2016. február 17., szerda

Mi a megcsalás

Mi a megcsalás

Valamit megélünk a megcsalásban, amit otthon nem. Bizonyára ez egyfajta szakmai ártalom is a részemről. Mi a megcsalás valódi oka férfiaknál?


Gray Neuman tesztje és abból írt könyve lényegében a magyar férfiakra is igaz. Azaz a világ férfijai tényleg ugyanarra az energetikára reagálnak, amit tanítunk. Vajon mi vezetett a megcsaláshoz, és miért tartotok most itt?


Ha kapcsolatotokat valóban mindeketten rendbe akarjátok hozni, akkor a következőket tehetitek. A megcsalás legfőbb két okának a 2. Nálad mi számít megcsalásnak? Nálam megcsalásnak számít a csók, sőt, az ölelés is, ha érzelmek húzódnak mögötte. De akár egy gondolat is lehet megcsalás , mondjuk az sohasem derül ki. Megcsalás a flörtölés is?


A flörtölés nem megcsalás , ha nem komoly, és nem rendszeres ugyanazzal a személlyel. Meg lehet menteni a kapcsolatot a megcsalás után? Közösen döntöttek úgy a párjukkal, hogy a hűtlenség kiderülése után is megpróbálják helyrehozni a kapcsolatot: elárulták, mi történt.


Azt, hogy mi számít megcsalásnak, nem lehet teljesen konkrétan és objektíven meghatározni - mondja dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus a Hűtlenség - és ami mögötte van című könyv írója. De valójában mindenki számára mást jelent. Mi az érzelmi megcsalás oka?


Mi a megcsalás

Sok helyen hangoztatom, hogy mindannyian arra vágyunk, hogy “Szupermenek” lehessünk férfiként, vagy “Szupernők” lehessünk nőként. Szóval mi a teendő megcsalás esetén? Alapvetően minden megcsalás , amivel mi magunkban a bizalmunkat és az őszinteségünket nem a párunknak adjuk, a bizalmon alapuló intimitást áruljuk el. Az ügyfeleim beszámolója alapján világossá vált, hogy ha kiderül a megcsalás , akkor a kezdeti sokk után azon gondolkodik a megcsalt fél, hogy vajon most mi a helyes lépés, aminek meg kell történnie. Ha csak a megcsaló tud róla, akkor ő egyedül.


Ha leszólítanánk egy embert az utcán, és megkérdeznénk tőle, neki mi a megcsalás , azt válaszolná, hogy az, ha a partner vagy házastárs félrelép, és lefekszik. A szakértő szerint gyakoribb, mint azt bárki hinné - Sokan úgy követik el, hogy szinte nem is tudnak róla. Definíció azoknak, akik hűtlenek voltak a párjukhoz.


De igaz minden korábbi állítás azzal kiegészítve, hogy a megcsalás valódi oka sokszor a gyermekkorban keresendő: ha egy nőt gyermekkorában nem értékeltek, elutasítottak, akkor felnőtt korábban sokkal erősebben keresi azokat az ingereket, amelyekben azt érezheti, hogy kell másoknak. Kinek mi fér bele a megcsalás fogalmába. Ez az állítás igaz is, meg nem is. Hiszen minden a folytatáson múlik. Gyakran azonban a csók után már nincs megállás.


A férfiak született hűtlenkedők? Senki sem születik pernahajdernek! Az évek múlásával azonban úgy alakulhat a kapcsolat, hogy ez lesz a dal vége. Persze értem én ezeket a fokozatokat, csak éppen azt nem tudom, hogy ha a páromról (férfi) azt érzem és minden egyes megnyilvánulása arra utal, hogy tényleg szeret és én is szeretem őt, de mégis félrelép akkor mit tegyek? Ahogyan előttem már leírták, a megcsalás egyszeri alkalom, míg a viszony egy folyamatosan fenntartott szexuális kapcsolat bizonyos személlyel.


Ha a veszekedések során, de még békeidőben is az egyik fél nagyon gyakran utal arra, hogy mi lenne, ha véget érne a kapcsolatot, akkor elképzelhető, hogy valamikor hátlen volt. Mi amikor összekötöttük az életünket, megfogadtuk egymásnak, hogy hosszútávú lesz a kapcsolatunk. Ehhez pedig sok alkalmazkodás, sok adok-kapok kell.


Ilyen értelemben mondom, hogy adni és kapni is kell egy egészségesen működő kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések