2016. március 9., szerda

3 Hónapos baba fejlesztése

Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, ezekre szeretnénk szakértő választ adni. A leírtak általános útmutatásként értendők. A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza? Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál kiló.


Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter. A hónapos korában a baba már hosszasan megfigyeli az őt körülvevő tárgyakat és személyeket, a mozgó dolgokat tekintetével követi, fejét pedig a zaj irányába fordítja. A szülők és ismerősök hangjára vidáman mosolyog, és még mindig az emberek arca a legérdekesebb látnivaló számára. Baba fejlődése - hónapos baba - beszédfejlődés Három hónapos korban a gyermek hangadási kísérletei még nem tudatos, szándékos közlések, csak öncélú játékok. Tudatosul a csecsemőben, hogy a hangját saját maga idézi elő, így odafigyel a produkciójára, s ismételgeti azt.


Iveszics Tünde védőnő baba mama tanácsadó oldala! A babamasszázs és a babatorna elkezdését hónapos kortól javasolják, de kipróbálhatjuk hamarabb is, hogy tetszik a picinek. Először csak felöltözve simogassuk, és fokozatosan térjünk át a. Már hónaposnál nagyobb babák esetében is ügyelj arra, hogy ne legyen balesetveszélyes, ne tudja megütni vele magát és a szőrös, apró darabokra szedhető játékoktól is óvakodj a fulladásveszély.


Már nemcsak visszamosolyog, ha kedvesen közelítünk hozzá, de spontán is mosoly jelenik meg az arcán. A kezébe tett tárgyra rápillant. Tekintetével követi a mozgó tárgyakat, főleg az élénk színűeket. A kisbaba három hónapos koráig leginkább csak nézelődik. Kössük le tehát a figyelmét életkorának megfelelő érdekességekkel.


Kutatók megfigyelték, hogy a hathetes baba az arcvonásokat imitáló képeket nézi a leghosszabb ideig, három hónapos kora után pedig a színes, mozgó tárgyak felé fordul szívesen. A hónapos baba Mozgásfejlődés A harmadik hónapban a baba már sokkal aktívabb, a reflexszerű mozgások mellett egyre inkább megjelennek az akaratlagos, irányított mozdulatok is. Egyes babák egyáltalán nem strapálják magukat ezen a téren, inkább kivárnak, a fürgébbek már hónaposan átfordulnak.


Mindegy, hogy hányszor fordult már át a baba , hogy rendszeresen csinálja, vagy csak 1-alkalommal fordul át, ha egyszer meg tudja csinálni, akkor azt már. Négyhónapos kor körül megjelenik az első érte nyúlás, amely azonban nem végződik megfogással. A gyerek minden életkorban nagyon szereti, ha játszanak vele. A játék által nem csak szórakozik, hanem tanul és így fejlődik is.


Fejlődnek az érzékszervei, színesedik a beszéde, koordináltabb lesz a mozgása, a közös játék pedig összekovácsolja az édesanyjával és az édesapjával. Mászni kezdhet, de nem halad előre. A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés. A csecsemő, és persze később a kisgyermekkori nevelés legfontosabb területe is, a gondozás. A pici babát még direkt módon nem lehet nevelni, hanem mindent a gondozási műveletek alatt fog elsajátítani.


3 Hónapos baba fejlesztése

Ebben a korban legfontosabb a játék, mert fejleszt, tanulni lehet belőle. Ugyanakkor ne legyen sok minden előtte, mert nem tudja értékelni, kapkod és nem alakul ki az elmélyült játszási folyamat, pedig az alapokat itt kell lerakni. Sokszor elég egy színes kendő, olyan jól elbújhat vele a baba , a játékos kéz is.


Abban tud valaki segíteni, hogy mondjuk hónapos kortól hová érdemes vinni a picit. Kisbabád kezeivel ütő mozdulatokat végez, amikor meg akar fogni tárgyakat. A játékokat gyakran csukott ököllel érinti, fogása sokszor célt téveszt. A megfogott tárgyakat még mindig nehezen engedi el.


Nyugalmi állapotban a kezek lazán nyitottak. Kezeit a teste előtt elengedi, megfogja. A baba hónapos korára, nagy valószínűséggel már elérkezett a nyugodtabb időszak. A hónap végére már kevesebbet sír, illetve már könnyebben felismered ennek az okát.


A gyakorlatot később már úgy is végezhetjük, hogy csak az egyik lábát fogjuk, a másikat pedig a baba maga viszi utána. Passzív forgatás: A 2- hónapos babák nagyon szokták élvezni, ha eleinte óvatosan, később már nagyobb lendülettel hengergetik őket. Ez jó alkalom arra is, hogy megbarátkozzanak az átfordulás élményével. Az én drága kislányom hónapos , és már nagy ügyesen használja a szavakat. Gyermeked készségfejlesztését már egész korán, baba korban is elkezdhete ehhez nyújtanak segítséget a következő babajátékok, bébijátékok, amelyekkel játszva tanulhat a kicsi.


3 Hónapos baba fejlesztése

Babajátékok hónapos kortól. A legjobb, biztonságos, minőségi bébijátékok vásárlása, rendelése egyszerűen. Az 5-hónapos baba , ha felültetik, hosszú perceken át elnézegeti közvetlen (kb. méteres körzeten belüli) környezetét, játékait, saját testrészeit, és megkeresi a szemével a tőle távolabb eső dolgokat is, néha utána nyúl olyasminek is, amit már nem tud elérni. A második félévben a játék akkor jó, ha történik vele valami, amikor a baba manipulálja. Gondoljunk a régi, dobozból kiugró paprikajancsira.


Felhúztuk = csináltunk valamit, előugrott = történt valami. Baba fejlődése - hónapos baba - aktuális vizsgálatok Baba fejlődése - hónapos baba - aktuális vizsgálatok A BCG-oltást legkésőbb hetes korukig kapják meg a csecsemők, de általában még a szülészeti intézményben néhány napos korukban. Ez az oltás védi a tuberkolózis ellen a babákat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések