2019. június 11., kedd

Karfiolt mikor ehet a baba

Hogyan vezesd be az új ízeket? Hozzátáplálás - mikor mit ehet a baba. Minden anyuka helyesen szeretné táplálni babáját.


Karfiolt mikor ehet a baba

A csecsemők helyes táplálása megalapozza az immunrendszer kialakulását és megerősödését. Hány hónapos kortól, milyen ételek adhatók a babáknak? Mikor kezdjük meg a hozzátáplálást?


Az önálló étkezés tudománya a kézzel evés örömével kezdődik. Fontos lépés, amikor a kicsi elkezd a kezdeti szájtátás után egyedül is a falatokért nyúlni. A hónapos babámnak a karfiolt mivel variálhatom? A babbucim 2hét mulva lesz honapos, pár napja, már nap 3szor kakil.


Karfiolt mikor ehet a baba

Karfiolt , kelkáposztát, babot, puffsztó ételeket mikortól kaphat a baba ? Többféle hozzátáplálás táblázat kering a sajtóban, szakkönyvekben, interneten arról, mikor milyen ételt kaphat már a baba. Nekem az a véleményem, hogy valójában csak egyes allergénekkel (tej, tejtermék, mogyoró, kenyér stb.) kell nagyon vigyázni, valamint az első gyümölcsöket-zöldségeket jól megválasztani, a többi hétről-hétre fokozatosan bevezethető. Persze nem muszáj a zöldségeket pépesíteni és kanállal kínálni, adhatjuk őket darabosan, puhára párolva is. Sok kisbaba ugyanis azt szereti, ha a kezébe veheti az ételt (párolhatunk brokkolit, karfiolt , répát), lehet, hogy ilyen formában még az a gyerek is megeszi, aki püréként vagy főzelékként nem szívesen fogyasztja a zöldségféléket.


MIKOR MIT EHET A BABA ? Születéstől kezdve: anyateje, csecsemőtápszert, gyenge édesített teát. A baba általában jelzi, hogy mikor éhes, és egyéni eltérések is lehetnek, de az optimális fejlődéshez szükséges anyatejmennyiség ennek ellenére nagy vonalakban meghatározható. Néhány évente megváltozik ez az álláspont, a legdurvább az volt, mikor hónaposan ajánlották, mikor még az alma volt csak porondon más esetben. A védőnő és az orvos azt mondta, adjak hónaposan narancslét a babának, egyszer egy pici lét adtam, de napokig ki volt vörösödve odalent a baba , szinte sebes lett.


Hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a paradicsomlével és annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Sózzuk, fűszerezzük, ha szükséges, kevés cukrot adunk hozzá. Receptek hónapos kortól. Kefír: felforralt, ezután lehűtött, lefölözött tehéntejből kefirferment hozzáadásával készül.


Magas fehérjetartalmú, nagyfokú. Az a baba , aki egyéves korára nem szopik, az vagy sztrájkol, vagy elválasztották, de nem valószínű, hogy kinőtte a szopási szükségletét. Talán innen indult az, hogy nem ő irányított. Később is a testsúlya alapján ki volt számolva mennyit ehet , és én meg orvosi utasítára ehhez tartottam magam, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Most tudatosult bennem, hogy soha nem vártam meg kisfiam jelzését, fogalmam sincs róla mikor éhes.


Ezzel egyidejűleg csökkeni fog a szopások száma is. Reggelire lehet adni gabonaféléket, kenyeret, kalácsot. Adhatsz neki minden nap főzeléket pl. Uzsonnára kekszes joghurtot, túrókrémet, sajtot is ehet.


A baba tányérjába mindig a hígabb része kerüljön. Ne süssünk vagy pirítsunk erősen. A baba ételét villával és késsel aprítsuk fel, a legjobb, ha ezt a gyermek szeme előtt csináljuk, hadd lássa, hogy tényleg azt kapja, amit a család többi tagja. A baba gyomra kicsi, az energiaigénye óriási - a zsír megoldja ezt a problémát. Ezenkívül zsíroldó A,--K-vitamint és telitett zsírsavakat tartalmaz - mindkettőre szüksége van a szervezetnek.


Karfiolt mikor ehet a baba

A saját főzésű tejételekben a csíraolaj fedezi a legjobban ezt az igényt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések