2019. június 28., péntek

Megcsalás utáni viselkedés

Megcsalás utáni viselkedés

Két viselkedési típus van. A külső okokat hibáztató, hárító, és a csak magát hibáztató. Fontos hogy az ember valahol középen leg. A félrelépés kiderülése utáni kezdeti megrázkódtatást követően, mindkettőtöknek tanácsos megvizsgálni, átgondolni kapcsolatotokat. Vajon mi vezetett a megcsaláshoz, és miért tartotok most itt?


Ha kapcsolatotokat valóban mindeketten rendbe akarjátok hozni, akkor a következőket tehetitek. Egy kapcsolatban sajnos nemcsak a jót, de a rosszat is megélheti az ember, ám ezt a kockázatot a boldogság és a közös jövő reményében érdemes bevállalni. Ha pedig úgy hozza az élet, hogy az ember csalódik, esetleg megcsalás áldozatául esik, jobb mielőbb felfigyelni a jelekre, és nyíltan rákérdezni a dologra.


Ezt onnan tudom, hogy amikor kiderül a megcsalás (mindegy, hogy aktív-e még a szeretői viszony vagy sem), nagyon erős reakciók kíséretében tud csak kommunikálni az, akit zavar az, hogy mi történt. Háromféle – megcsalás utáni – kommunikációs jelenséget tudunk megfigyelni. A megcsalt fél viselkedése megcsalás után.


Megcsalás utáni viselkedés

Onnantól kezdve, hogy a megcsalás kiderül, általában a megcsalt félre is egy furcsa szemüveg kerül. Hogy pontosan milyen, az mindenkinél más és más. Beszélgetés, Kommunikáció, Megcsalás , Párkapcsolat, Viszony Hogyan beszéljük meg? Sok pár esik bele abba a hibába, hogy azt azt hiszik, félrelépés után a kapcsolat pusztán azáltal újra felépíthető, hogy kellemes programokat szerveznek, és jól érzik magukat együtt.


Az érzelmi csalódások az emberek személyiségétől függően más és más reakciót váltanak ki. Legtöbbször valami ésszerűtlen viselkedés követi a megcsalást, és ez azért nem meglepő, mert maga az egyén sem tudja igazán feldolgozni és értelmezni a történteket. Ha újabb megcsalás mérgezik a kapcsolatot, akkor valóban nincs közös jövő. Ha a békülést követő „mézes hetek” után újra megcsalod a párod vagy a párod hűtlenkedik, akkor tényleg értelmetlen a kapcsolat jövőjéről gondolkodnotok. Az érett, felnőtt ember képes eldönteni, kivel akar élni.


Megcsalás jeleinek gyanúja hogy partnere megcsalja, szeretője van még egy jól működő párkapcsolatban is néha felmerülhet. Attól a pillanattól kezdve, ösztönösen is a hűtlenség jeleit kezdjük keresni, hogy igazolást találjuk vélt vagy valós megérzéseinkre. Ilyen esetekkor a megcsalt fél kompenzálni kez vagy túlzottan ki akarja vívni a függetlenségét, vagy revansot akar venni, esetleg mindenben megpróbál megfelelni a társának, nehogy még egyszer előforduljon a megcsalás. Egyik esetben sem lesz egyenrangú partneri viselkedés belőle. Vagy alácsúszik a társának, vagy fölé.


A legtöbb kapcsolatban felüti a fejét egyszer biztosan a féltékenység, és a hosszú távú kapcsolatok nagy százalékának a megcsalás problémájával is szembe kell néznie. Lehet, hogy ez áll a megcsalás hátterében? Látszólagos okok, és ami mögötte van - Duration: minutes, seconds. Meg lehet menteni a kapcsolatot a megcsalás után?


Közösen döntöttek úgy a párjukkal, hogy a hűtlenség kiderülése után is megpróbálják helyrehozni a kapcsolatot: elárulták, mi történt. Gondoljuk végig, hogy a megcsalás után mit várunk a párkapcsolattól. Beszéljünk a párunkkal az érzéseinkről és hallgassuk meg az ő véleményét is! Ha megbeszéljük a történteket, a megcsalás okait, megmenthetjük a kapcsolatot, vagy tovább is léphetünk, azonban mindenképpen elmondhatjuk, hogy tanultunk valamit.


Aggály „Vajon engem akarsz, vagy a velem járó csomagot? A különböző „csomagok” már a kapcsolat kezdetén is részei az idealizált portrénak, amit egymásról festünk: ide tartozik például a pénzügyi és érzelmi biztonság, hogy mennyire érezzük társnak a másikat, a kényelem, az ismerős otthon, a támasz a betegségben, öregkorban – ezek mind elemei egy. Ha egyszer darabokra törik, szinte lehetetlen tökéletesen restaurálni. A bizalom olyan, mint a tükör. Ingadozó érzelmek, hegyek és hullámvölgyek jellemzik a félrelépést követő időszakot.


A személyemet akarják, pedig valójában nem is kellenék a megoldáshoz, ha ismernék a megcsalás kezelésének az alapvető szabályait. Hiszem ha a megcsalásról és kezeléséről fontos információkat és törvényszerűségeket ismernének, akkor valójában ők maguk el tudnák kezdeni a kapcsolatuk rendezését. Mi van akkor, ha adott férfi jellemvonásai, viselkedése ugyanazt hozta ki addigi partnereiből , mondjuk féltékenységet, dühöt vagy passzivitást, stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések