekkel illegálisan nézhetővé vált szinte minden, Európában sugárzott csatorna. Ugyanakkor ezek az országok – és általában véve Európa keleti felében az országok még hosszú út előtt állnak a nyugat- Európában. Az időskori munkavállalás nemcsak lehetőség, hanem egyre inkább kényszer Európa-szerte.


Nyugdíjkorhatár európában 2018

A régebbi évek nyugdíját azonban elveszti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések