2015. március 3., kedd

Egészséget befolyásoló tényezők ppt

Az egészségi állapotot befolyásoló tényezők Az egészségi állapot azoknak a külső és belső viszonyoknak az összessége, amelyben az egyén létezik, és amelyek hosszabb-rövidebb ideig jellemzik. A továbbiakban az egészségi állapotot befolyásoló néhány kockázati tényezővel foglalkozunk, amit a nem befolyásolha-tó és a befolyásolható kockázati tényezők csoportosításával mutatunk be. A minőséget meghatározó és befolyásoló tényezők A minőséget meghatározó külső tényezők Társadalmi, gazdasági, politikai környezeti: az általános társadalmi és politikai helyzet stabilitása, a gazdaságirányítás elvei és gyakorlata (törvények, rendeletek, szabályozók, ellenőrzési rendszer), a társadalom befolyása – fogyasztóvédelem. Arial Garamond Times New Roman Wingdings Csapatszellem Microsoft Office Excel diagram 1. A szűrés eredményességét befolyásoló tényezők és a hozzájuk kapcsolódó intézkedések 2. A szűrés intézményrendszere A hazai szűrések helyzete A hazai szűrések helyzete 40. Arial Verdana Times New Roman Wingdings Keretes Microsoft PowerPoint bemutató A KERINGÉS ÉLETTANA A vér keringése az érrendszerben Vérkeringési rendszer - vérkörök Hemodinamikai alapfogalmak Áramlás, befolyásoló tényezők Lamináris áramlás Áramlás, befolyásoló tényezők Áramlás, befolyásoló tényezők Áramlás.


A külső tényezők közül megemlítendő a természeti környezet melyben az éghajlatnak és a levegőnek van szerepe, a társadalmi környezet ide tartozik az élet - és a munkakörülmények. Az egészséget befolyásoló tényezőket két nagy csoportra oszthatjuk az egyik a külső, másik a belső tényezők. A termelés egyenletes ütemének fenntartása mellett számos gazdaságossági érv szólhat A különböző stratégiák a költségek alapján értékelhetők Egyéb tényezők figyelembevétele A vezérprogram létrehozása A hazai gyakorlatban operatív tervnek is nevezik Az aggregált tervnél részletesebb időbontású Kapcsolatot. Az ELEF eredményei a éves és idősebb, magánháztartásban élő sze-mélyek egészségi állapotát és életmódját jellemzik.


A táplálkozás szükséglete A táplálkozás az egészség szempontjából alapvető fontosságú. Lényeges: A normális növekedéshez A szövetek épségének a fenntartásához Az immunrendszer normális működéséhez A betegségekből és a műtétek utáni felépülés szempontjából Helyes táplálkozással megelőzhetők népességünk főbb betegségei Cardiovascularis. Sajátos bánásmódot követelnek azok az edzések, amelyek kifejezetten a csúcsforma elérését előzik meg. A sportformát befolyásoló tényezők Élettani tényezők : a versenyt megelőző két-három hét, illetve csapatsportágakban a bajnoki idény alatt kialakított terhelés ritmusa játszik döntő szerepet a forma alakításában. Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) az egészséget a következőképpen definiálta: „Az egészség a teljes testi, lelki és szociális jólét állapota, és nem csupán a betegség hiánya”.


Egészséget befolyásoló tényezők ppt

A fogyatékosság nem zárja ki az egészséget. A befolyásoló tényezők között a legjelentősebb a nevelés személyiségformáló hatása. Az öröklött adottságokból a nevelés, tanulás, gyakorlás által képességek fejlődhetnek. A képesség alkalmassá teszi az egyént bizonyos tevékenységek sikeres elvégzésére.


PowerPoint Presentation - PowerPoint PPT Presentation - ppt PowerPoint PPTX Transcript. Szabad szemmel nem látható élőlények, melyek a fogyasztó szervezetében fertőzést vagy mérgezést okozhatnak Az élelmiszerbe bekerülő vagy ott termelődő, egészségre ártalmas vegyi anyagok. A fejlődést befolyásoló tényezők A fejlődés mindig előrehaladó változás, amely minőségileg új és magasabb rendű formát hoz létre.


Egészséget befolyásoló tényezők ppt

Egészséget veszélyeztető anyag jelenléte az élelmiszerben. A fejlődés két egymással szorosan összefüggő, egymást kölcsönösen feltételező és befolyásoló folyamatból áll: a növekedésből és az érésből. Az árváltozás nem változtatja meg az eladó bevételét.


A kereslet árrugalmasságát befolyásoló tényezők A jószág természeti, használati tulajdonságai A termék helyettesíthetősége A helyettesítő termék árának közelsége A termék árának közelsége a fogyasztó jövedelméhez viszonyítva. A kétnyelvűség mint társadalmi jelenség Áttekintés Bevezető gondolatok Diglosszia Nyelvtervezés: kert analógia Nyelvváltás és a nyelv megtartása Nyelvvesztés és a nyelv halála Bevezető gondolatok A kétnyelvűek közösségekben élnek A közösségek kontaktusban vannak egymással A közösségek folyamatosan változnak Az egyéni kétnyelvűség, kéttannyelvű oktatás stb. Az ismertetett tanulmány a mentális egészséget befolyásoló társas tényezők jellemzőit kívánta feltárni. Ezzel összefüggésben vizsgálta az egészségmegőrző szokásokat is. Arial Times New Roman Wingdings Arial Black AvantGarde Bk BT Kockás 1. TÉMAKÖR: A FOLYAMATOS MÉRÉS ÉS ELEMZÉS FELTÉTELEINEK MEGTEREMTÉSE – Gazdasági elemző módszerek Témakörök: A gyorsdiagnózis mutatója Vagyoni helyzet elemzése a mérleg vertikális (az eszközöket és a forrásokat külön-külön) és horizontális (az eszközöket és a forrásokat egymáshoz viszonyítva) vizsgálatát jelenti.


Az alkalmazott gondolkodásmód Veszélyeztetettek köre és védettségük Üzemi, technológiai sajátosságok Védelmi rendszerek, eszközök, berendezések A HSZ keretében végezzük el az alábbi tényezők vizsgálatát: Dominóhatás Irányítási rendszer elemei Veszélyeztetettek köre és védettségük vizsgálata – I. XENOBIOTIKUMOK, ÉS EGYÉB NEHEZEN BONTHATÓ VEGYÜLETEK MIKROBIÁLIS LEBONTÁSA Metabolikus utak Ahhoz, hogy megértsük a mikrobiális lebontási útvonalakat, szükséges a mikroorganizmusok alapműködésének ismerete Metabolizmus = reakciók együttese, mely során a sejtek energiát és kémiai építőelemeket nyernek Energia nyerés szempontjából vannak fototrófok ill. A vizsgált egészséget befolyásoló társadalmi-gazdasági tényezők közül a lakhatási feltételek városi viszonylatban alapvetően javulást mutatnak, de a szegregátumokban élők helyzetének javítása önálló problémaként jelentkezik. Kölcsönös befolyásolás. INTRJÚ SPECIÁLIS JELLEMZŐI Cél meghatározza a kommunikáció tartalmát – céltartás, spontaneitás korlátozott.


Aszimmetrikus kapcsolat. Formális elemei vannak. Zavaró tényezők kikapcsolása, intimitás. Az interjú eredményességét befolyásoló tényezők Környezeti.


Az egészséggel, az egészséget befolyásoló tényezőkkel foglalkozó vizsgálatok is hasonló következtetésre jutottak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések