2016. január 6., szerda

6 Hónapos baba menü

A hónapos baba napi folyadékigénye. Tartós melegben, fűtési szezon idején a szárazabb légterű lakásban és szükség esetén megkínálhatod kisbabád néhány kortynyi forralt vízzel, naponta 1-dl elegendő lesz. Kategória: baba -hónap.


Legnépszerűbb receptek: Édesburgonya-püré 2. Almás babakeksz, Brokkolifőzelék csirkehússal babáknak, Céklapüré. A hozzátáplálás megkezdésével vezesd be azt, hogy a pépes állagú étkezések után legalább néhány korty folyadékot kínálsz a babádnak. Naponta 1-dl folyadék adása elegendő az anyatej mellett. Mászni kezdhet, de nem halad előre.


A tárgyakat már meg tudja fogni, szájához veszi, ajkával tapintja, ez is egyfajta ismerkedés. Kipróbált receptjeink a baba fejlődéséhez igazodnak, tápanyaggazdag ebédet varázsolhatsz percek alatt. Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés. Elkészítés módja A burgonyát és a sárgarépát alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és feltesszük kb.


Megjelenik a “kérés” kifejezése. Természetesen még nem szavakkal, hanem a saját kis kommunikációs eszközeivel (mutogatással, egy-egy hanggal). A hozzátáplálási táblázat szerint hónaposan adható túró, joghurt, csirkemáj is, ha kisebb a baba , ezek elhagyhatók, illetve a máj csirke- vagy pulykahússal helyettesíthető.


A hagymát kockára vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, 2-percig pirítjuk, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb.1-liter), ízesítjük natur vegetával, forraljuk, majd közepes lángon főzzük, míg a zöldségek meg nem főnek. Az elkövetkező pár videósorozatban mutatok nektek pár tippet. This video is unavailable. Főkategória: babakonyha.


Főzés hónapos kortól. A baba étkezésében hat hónapos kor körül némi változás észlelhető. Kiszámíthatatlan, hogy mennyit eszik, és ha nem tudjuk elegendő anyatejjel jóllakatni, elérkezettnek látszik az idő, hogy megismertessük új ízekkel, más halmazállapotú ételekkel is.


Hasról, hátra, majd visszafordul. Felül, majd a kezére és a térdére támaszkodva változtatja a helyét. Tárgyakért nyúl, azokat két kézzel megfogja, szájába veszi, ütögeti, leejti és felveszi. Ilyenkor általában már csak alkalommal alszik a pici, és ezek időtartama nem haladja meg a 3-5.


6 Hónapos baba menü

A baba eddig csak szopott, de lassan-lassan eljött az ideje az új ízek kóstolásának. Mindenki mást mon mit ehet a baba és mit nem. Javasolt az ételt először pürésíteni, és néhány hét után villával összetörni. Ne keseredjünk el, ha kezdetben a gyerek csak 1-kanállal eszik az ételből.


Szakértők egyhangú véleménye alapján a cumisüveg használata hónapos kortól nem ajánlott. Akkor miből igyon a baba ? Bejegyzésünkben bemutatjuk a Doidy tanulópohár használatát. Vásárolj ma a Rossmann Online Drogériában!


Kínálhatjuk a baba étvágyától függően. A hozzátáplálást a baba fejlődésének megfelelően kezdje el a védőnő vagy a gyermekorvos javaslata alapján, legkorábban legkésőbb hónapos kortól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések