2017. június 6., kedd

7 Hónapos baba nem ül

Sok kisgyermek hónaposan a kúszást már nagy rutinnal végzi. Egyik helyről a másikra kúszik, gurul, még úgy is, ha játék van a kezében. A legtöbben képesek hason fekvésből négykézláb helyzetbe emelkedni és így előre-hátra ringatni magukat. A felvételen hónapos és napos.


Főként a 3-kúszás taktussal elérhető dolgok felé kúszik, az ennél. A baba fejlődése a hetedik hónapban. Egy hónapos baba karjai már elég erősek ahhoz, hogy bármit le tudjanak rántani a helyéről. Ellenőrizd a kiságy környékét, ha valami veszélyeset látsz elérhető távolságban, azt zárd be egy szekrénybe inkább. Ami még nagyon fontos: ha már ül a kisbabá tedd lejjebb a kiságy matracát, nehogy kiessen belőle.


Ti kisbabátok mikor kezdte a kúszást, illetve mikor a mászást? Nem kúszik, nem mászik. Hogyan segíthetnék neki, hogy elinduljon? Kezdek elkeseredni, hogy le van maradva. Baba fejlődése - hónapos baba - tippek a fejlesztéshez Családi étkezésnél általában élénk társalgás folyik.


Jó, ha a kisgyermek is együtt eszik a többiekkel, hallgathatja a beszédüket, figyelheti a viselkedésüket és nem utolsó sorban kedvet kap az étkezéshez is! Sokat erősödik a hát- és hasizmuk, fejlődik az egyensúlyérzékük. Majd eljön az ideje, ne aggódj. A hónapos baba hason fekve fél kézzel is meg tudja tartani magát, kúszni-mászni próbál. Mindezekre a készségekre szükségük van az üléshez.


A hason fekvésből is felülhet. Felváltva hajtja be a térdét, táncol, váltogatja lábait. Esetleg képes felállni úgy, hogy valamiben megkapaszkodik (bútor, járóka stb.). Használni kezdi ujjait, ki tudja. Ha hónapos kora után a csecsemő egyre kevesebb hangot a hangokat nem utánoz.


Ha nem érdeklődik a hangokat adó játékok után. Pedig hasról-hátra fordul és vissza már rég, ülni is ül, de még nem ül fel egyedül( ugyebár ez még majd később). Az én kislánykám hónapos volt 22én, és ami aggaszt, hogy a doktornő mindig azzal piszkál minket, hogy a kicsi nem mozog rendesen!


Azt mondja a védőnőnk és az orvosunk is, hogy már másznia kellene! Ami nem üvegből van, így nem törhet el. Még nincs énképe, de a babával jókat beszélget majd. Ha megpillantja saját magát a tükörben, még nem fogja tudni, hogy az ott ő. Csodálkozva figyeli maj ahogy a baba pont vele egyszerre gügyög.


Mozgásfejlődés hónapos korban. A gyermek már ügyesen áll négykézláb. A hónapos csecsemő kíváncsi, ez félelemmel vegyül, „felfedező útjáról” hamar visszatér, megbizonyosodik arról, hogy édesanyja nem tűnt el.


Szótagokat ismételget („pa, ma, mam-mam-mam”), kacag, „beszélget”, huncutkodik, tudomásunkra hozza akaratát. Megtanulja a „ nem ” szó jelentését. Mindig haladj kisbabád tempójában. A hónapos tápszeres baba étrendjéről itt olvashatsz. Főként anyatejjel táplált babák esetében lehet kicsit nehézkesebb a hozzátáplálás.


7 Hónapos baba nem ül

Eleinte imbolyog a tenyéren, de lassan ráérez a dologra. Ekkor majd megtanul stabilan is ülni. A babám még nem ül , és aggódom, hogy a korához képest lassan fejlődik. Egy próbát megér, a baba tartását és egyensúlyérzékét mindenképpen fejleszti:) Tesómék alkalmazták ezt, sok sikerrel:) Nálunk nem kellett, az én fiam hónapos , de már hónaposan stabilan ült és hete magától is feltud.


Hét hónapos baba : még nem ül ? Mivel az átlagos babák a különböző fej­lődési állomásokat különböző életkor­ban érik el, az eltérés egészen nagy lehet. Lényeges dolog, hogy az együtt töltött időtöknek nem csak a mennyisége, hanem a minősége is fontos. A hozzád való kötődése egyre látványosabb.


7 Hónapos baba nem ül

Minden ami Babaváró Szolgáltatások: Szülés kalkulátor. Kisebb növekedési ugrás még ebben az időszakban is előfordulhat, amikor néhány napig kisbabád étvágya megnőhet. Amennyiben a baba készen állt a hozzátáplálásra hónapos korban , akkor máris 5-zöldség és gyümölcs ízével megismerkedhetett.


Mai napig is (hónapos lesz) úgy ül le, hogy előtte feltérdel vagy feláll. Egyébként most éppen a szaladást gyakorolja. Második gyermekem most hónapos és még mindig nem ül elég magabiztosan, de kivárjuk, amíg ő magabiztosan, egyedül is képes lesz erre, mert ez nem lóverseny és nem fogok a sok bugyuta kismamához igazodni, aki versenyezteti a gyerekét és utána azzal dicsekszik, hogy az én gyerekem már hónapos korától egyedül ül.


7 Hónapos baba nem ül

Nagyon sok szülő gondolkodik ezen, mikor az látja, hogy 3-hónapos csemetéje az Ő kezébe kapaszkodva felhúzza magát ülésbe. Egyáltalán nem baj, ha hónapos baba még nem ül , nem is szabad erőltetni, mert ezek szerint még nem elég erős a gerince. A tesóm kisfia hónapos és még nem ül meg egyedül, néhány mp-re sem.


Ne tévesszen meg minket, ez még nem azt jelenti, hogy elég erős a gerinc körüli izomzata ahhoz, hogy ülő helyzetben legyen. Tesóm szerint minden rendben, nagyon ügyi a baba , totál ködösen látja a picit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések