2016. január 22., péntek

Érzelmek feldolgozása

Az óvodás korú gyerekek általában az érzelmek teljes skálájával rendelkeznek. Különböző dolgokat kedvelnek, másoktól idegenkednek, van szégyenérzetük, ragaszkodnak szokásokhoz. Személyiségük fejlődésével érzelmi megnyilvánulásaik és azok kifejezése is változik napról-napra.


Érzelmek feldolgozása

Figyelmesen hallgasd meg! Kreatív módszeregyüttes az érzelmek feldolgozásához Akár egy olyan húsz évvel ezelőtti, feldolgozatlan élmény is hatással lehet viselkedésünkre, munkahelyi teljesítményünkre, amire nem is gondolunk, ezért megoldás helyett a problémát csak toljuk magunk előtt. Bár nagyon egyszerűnek tűnhet, sokszor okoz nehézséget gyermekünk. Ráadásul ez nemcsak a válást elszenvedő, elhagyott félre igaz, hanem elég gyakran a kezdeményező félre is, noha ezt részben nehezebb tetten érni. Az érzelmek elengedése.


A válás fájdalmas és meglehetősen traumatikus változás. Ez talán még nagyobb nehézséget okoz a legtöbb embernek. Mindannyian tele vagyunk múltbéli sérelmekkel, lelki sebekkel. Nincs olyan ember, akit sohasem bántottak meg, és a neheztelést hajlamosak vagyunk magunkkal cipelni éveken, vagy akár egy életen át. Lehet, hogy egyszerre vagyunk dühösek a másik félre – szinte viszket a tenyerünk, hogy lekenjünk neki egy pofont ‒, de menekülnénk is a helyzetből.


Érzelmek feldolgozása

Akinek nehéz az érzelmek megélése és feldolgozása , ezekben a helyzetekben teljesen leblokkolhat, vagy nem megfelelően reagál. Beszélnünk kell az érzéseinkről. Dana Jack, a Western Washington University pszichológiaprofesszora szerint elfojtásról - vagy ahogy ő nevezi, önelhallgattatásról - akkor beszélünk, amikor valaki elnyomja az érzéseit, esetleges dühét annak érdekében, hogy ez ne jelentsen fenyegetést a kapcsolatára, miközben.


A játék a szokásos társasoktól eltérően nem versengésre, hanem együttműködésre ösztönöz. Egyszer, réges-régen létezett egy szép és kicsi sziget. Ezen a szigeten éltek békében az emberi érzelmek és tulajdonságok.


Érzelmek feldolgozása

Cikkek érzelmek feldolgozása témában Életveszélyes, ha elfojtjuk az érzéseinket Azoknak a nőknek, akik csak ritkán mutatják ki a haragjukat, és a kapcsolatukban is nehezen fejezik ki negatív érzéseiket, nagyobb az esélyük arra, hogy sztrókot kapjanak - állítja egy tanulmány. A humor, a jókedv, a büszkeség, a gazdagság, a szomorúság, a magány, a boldogság, a megérzés, a tudás és még sok más érzés és tulajdonság, melyek az embereket meghatározzák. Merni megélni a gyászt A temetés lezajlásával a gyászoló a hétköznapokban kénytelen lépten-nyomon szembesülni a hozzátartozó hiányával. Gondolatai, érzelmei, álmai gyakran az elhunyt körül forognak. Ahhoz, hogy megszabadulj az érzelmek csapdájának szorításából, meg kell adnod magadnak azt a szeretetet és figyelmet, amire szükséged van.


Amikor még nem tudja elmondani: érzelmek feldolgozása , érzelmi intelligencia fejlesztés játékos módon A kisgyermekkor egyik legnehezebb időszaka az, amikor a kisgyermek értelmi fejlődése már nagyon jól hala sok mindent tu de még nem képes elmondani, mit érez. Az óvodáskorú gyerekek általában az érzelmek teljes skálájával rendelkeznek. A meditációs tréningek két irányzatot képviseltek: az egyik a gyakrabban alkalmazott, a légzés, a gondolatok és az érzelmek megfigyelésére és tudatosítására szolgáló meditáció, a másik pedig a kevésbé ismert, a mások és saját magunk iránti szeretet és részvét fejlesztésén alapuló meditáció volt. A terméketlenség érzelmi feldolgozása.


A meddőség gyakran a legnagyobb próbatétel a párok számára, hiszen az emberek ilyenkor egy olyan kudarcot élnek meg, amely életük egyik nagy eseményéhez kapcsolódik, a gyermekvállaláshoz. Oriana Aragon, a Yale University pszichológusa, egy most megjelent tanulmány szerzője egy sor kutatás után megállapította, hogy ha negatív érzelmi reakcióval válaszolunk egy extrém mértékű pozitív érzelmi eseményre, azzal könnyebben képesek leszünk visszakapni az érzelmi egyensúlyunkat, vagyis gyorsabban képesek leszünk helyrerázódni egy ilyen erőteljes helyzetből. A fogantatással való küzdelem mély érzelmeket hozhat a felszínre. A gondolataink információfüggők és alaptalanok. A negatív érzelmek és a meggyőzés kapcsolata.


A félelem-, illetve az aggodalomkeltést az élet számos területén előszeretettel alkalmazzák a meggyőzés érdekében, mivel megfelelő mértéket elérve a kapott információ alapos feldolgozására motiválja az embereket. Mégis hogyan formálódnak a korábban említett érzelmi emlékeink? Ma tudjuk, hogy ezeknek a területeknek az érzelmek feldolgozása mellett más funkcióik is vannak, és az érzelmek feldolgozásában más agyterületek is részt vesznek, mégis ezek a legfontosabb struktúrák. Tépőzár-hatás: az elme által elhitt képek, szavak, és az ezekhez „tapadott”, tekercselődött érzelmek és testi érzetek látszólagos egysége. Mindaz, akinek elhittük magunkat ezekből az alkotóelemekből áll össze, és ha ezek az identitások negatívak, akkor egy ún.


A gyász, a veszteségeink feldolgozása az élet szerves részét képezi, ugyanakkor a legnehezebb feladatot jelenti. A megcsalás feldolgozása lépésről lépésre. A családtagok, közelállók elvesztése általában a személyiség legmélyebb rétegeit is megmozgató, viharos érzésekkel, szorongásokkal kísért, elhúzódó folyamat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések