2015. szeptember 16., szerda

Válás szerető miatt

Válás szerető miatt

Szerető – a válás oka vagy tünete? Két ember zárt köre kezdetben a házasság, de észrevétlenül is eljöhet az a pont, amikor ez a burok megpattan és az egyik vagy mindkét felet elérik a külvilág ingerei, amelyek egyre vonzzák, csábítják őket. Csak meg kell várni, amíg a gyerekek nagyobbak lesznek, nehogy sérüljenek a válás miatt.


A nő pedig vár, hisz érzi: igazán szereti őt ez a pasi, és a szex is fantasztikus. Sőt, zseniális apa, hisz figyel a kölykök lelki egészségére is. A valóság azonban az, hogy a magyar törvények nem ismerik a vétkesség fogalmát válás esetén. Annak, hogy ki csalt meg kit és miért , még a gyermekelhelyezési perben is szinte jelentéktelen a szerepe. Van itt olyan aki elvált a szeretője miatt és megbánta?


Két gyerekét egyedül nevelő,szegény körülmények között élőn, sokkal fiatalabb lány, aki már volt szerető rossz előjel? Howard szerint a szerető elidegenítette tőle a feleségét, ezt bizonyítottnak is látta a bíró, és ezért ítélt meg számára 7ezer dollárt. A feleségem munkatársa volt. Ez lehet akár függés miatt – anyagi, érzelmi, gyerek, stb.


Válás szerető miatt

Ugyanakkor mégis van olyan hiány, amit mégsem kap meg, és mégis szüksége lenne erre is. A kérdező kommentje: Nekem is van egy éves fiam,aki után fizetnem kéne, de nyílván nem sajnálnám a gyerekemtől. Nem mondom, hogy rossz a házasságunk, csak már éve együtt vagyunk,nem olyan mint az elején,a feleségem éves, nyílván jobb egy frissebb,fiatalabb,viszont csak egy közös gyerekünk van, és diplomás,értelmiségi. Sokaknak nem jön be is vissza sírják hogy kár volt félre menni és felrúgni mindent,de van olyan is aki hálát ad az égnek hogy megtette. Ilyenkor gondolj bele abba hogy mit látsz magad előtt az új emberrel és gondold el vele a. Szüleim váltak egy fiatalabb nő miatt , aki később kisemmizte apám (aki az anyámmal való válást az ő jófejsége miatt korrektül megúszta), majd ezek után összejött egy még fiatalabb nővel, aki elvitte a maradékot is.


Szerintem neki határozottan nem érte meg. Mert ha már nagyon szorul a hurok - a szerető nem bírja tovább titokban, fényt akar, meg elismerést, sétálni kézen fogva a körúton, mint mindenki más - előkerül a végső ellenérv, a kivédhetetlen spirituális találat: a gyerek. Nem megy, értsd meg, a gyerek miatt nem lehet, maradnom kell otthon!


Olvasónk, Viki írta meg a 24. Helyzetük nehéz, hiszen mindketten meggyászolták, és talán még ma is gyászolják a volt párkapcsolatukat. Ez még akkor is így van, ha – az esetek jelentős részében – az anyákra nagyobb teher hárul válás után. Nem tudom megmondani, mi a megoldás, különösen, ha nincs segítség, és anyagi nehézségekkel is meg van terhelve a válás.


De azt is látom, hogy vannak olyan nők, akik válás után tudnak beleállni a saját. De igen gyakori az is, hogy a pár egyik tagjának függősége miatt (alkohol, drog, játékszenvedély, vásárlási mánia) megy tönkre a kapcsolat. A jó hír, hogy a párkapcsolatok egy része megmenthető. Illetve az lehetne, ha a pár tagjai még időben fordulnának szakemberhez. A magyarországi statisztikák nagyon szomorú képet festenek jelenleg a házasságról.


Megcsalás utáni válás ? Minden második házasság válással végződik, és bár bizonyított, azt látjuk, hogy sok esetben a válás hűtlenség miatt következik be – de legalábbis a kapcsolat valamilyen módon megcsalással érintett! A válás útmutatóban megkapja a kötelezően tudnivaló információkat a válásával kapcsolatban, illetve fontos ismereteket, hogy megvédhesse, ami a legfontosabb Önnek. Jogi fogalmak magyarázata, keresetlevél minta, felkészülési lista, válás menete, gyerekek pszichológiai védelme és válási kérdőív az ügyvéd előtt.


Ha pedig a szakítás mellett dönt, semmiképp se a szerető miatt tegye, a vele való jobb, szebb élet reményében, hiszen ő családos ember, és nem biztos, hogy neki is a közös élet a célja. Azt hiszik, hogy a válás egy csapásra megoldja minden gondjukat. Az ember alapvetően két ok miatt válik: hogy megszabaduljon egy fájdalmas, szeretet nélküli vagy pusztító hatású kapcsolattól, vagy talált valakit, akiről azt gondolja, hogy vele boldogabb életet tudna élni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések