2015. szeptember 8., kedd

3 Hónapos baba mozgásfejlesztése

3 Hónapos baba mozgásfejlesztése

A hónapos baba mozgásfejlődése. Kezeivel ütő mozdulatokat végez, amikor meg akar fogni tárgyakat. A játékokat gyakran csukott ököllel érinti, fogása sokszor célt téveszt. Egyes babák egyáltalán nem strapálják magukat ezen a téren, inkább kivárnak, a fürgébbek már hónaposan átfordulnak.


Mindegy, hogy hányszor fordult már át a baba , hogy rendszeresen csinálja, vagy csak 1-alkalommal fordul át, ha egyszer meg tudja csinálni, akkor azt már. Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés. Már nemcsak visszamosolyog, ha kedvesen közelítünk hozzá, de spontán is mosoly jelenik meg az arcán.


A kezébe tett tárgyra rápillant. Tekintetével követi a mozgó tárgyakat, főleg az élénk színűeket. A hónapos baba 5- órát marad ébren az alvások között. Játék és tanulás a babával.


Minden játék, amit kisbabáddal játszol, segít neki fölfedezni a világot. Az hónapos kisbabád mellett már nem fogsz unatkozni, hiszen egyre többet van ébren nappal, és igényli a. Noha a csecsemő mozgásfejlődése meglehetősen egyéni ütemet vehet fel, felmérések kimutatták, hogy éves korra minden gyerek ugyanazokra a mozgásokra képes, hiába tanul meg tehát néhány baba hamarabb járni, évesen ugyanolyan ügyesen ugrál és szalad maj mint azok a társai, akik csak 14. A baba fejlődő és egyre inkább erősödő nyakizmai lehetővé teszik, hogy a fejét a testével egy vonalban tartsa, ügyesen megemeli a fejét, és egyre tovább tudja tartani hasonfekvés közben.


Cikksorozatunk második részében tovább folytatjuk a kisgyermek fejlődésének felfedezését hónapos korig. A baba hónapos korára, nagy valószínűséggel már elérkezett a nyugodtabb időszak. A hónap végére már kevesebbet sír, illetve már könnyebben felismered ennek az okát. A hasfájós időszak már csak egy rövid ideig fog tartani.


Kibújnak a felső középső metszőfogak (éves korig) és ez alsó szélsők (hónapos korig). A fog áttörését megelőző 2- napon a baba nyugtalan, fokozottan nyáladzik, éjszaka felriadhat és hőemelkedése is lehet, a fogínyen egy kis gyulladt udvar képződik és egy kékes-átlátszó hólyag jelenik meg. Az egészséges babák között sincs két egyforma fejlődésű gyerek és ez talán így is van rendjén. Természetesen genetikai tényezők befolyásolják, hogy egy baba dundibb, vagy vékonyabb, így a számításban is szereplő adatok is tájékoztató jellegűek. A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza?


Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál kiló. Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter. Ha a baba nappal rossz alvó, próbáljuk tudatosan csökkenteni az ébren töltött időt. Nappal se hagyjuk, hogy a kicsi túlfáradjon – az első jelekre kezdjük altatni.


Az ideális ébren töltött idő hónapos kor alatt 1-óra, felette 2- óra. A szülők és ismerősök hangjára vidáman mosolyog, és még mindig az emberek arca a legérdekesebb látnivaló számára. Sose felejtsük el, hogy minden baba más és más. Nem biztos, hogy minden baba ilyen ütemben fejlődik, ennyit eszik és ilyen napirenddel jól érzi magát. Elmehettek egy helyi klubba is baba -mama tornára, de a neten is számtalan gyakorlatot találsz, amit otthon is kipróbálhattok.


Eljött a formabedobók ideje Persze még sokáig segítségre lesz szüksége, hogy rájöjjön, melyik formát melyik nyílásba kell dobni, de itt az ideje, hogy kipróbáljátok ezt a remek fejlesztő játékot. Mikor lesz hónapos a picur? Csak azért kérdezem, mert nekem is hónapos lesz a bébim (hét múlva) egyszer nekem is azt mondta a dokink, hogy sokat eszik, próbáljam a szopit kihúzni órára, mert nekem is volt ilyen, hogy óránként akart enni. Mivel Bálint nagy baba volt ezért a védőnő ajánlatára hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást.


A fix alvási ritmus bevezetésével meg kell várni a baba hónapos életkorát, amikor is minden este ugyan a között a rituális körülmények között altatgatjuk a kisbabánkat. Babaúszás tanfolyamunkra, hónapos kortól éves korig várjuk a gyermekeket szüleikkel! Hasznos kikapcsolódás és felejthetetlen közös élmény, mely mélyíti az összetartozást baba és mama között.


Ezek az altatási időpontok mindig ugyanakkor kezdődjenek, mert így fog tudni kialakulni a baba fix alvásritmusa. Stoller Katalin (testnevelő tanár, úszásoktató). A baba ezeket próbálja megszerezni, ehhez biztosíts elég helyet, hogy tudjon forogni, mozogni. Megjegyzés: Sok baba nem szeret hason feküdni.


3 Hónapos baba mozgásfejlesztése

Ha ez nálatok is probléma, akkor használj Te is Pocifix hasalós babapárnát, melyről itt olvashatsz bővebben. Ez az időszak a gyermekek közötti különbséget is figyelembe véve 2–hónapos kortól 7–hónapos korig tart. A teljes időtartama ,5–hónap.


Mire képes: Mivel a megtanult mozgások mennyisége nagyobb és minőségileg változatosabb, kialakulásukhoz is több időre van szükség. Baba és gyerekruha mérettáblázat - Szerettel várunk pesterzsébeti üzletünkben nagy választékban találsz baba és gyermekruhát és babakocsit, etetőszéket, járókát, kiságyat, játékokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések