2016. január 18., hétfő

Állatok fajtái

Állatok fajtái

A listában a háziasított emlősök (kutya, macska, vadászgörény, ló, szamár, sertés, szarvasmarha, juh, kecske stb.) és hobbiállatok (aranyhörcsög, tengerimalac, csincsilla stb.) nem szerepelnek. Ki gondolta volna például, hogy az elefántfélék legközelebbi rokonai a szirtiborzok, míg a többi patástól igencsak nagy távolságra vannak. A hengerhám magas, vékony sejtekből áll. Ilyen szövet alkotja a gerinctelen állatok kültakaróját. Egyes esetekben a hengerhám felszínét csillók borítják.


A kis termetű állatok , például az örvényférgektestfelületét borító csillós hám működése az állathelyváltoztatását biztosíthatja. Más esetekben a csillózat. A ház körül élő állatok léte nem függ közvetlenül az embertől, ezek az állatok nem szorulnak gondoskodásra. A számukra kedvező életfeltételeket azonban az ember közvetlen környezetében találják meg.


A házi légy mellett ilyen állat a balkáni gerle vagy a füsti fecske is. A különleges állatok rangsorában előkelő helyet foglalnak el a békagyíkok. Nemcsak a küllemük furcsa, de a viselkedésük is. Végszükség esetén a ragadozókat a szemükből kilövellt vérrel spriccelik le. Ez a trükk annyira megzavarja a hüllőre áhítozó állatokat, hogy a gyík az esetek többségében sértetlenül elmenekül.


A hortobágyi forma elsősorban Debrecen környékén és a Kiskunságban volt honos. Internetes Lexikon - Magyarázatok számtalan témában. MiMi az útmutató tudástár. A tudomány mai állása szerinti legelfogadottabb hipotézis szerint az első állatok pelágikus, azaz vízben szabadon úszó életmódot folytató galléros-ostoros egysejtűek (valószínűleg a galléros-ostorosokhoz (Choanoflagellata) hasonló élőlények) kolóniáiból alakultak ki.


A cápák fajtái ,élőhelye,jelemzői. Az állatok kialakulása. A hazánkban tenyésztett lófajták messze földön híresek. Kevés ország rendelkezik olyan kiváló fajtákkal és a fajták oly nagy számával, mint Magyarország.


Fajtái : Kelet-kongói oroszlán Katanga oroszlán. Kelet-afrikai oroszlán vagy núbiai oroszlán. Jelenleg mindössze 2-3vad példánya él. Tej, tejkészítmények és tejtermékek.


Tejkészítmények és tejtermékek fajtái , jellemzóik, minóségi 14. A tejfeldolgozó ipar termékei. Növények és állatok fajtái.


A képekre kattintva megtekinthetjük az adott képhez tartozó részletes leírást. A gezerigó az utánzóképességéről híres. Minden hangsort többször is elismétel, mielőtt újat kezd. Saját bugyborékoló dala is van.


A teknősök és a vörösfülűek, beleértve a vitamin-kiegészítőket is – D-vitamin (olaj) oldata. Ezt hetente egyszer kell beadni, néhány cseppre kell helyezni az ételt. Aranyos egyben vadállatokról szóló cikkekben olvashatsz a ritka és érdekes állatokról.


Állatok fajtái

Jó szórakozást kívánok a különlegességekben teli fejezetekben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések