2019. június 28., péntek

Megcsaló fél

Akinek nincs semmi önbizalma (legalábbis ami a párkapcsolatot és a hódítási képességet illeti), nem fog kikacsintani a kapcsolatból, mert nem lesz elég. Amennyiben ez hiányzik az egyik, vagy mindkét fél részéről, akkor az már csak nyűglődés lesz a sza. A megcsalás ezen nem javít.


Ha a kedves Olvasó a hűtlen fél szerepében van a kapcsolatban, és a lelke mélyén egy kicsit zavarja az, ami történt, akkor érdemes ezzel a témával nagyon alaposan foglalkoznia. Kevesebbet dicsér, nem bókol, nem vasalja ki azt, amit korábban. Gyakori, hogy a megcsaló fél azzal vádolja meg a párját, amit ő elkövetett. Sokat kutattuk, hogy a megcsalással kapcsolatban ki milyen teóriákat állított fel és mit vizsgált, hogy ne csak M. Gray Neuman kísérletét ismételjük, így a következő kérdések kerültek a Nagy megcsalás tesztbe. Arra kértünk mindenkit, hogy jelölje be a megcsalások valódi okait.


A féltékenység egyik tipikus kísérőjelensége, és egyben a megcsalás egyik jele is, hogy a megcsaló fél azzal vádolja meg a párját, amit ő elkövetett. Te mindig mások után koslatsz! Mindezt egyébként a hűtlen fél azért mondja el rendszeresen, hogy így kisebbítse a félrelépés súlyosságát.


A DJ elárulta, hogy már kinőtte a ˝megcsalós időszakot˝, és arról is. Nehéz megmondani, éppen ezért gyakran maga a megcsaló fél sincs tisztában vele, hogy viselkedésével a párkapcsolatát veszélyezteti. Jane Greer párkapcsolati szakértő szerint az alábbi viselkedési jegyek jelezhetik, hogy jobban kötődünk egy harmadik félhez - például kedvenc munkatársunkhoz -, mint párunkhoz. Ilyenkor a megcsaló legalább olyan mélységesen rosszul érzi magát, mint a megcsalt fél. Azt sem szabad elhanyagolni, hogy egy megcsalásban nem csak a kapcsolatból hiányzó elfogadást, örömöket, tiszteletet és jókedvet pótolja a hátlen fél , hanem a gyermekkorában meg nem kapott elfogadást, elismertést.


A cikket pont a megcsaló fél , a felesége küldte el neki, és bár törekszik arra, hogy megbocsásson a feleségének, a folyamat némi akadályba ütközik. Mindenestre a csaló fél probléma megoldó képességéről valódi. Fontos tehát, hogy biztosítsa a megcsaló fél , hogy nem ebben rejlik a probléma, nem ez volt a megcsalás oka. Ilyen esetekben tapasztalható, hogy a megcsaló fél otthon is a másikra gondol, a másik mosolyára, nevetésére, gondoskodására vágyik, szívesebben vele beszélné meg az ügyes-bajos dolgait. Ez utóbbi jutalmazóbb értékű is lesz a számára, mivel a párkapcsolatban folyamatos bűntudatot és konfliktust él meg.


Meg is tenné önmaga örömére a félrelépést, ugyanakkor bűntudata lehet, hogy megsérti ezzel a házasságát, a párját. Az egyik, hogy a megcsaló fél megbánta tetteit és felelősséget is vállal érte. A másik, hogy a megcsaló azonnal elvág minden kontaktot a harmadik féllel.


Az is bíztató, ha a megcsaló teljesen őszinte a problémákat illetően, legyen az a párjával vagy önmagával kapcsolatos és arról is szó esik, hogy mire van szükség a. Mindkét fél vigyáz a másikra, hogy a titok valóban titok is maradjon, az oldal pedig ehhez biztosít anonim és diszkrét felületet. Ez valóban a másik hibája. Lehet, hogy a megcsaló fél , hónapok óta ordítja, hogy baj van. Az önzőség, a kényelem, a konfrontálódni nem tudás.


Erre azonban a válasz a szakítás. Arcul köpése annak, ami előtte volt: a szerelemnek. Egyértelmű jelek, hogy egy megcsaló típussal randizgatsz. Mindenki hallott történeteket, amikben az egyik fél félrelépése derült égből villámcsapásként érte a másikat. Bár biztos módszer nincs, van azért néhány jel, ami már az első pillanatban arról árulkodhat, hogy egy notórius félrelépővel van dolgod.


Lehet a megcsaló , elárult vagy tettestárs. Maga a szerető, a fél , akivel csaltak, esetleg a történet egyéb szereplője, a barát, aki asszisztált a csaláshoz, más szemet hunyt, segített a becsapásban. De lehet családtag is, egy gyerek, akinek valamelyik szülőjét a másik szülő megcsalta. Egy terápián a hűtlenséggel is sok mindent lehet kezdeni, különösen, ha a megcsaló fél némi megbánást tanúsít.


Hát ez a férfi minden volt, csak nem bűnbánó. Az eredeti párkapcsolatban a megcsaló fél nem szereti a hűséges félt, vagy felsőbbrendűnek érzi magát a párjával szemben, és úgy dönt, hogy kielégíti a vágyait. Aminek az lesz a következménye, hogy egyszerre embert használ ki és vezet félre a megcsaló. Ha a megcsaló fél mégis elhagyja a társát a szeretőjéért, akkor gyakran meglepődve tapasztalja, hogy az új kapcsolat nem működőképes.


Hiszen a varázs és a titokzatosság elmúltával bebizonyosodhat, hogy az új kapcsolat (ami eredetileg egy infantilizált kapcsolat volt), nem rendelkezik azokkal a potenciálokkal, ami egy. Akár megcsalt, akár megcsaló fél vagyunk, az egyszeri előfordulást általában több is követi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések