2019. június 5., szerda

Palesztin emberek

E kutatásoknak természetesen semmi gyakorlati jelentőségük sincs, hiszen ettől a Hamasz, a Hezbollah vagy akár a Palesztin Autonómia Hatóság nem fogja Izrael létjogosultságát elismerni. Azt mindenesetre a történelmi tények alapján el kell ismerniük, hogy „ palesztin nép” vagy „ palesztin állam” sohasem létezett. A „ palesztin nép” dicsőséges történetével csupán egyetlen aprócska gond van: még soha senki a történelem folyamán nem találta meg őket. Cherson „A palesztin nép történelme …. Palesztina vagy Palesztin Autonóm Területek, hivatalosan Palesztin Autonómia jelenleg 1ország által hivatalosan elismert de jure terület a Közel-Keleten.


Területét Ciszjordánia és a Gázai övezet alkotja. Az ENSZ-ben megfigyelőként van jelen. Ebben igazuk lehet, legalábbis az teljesen valószínűtlennek tűnik, hogy most hirtelen Izrael is feladná a kétállami megoldás gondolatát, az pedig még kizártabb, hogy azonos politikai jogot adjon az Izraelben és a megszállt területeken élő palesztinoknak, mert már csak a palesztin népesség számaránya miatt is ez Izrael. Az emberek nem akarnak feltétlenül engedély nélkül építkezni, de valahol kell lakniuk, és miután láttak egy kiskaput, beszerezték az engedélyt a Palesztin Hatóságtól” – mondta az ynetnek nyilatkozva Aviv Tetraszki, a Népek Városa nevű civilszervezet képviselője.


A konfliktus nem csupán a vezetés problémája: nagymértékben a palesztin nép hibája is, hogy a béke oly messzinek tűnik. Miután Abbász politikája elítéli a terrorcselekményeket és támogatja a “két állam megoldást”, meg kell kérdeznünk, vajon a palesztin emberek is ezt a megoldást akarják e? A facebook-on jelent meg ez az írás ettől az önkéntes norvég orvostól néhány napja. Szívszaggató olvasni, hogy mit élnek át a palesztin emberek ezekben a napokban.


Palesztin emberek

A civililizált világ hallgat, az nagyhatalmak még helyeslik is izrael terrorállam népirtását. Az a szöveg, hogy izraelnek joga van az önvédelemhet. Danilo Türk, szolvén elnök szerint : „Az idő, hogy palesztin és izraeli emberek békében éljenek két külön államban egymás mellett végre elérkezett. Samuel Zbogar , szlovén miniszterelnök júniusban bejelentette, hogy kormánya megtette az első lépéseket az elismerés felé, de tart tőle, hogy az elismerés. A középkori arab tudomány eredményei az európai civilizáció fejlődésében is meghatározó jellegűek.


Kialakulásában az ókori görög, római és egyiptomi tudományos művek hatása mellett az iszlám kultúrájának, a vallás előírásainak is kiemelkedő szerepe van. Elismerjük a palesztin emberek önrendelkezési jogát, és jogukat saját államuk megalapítására. Elismerjük továbbá a régió valamennyi országának, köztük Izraelnek, a biztonsághoz való jogát, és felhívunk minden államot, hogy a békefolyamat támogatásával segítsék elő annak mielőbbi befejezését.


Palesztin emberek

Nagyon nagy örömmel olvasom e sorokat a palesztin népről. Azon gondolkodom, hogyan lehetne ezteket a gondolatokat nagyobb nyilvánosság elé vinni. Nagyon szeretném, ha világosabb képet kapnának az emberek az izraeli helyzetről. Tutu, szociális jogi aktivista és Fokváros első fekete érseke maga is a palesztin foglyok szabadságáért küzdő aktivista és a Barghouthi és Minden Palesztin Fogoly Szabadságáért Kampány Nemzetközi Magas Szintű Bizottságának tagja. Mit jelenthet egy Palesztin kendő?


Sajnos sokaknak csak divatot. Valami olyan hóbortot, amit követni kell, mert ez a „tredni”. Ezek az emberek azt sem tudják talán, hogy mit viselnek. Ha pedig meglátnak egy képet, amin Arafat viseli a palesztin kendőt (avagy Arafat kendőt), akkor két dolog lehetséges. Ha ezt ellenvetitek, tíltom a komment és a lájk sávot.


USA izraeli- palesztin megbékéléséről szóló tervezete nem tartalmaz majd javaslatot a független palesztin államiság megvalósítására. Ami a „jobbá tesszük a palesztin emberek életét szintű lózungok ellenére garantálja nem csak a palesztinok, de még az Egyesült Államokkal szövetségben álló, az Izraellel korrekt. Más fegyverrel nem rendelkeztek, viszont az izraeli támadásokban több ezer ártatlan ember, nő és gyermek halt meg).


Kedden egy buszmegállóban hajtott az emberek közé egy palesztin autós, és kiszállva kést rántott. A történelem előtti emberek ebben a helyzetben már készleteket tudtak felhalmozni és a felesleget el tudták cserélni egymással. Amint a kereskedelem és a megbízható élelemellátás kiépült, a népesség növekedésnek indult.


Ez idő alatt kezdett a tulajdon fontosabbá válni az emberek számára. Egy arab ( palesztin ) állam megalakulása a térségben komoly fenyegetettséget jelentene Izrael és az Egyesült Államok nemzetbiztonságára is. Kongresszus tagjainak pár héttel ezelőtti BDS-t elítélő határozatára reagáltak.


A katari Alkhaleej Online hírportál értesülései szerint a Fatah párt központi bizottságának egyik tagja kijelentette, arab vezetők „politikai és pénzügyi nyomást gyakorolnak” a Palesztin Hatóságra, fogadják el az úgynevezett „évszázad megállapodását”, azaz az izraeli- palesztin konfliktus amerikai vezetés által kidolgozott megoldási javaslatát. Gondolkodásának alapja a humanizmus, arra törekszik, hogy az emberek kedveljék, és minden megismert emberre úgy tekint, hogy talán egy új barátot talált. Augusztusban jelenik meg az új könyve, Bálint gazda, a százéves kertész címmel, amelyet Bánó Andrással közösen jegyez.


Tlaib belépését – Ilhan Omar. A palesztin Jézus eszméje a teológiai és történelmi ismeretek nélküli emberek számára a palesztin történelmi értelmezés új felfedezésének tűnik, ami azt kívánja igazolni hogy az izraeliek nemcsak ma tartják megszállás alatt Palesztinát, hanem kétezer évvel ezelőtt már palesztinokat gyilkoltak – nyilatkozta. Fokozódik a helyzet a Gázai övezetben.


A magát a kínai hírszerzés ügynökének mondó férfi számos információt adott át az ausztrál kémelhárítási hivatalnak arról, hogy Peking milyen eszközökkel avatkozik be politikailag Hongkongban, Tajvanon és Ausztráliában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések