2015. január 6., kedd

Házasság katolikus szemmel

Házasság katolikus szemmel

A CSALÁD ÉS A HÁZASSÁG KATOLIKUS SZEMMEL 88. Az Egyház a házasságot és a családot Isten teremtő és üdvözítő tervének távlataiban is szemléli. Az embert nemcsak önmagában és társas emberi kapcsolataiban vizsgálja, hanem Istentől való eredetében és általa kitűzött végcéljában is.


Házasság katolikus szemmel

Ezek azonban mind csak kompromisszumos megoldások. Azon fiatalok számára, akik még nem követtek el ilyesfajta hibákat, sokkal jobb, ha az Isten által nekik elrendelt ideális házasságot keresik. Mi a teendő, ha a házasulandók egyike nem katolikus , hanem egy másik keresztény közösséghez vagy másik valláshoz tartozik, esetleg nem hívőnek vallja magát?


A következő pontokban ezekre a kérdésekre keressük a választ. Ezt nem lehet kihagyni, ezt egyszer mindenkinek át kell élnie – mondják sokan, mert érzik, hogy a templomi esküvő nem csupán egy szertartás, egy a sok lehetséges ünnepi esemény közül. Ez a gyűjtemény a Magyar Kurír és a párKatt. Ha egy evangélikus katolikus templomban akar áldozni, akkor fel kell adnia eretnek nézeteit és katolizálnia kell.


Bizonyára nem esik majd ez a nehezére, hogyha valóban azért akar az Oltáriszentséghez járulni, mert hisz a valóságos jelenlétben, és úgy, ahogy azt a katolikus Egyház tanítja. Az író művéhez megtörtént eseményt vett alapul. Bár később kiderült, hogy az általa készen kapott történet a valóságban másképp alakult, ez semmit nem von le a műalkotás értékeiből. Vannak egyházak, ahol már egészen komoly házasságterápia működik. Ez is nagyon fontos, ha egy házasság krízisbe kerül, ott se a válás az egyetlen megoldás.


Isten áldásával – Bár az evangélikus teológiában is megbecsült, szent a házasság , de nem szentség, mint a katolikusoknál. A családot érintő népszavazás tanulságai keresztény szemmel. Rövid de annál inkább megosztó és felkavaró kampány után két nap zajlott Romániában a házasság alkotmányban történő pontosításáról szóló népszavazás. Gábor római katolikus , Kinga református, és hetek óta nem tudnak dűlőre jutni felekezeteik lelkipásztoraival az egyházi házasság megkötése kérdésében.


A katolikus plébános reverzálist íratna alá a jegyesekkel, míg a református tiszteletes az aláírás esetén nem hajlandó áldását adni a házasságra. Gloria Polo Ortiz Fulton J. Sheen TCST apáca csoda. A házastársak egyesülésével a házasság kettős célja valósul meg: a házastársak java és az élet továbbadása. A házasságnak ezt a két jelentését vagy értékét nem lehet egymástól elválasztani a házaspár lelkiéletének megkárosítása, a házasság javainak és a család jövőjének veszélyeztetése nélkül.


MI A HÁZASSÁG SZENTSÉGE? A házasság egy férfi és egy nő kizárólagos, életre szóló szeretetszövetsége, amelyet Jézus szentségi rangra emelt. A házasság mint szentség segíti a házastársakat, hogy családi életüket őszinte szeretetben és hűségben tudják élni, a gyermekeket felelősen elfogadják és neveljék. Házasság , szerelem, szexualitás – tudományos szemmel.


Házasság katolikus szemmel

A házasságról, szerelemről, szexualitásról a. Katolikus lelkipásztor, egyetemi tanár. A házasság szentsége által válnak a házastársak képessé arra, hogy e hűséget megjelenítsék és bizonyítsák. A szentség által a házasság fölbonthatatlansága új és mélyebb értelmet nyer. Nehéznek, sőt lehetetlennek tűnhet egész életen át egy emberi személyhez kötődni. Ugyanakkor nagyon fontos hirdetni az.


Két római katolikus pap, egy református és egy evangélikus lelkész vett részt a “Szólj be a Papnak” budapesti rendezvényén, ahol ezúttal az erkölcs volt a téma. Többek között a fogamzásgátlás és a papok szexualitással kapcsolatos gondolataiknak a létjogosultsága is szóba került. Kristen és húga Bethany egy nagy sikerű blog és csatorna üzemeltetői, több könyvük is megjelent kifejezetten keresztény nőket érintő témákban.


Kristen egyik videójában hat év házasság után tekint vissza arra, hogy mik azok a dolgok, amikre jobban oda kellett volna figyelnie a szingliként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések