2015. március 19., csütörtök

Felsővadászi görög katolikus egyházközség

A tér közepén felállított adventi koszorú második gyertyáját Gulybán Tibor felsőzsolcai görög katolikus esperes parochus gyújtotta meg, majd a helyi Szent Miklós Óvoda gyermekei énekeltek és szavaltak. Felsőgö Jézus Szíve P. Fonyó Nagyboldogasszony P. Fóti Szeplőtelen Fogantatás Ek. Gelse, Sarlós Boldogasszony P. Görögkatolikus Egyházközség Mátészalka, Mátészalka. A mátészalkai görögkatolikus egyházközség facebook. Hírek, liturgia, szertartások, egyháztörténet, képtár, körpanorámaképek a templomokról, parochiák adatai, kiadványok, linkek.


Latin rítusú Görög rítus. Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” nyertes projekt. KISPESTI GÖRÖGKATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG. A sajópálfalai könnyezo kegykép rövid története. Katolikus Tábori Püspökség Bíró Lászl.


Húsvéti Szertartási rend. A görögkatolikus egyházunk tudatában van, hogy sok jó ember él a keresztény egyházon kívül is, de csak Jézus Krisztus képes Istenhez legközelebb vinni bennünket, a többi vallás nem képes erre. Az egyházközség rövid bemutatása: A 17. Kedden este órakor GRFC egyetemista hittanra várjuk a fiatalokat a Gödörben.


Hétfőn a szokott időben a középiskolásokat ugyanitt. Karácsonyi készületi időben szerda reggelenként 6. Roráte zsolozsmára” hívunk mindenkit a templomba. Dicsőség Jézus Krisztusnak!


Akkor így írt a Szentatya: „Ti e nagy földrészről gyűltök össze, amelyet a vallási, nyelvi, kulturális sokszínűség jellemez, hogy megerősítsétek közös felelősségeteket az egységre és a katolikus hit integritására, valamint hogy új eszközöket és módozatokat találjatok a tanúságtételre az evangéliumról korunk. Nagy várakozás előzte meg a X. Szent Illés kupát, melyre a 7-osztályos katagóriában inditottunk csapatot. Ebben a kategóriában sajnos két csapat az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, így a rakacaszendiekkel kellett két mérkőzésen megkűzdeni a bajnoki címért!


Felsővadászi görög katolikus egyházközség

Az új egyházközség első paróchusa Dr. This video is unavailable. Ne merüljön feledésbe e görög katolikus hősök munkáinak és neveinek a sora, hiszen ők teremtették meg a ma lehetőségeit és feladatait. Nem szándékoztam az egyházközség teljes történetét ebbe a kötetbe gyűjteni - egyrészt mert szakdolgozatként készült már erről összefoglaló írás, másrészt mert az utóbbi.


A honlap az (em) ecclesia segítségével készült. Szent Liturgián, a budaörsi római katolikus templomban ad hálát Füzesdi Mihály, görögkatolikus pap a pappászentelésétől eltelt esztendőért. ZD RÓMAI KATOLIKUS PLÉBÁNIA.


Felsővadászi görög katolikus egyházközség

Református egyház Evangélikus egyházközség Magyar Pünkösdi Egyház Ózdi. Minden, ami tágabb vagy szűkebb. A görög - és a római katolikus hívek külön-külön templom építésében gondolkodtak. Mindkét egyházközség kérvényezte a templomépítés engedélyezését.


Az építési engedély kiadásakor kikötés volt, hogy az építendő két templom együttes alapterülete nem lehet nagyobb a régi, közös használatú templom. Vallási intézmények, templomok Görög katolikus - XX. Folytatva a jelenlévő papság sorát jelen volt Dr. Fodor György pro rektor, professzor, az ünnepelt fia, Titkó István vértesi parochus, Tarapcsák János nyírmártonfalvai paróchus, a helybeli esperes paróchus, és ide értendő Fekete András esperes hajdúszoboszlói paróchus, aki kiváló szónoklatában méltatta az ünnepeltet.


Amikor ajtót nyitunk valami felé reménnyel és bizalommal lépjük át a küszöböt. Ugyan, most virtuálisan, de a házigazda szívbéli szeretetével és derűjével üdvözlöm, mindazokat akik egyházközségünk ajtaján kopogtatnak. A kiemeltséget az adja ennek a gyönyörű napnak, hogy az aradi vértanúk emléknapján adták át és szentelték fel a felújított görög katolikus kápolnát és parókiát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések