2015. január 9., péntek

Szakítás után új kapcsolat

Szakítás után újabb kapcsolat - neked könnyen megy? A férfitársaságba való menekülés sem magaddal, sem pedig a másikkal szemben nem fair. Mielőtt bárkit is bevonsz az életedbe, mindketten megérdemlitek, hogy előbb tisztába tedd a saját lelkedet.


Vannak azonban, akik egy szakítás után egy pillanatra sem tudnak vagy akarnak egyedül maradni, és azonnal új partnert találnak. Számos oka lehet, miért nem tud valaki önmagában is egészként tekinteni magára, miért menekül egyik kapcsolatból azonnal a másikba. A szakítás után egy dolog van csak, ami igazán nehéz, a továbblépés.


Elfelejteni, kitörölni a közös képeket a telefonból, nem visszaolvasgatni a régi SMS-ezéseket, a telefonkönyvben átírni a nevét Életem szerelméről mondjuk az anyakönyvezett verzióra és hasonló apróságok, amik szívbemarkolóan fájnak, ha elvesztünk egy fontos embert. Az új partner az elvesztett szerelem pótléka. Egy mentőöv az érzelmi viharban. Pár hónap után , amikor újra kimászunk a kuckónkból, naná, hogy összefutunk veletek valahol.


Ekkor lehet felmérni igazán, kinek hogy megy a sora a szakítás után. S ha felfedezitek egy halvány nyomát is annak, hogy mi azért nem vagyunk olyan szuperül, ti máris sokkal jobban érzitek magatokat valamiért. Ritkának találkozom olyan példával, amikor egy szakítás után közvetlenül kezdődő új kapcsolat happy enddel végződik.


Sokféleképpen lehet persze tanulni magunkról, a másikról. Van olyan kapcsolat , amin soha nem lehet túllépni Kegyetlenül hangzik, de ez is egy lehetséges válasz. Azonban bármennyire fáj is most, hidd el, idővel el fogod felejteni azt a szuper srácot a felső évfolyamból, és a táborban megismert álompasi sem fog örökké kísérteni.


Nekünk több időre van szükségünk, hogy megrázzuk magunkat, erőt merítsünk, és új partner után nézzünk. Hacsak nem az volt a szakítás oka, hogy a nő életébe egy új partner lépett, a csajok az elválás után tovább maradnak egyedül, mint a pasik. Sziasztok, egy éves kapcsolatom ért véget, már régóta boldogtalan voltam vele,kifele kacsingattam, de azért fáj.


Egyetlen szakítás után sem tudtam rögtön új kapcsolatba lépni, mert olyankor úgy érzem, szükségem van a gyászra. Ez persze azt is jelenti, hogy én olyankor észre sem veszek más pasit, egyedül küzdök meg az érzéseimmel. Sokan megkönnyebbülnek, felszabadulnak a döntéstől, boldogságot, örömet, vagy régóta nem érzett nyugalmat élnek át.


Szakítás után új kapcsolat

Mások inkább megijednek, félnek, hogy rossz döntést hoztak, és szorongani kezdenek az expartner nélküli jövőtől. A kudarc elengedhetetlen része a próbálkozásoknak. Ez a szűrő szebbé, kedvesebbé teheti a volt partnert, azonban fontos, hogy a realitásnál maradjon.


Ahhoz, hogy túl tudjon lépni volt szerelmén, lássa meg azokat az okokat, amelyek a párkapcsolat végéhez vezettek és fogadja el azt, hogy ettől a. Voltatok már úgy, hogy szakítás után új kapcsolatot kezdtetek, mert azt hittétek túl vagytok az exen? Válaszolnátok terhesség megszakítás utáni dologgal kapcsolatos kérdéseimre? Nyugodtan éld meg a csalódást és a fájdalmat, az érzelmek elfojtása hosszú távon többet árt, mint használ, de ne élj vissza a barátaid türelmével, és azt se enged hogy elszaladjanak melletted a jó dolgok, miközben te még mindig egy régen lezárt kapcsolat miatt rágod magad. Sok új szerelem, és ezzel együtt sok. Viszont van valami, ami nem hagy nyugodni.


Szakítás után új kapcsolat

A legtöbben hajlamosak vagyunk szakítás után olyan hibákat véteni , amiket a későbbiekben amellett, hogy iszonyatosan megbánunk, néha még szégyenkezhetünk is miattuk. Amerikai kutatók feltérképezték, hogy egy fájdalmas szakítás az agy mely szektorait hozza mozgásba – kiderült, hogy ilyenkor hasonló folyamatok játszódnak le, mint amikor rózsaszín ködben úszunk a szerelemtől, csak ezúttal a fájdalmat érzékelő receptorok is. Többször tapasztaltam, hogy szakítás után teljes mértékben megszakadt a kapcsolat köztem és volt párom között.


Ha szakítanak velünk, az az egyik legrosszabb dolog a világon, de ismerjük be, hogy szakítani sem könnyebb. Ilyenkor hajlamosak vagyunk úgy érezni, hogy vége a világnak, és már semmi értelme az életünknek, és aligha létezhet bármi is, ami jobb kedvre deríthet minket. Amikor véget ér egy kapcsolat talán a legnehezebb elhinni, hogy van remény egy új szerelemre. Egy olyan szerelemre, amelyről talán még nem is álmodtál.


Egy szakítás megtépázza az önbizalmat, sok a düh, a csalódottság és a fájdalom, bizonyos szintű veszteségélménnyel jár, még annak a félnek is, aki a kapcsolat felbontását kezdeményezi. Bármilyen őszinte és mély érzéseket válthat ki belőlünk az új kapcsolat reménye, a sebek még ott vannak. A másik félbe pedig a tudat hogy emiatt tartania kell tőlünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések