2016. február 4., csütörtök

Budapest pride 2019 útvonal

Színházak tiltakoznak a szivárványzászló-égetés ellen A Radnóti , az Örkény , a Katona társulatának tagjai is tiltakoznak az LMBTQ közösség megfélemlítése és a rendőrség nem megfelelő intézkedése ellen. Budapest Pride , Budapest , Hungary. A Pride Hónap során osszuk meg egymással az álmainkat és fogjunk össze, hogy valóra váltsuk őket. Az idei fesztivál 1programja, melyet a közösség tagjai, civil szervezetek, magánszemélyek és támogatók szerveznek, azért valósulhatnak és valósulnak meg, mert a közösségért, egymásért, egy békésebb, elfogadóbb, egyenlőségre. Hogy le ne maradj a következőről, iratkozz fel.


Budapest pride 2019 útvonal

Instead of those who celebrated Pride , it was the protesters who were forced to stay within the boundaries of cordons drawn. Megközelítési útvonalak a felvonuláson. A rendezvényhez nemcsak az útvonal elején, hanem bárhol lehet csatlakozni.


Az útvonal : Kossuth tér, Markó utca, Bajcsy-Zsilinszky út, Erzsébet tér, József Attila utca, Széchenyi István tér, Március 15. Nem csak a Pride , de minden független tér, és az ott programot szervező kisebbségi csoportok zaklatása olyan jelenség ma Magyarországon, amit kiemelt problémaként kell kezelni. A Szabad Terek hálózat létrejöttének egyik oka az volt, hogy ha összeállunk, akkor egymást erősítve sokkal ellenállóbbak tudunk lenni az. A rendőrség nem a Pride -ot, hanem a Mi Hazánk ellentüntetését tiltotta meg. A Toroczkai László által vezetett párt a Belügyminisztérium épületénél akart demonstrálni.


A lap szerint a rendőrség több ellentüntetést is engedélyezett, de a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalomét nem, azt ugyanis provokatív célúnak minősítették. Továbbra is úgy ítéljük meg, hogy ez az eljárás indokolatlan, aránytalan, és a biztonságot szem előtt tartva mindent megteszünk, hogy szabadon vonulhassunk. Itt minden fontos infót megtalálhatsz róla. Performers and more information coming soon!


A 10-day gay Pride celebration in the stunning Hungarian capital. Dear Passengers, 15th of March is our public holiday with demonstrations and public speeches in the city centre. The 1programs of this year’s festival, organized by members of the community, NGOs, individuals and allies, can and do become reality because people who want to work towards the community, each other, and a more peaceful, accepting and equal country, join forces. Idén a gyülekezőhelyet a Parlamenthez hirdették meg, tudósítónk szerint már majdnem egy órával a rendezvény előtt is több ezren voltak a helyszínen.


A gyülekező órától, ekkortól körül lehet nézni a civil faluban, lesznek beszédek, csókflashmob, zenével, tánc. A menet 16:00-kor indul a Falk Miksa utca felé. A Pride -felvonulást legtöbbször az Andrássy út érintésével rendezik meg, az idei útvonal ehhez képest kissé rendhagyó. Az oldalon megjelenített adatok csupán tájékoztató jellegűek. Az esetleges hiányosságokért vagy hibákért az oldal üzemeltetői nem vállalnak felelősséget.


Tömegközlekedési útvonalak. Amennyiben csendes ingatlant keres, távol a villamos vagy a busz zajától, akkor használja a tömegközlekedési útvonalkeresőt, ahol adott címek közelében levő BKV útvonalakat jelzi térképen. Ettől persze még lesznek ellentüntetések. Szerintük nem a kordon jelenti a biztonságot, hanem a rendőri állomány.


Miért nem kérnek a kordonból? A szervezők továbbra is ragaszkodnak hozzá, hogy ez az eljárás indokolatlan, aránytalan, és a biztonságot szem előtt tartva mindent megtesznek, hogy szabadon vonulhassanak. A Pride nyitottsága szempontjából előnyös végkimenetel ellenére a bírósági ítélet indokolása nem a legszerencsésebb. Június 7-én kezdődött a Pride -hónap rendezvénysorozata, és július 6-án fejeződik be a hagyományosnak számító felvonulással. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy míg a korábbi években a felvonulás útvonalát kordonokkal kerítették körbe, így védve a felvonulókat, ezúttal nem lesznek kordonok, a rendőrség élő erővel biztosítja a rendet.


Pride is the party where we come to have a good time politically. We are not afrai we will not give up, and the more they attack us, the louder we will get. Our insider warm-up tip : Get a piece of cake at the gorgeous looking Szamos pastry shop (Váci street).


Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál március 5-8. Spuri Balaton és FélBalaton Szupermaraton március 7-8. Spuri FélBalaton Szupermaraton március 5. Emlékeztetett arra, hogy az idén kordonok nélkül zajlott a felvonulás, ennek ellenre szinte semmi nem zavarta meg a rendezvényt.


Biztosítás, Pétervárad u. Megtiltotta a rendőrség a Mi Hazánk Mozgalomnak, hogy tüntessen a szombati Pride -felvonulás ellen annak útvonalán. Toroczkai László pártja a Belügyminisztérium épületéhez akart demonstrációt szervezni, a Népszava birtokába került elutasító határozatban azonban azt írta a rendőrség: „ellentétes érzelmű személyek” hosszú évek óta megzavarták a felvonulást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések