2016. november 1., kedd

Párkapcsolat különbségek

A párkapcsolat nem mindig olyan idilli és harmonikus, amilyennek általában bemutatják. Ha nem olyan eszes a kedves… Ha igaz, hogy az ellentétek vonzzák egymást, nem szabadna furcsállni, hogy egy okos nő kevésbé eszes szerelmet talált. Helytálló-e ez a felállás?


Léteznek alapigazságok, vagy igaznak vélt állítások a párkapcsolatokról. A korábban felsorolt gondok áthidalhatók, rendezhetők, ha erős a párkapcsolat és az összetartozás érzés. Mitől erős a kapcsolat? A közösen megfogalmazott alapok, értékek, célok kölcsönzik a jó érzéseket, összetartozást.


Ez sokkal több annál mint, hogy két ember egykorú vagy egy iskolába jártak. Szeretni valakit és szerelmesnek lenni hasonló érzés, néhány jelentős különbséggel. A szerelem eredhet rajongásból, birtoklási vágyból, de akár megszállottságból is, ami miatt elképesztő magasságokat és mélységeket lehet megtapasztalni.


Nem is kérdés, hogy mindenki tudni szeretné a boldog párkapcsolat titkát. Ezernyi film, irodalmi alkotás és tanulmány is foglalkozik a témával. Azért is ilyen nehéz a titok meghatározása, mert ahogy minden ember más, úgy minden kapcsolat is egyedi.


Különbségek : alkalmazkodunk vagy küzdünk a másik megváltoztatásáért? Valahogy így festene egy olyan modern falvédő-felirat, amit minden család otthonában ki kellene függeszteni. Kapcsolódó cikkek, videók, képgalériák. Nem egyszerű megválaszolni azt a kérdést, hogy milyen is a jó párkapcsolat.


Párkapcsolat különbségek

Ugyanis mindenki más elvárásokkal kezd kapcsolatba, és az évek hosszú sora alatt nem csak mi, hanem a szükségleteink is megváltozhatnak. Az élettársi kapcsolatok jelentősége. A nőnek, hogy nővé váljon, szüksége van a férfira. Mert a férfilétnek csak akkor van értelme, ha jelen van egy nő is. Ebben a szakaszban a rózsaszín szemüveg már néha lekerül és elkezdjük meglátni a másik valós énjét.


Nem minden az, aminek hittük, különbségek egyre többször és egyre gyakrabban tűnnek fel. Jé, nem is szereted ezt az együttest, pedig olyan jók”, „Miért a tubus közepén nyomod a fogkrémet? A nagybetűs MI időszaka.


Nagy szerelem, az énhatárok megnyílnak, az adás és a kapás egyensúlyba kerül. A hangsúly a hasonlóságokon van, a különbségek nem számítanak, talán fel sem tűnnek. Azután egyszercsak megváltozik a helyzet, s már igényelni kezdjük a külön programokat, ahonnan jó a közös fészekbe hazatérni.


A szakértő szerint a különbségek egy ideig lehet, hogy izgalmasak, egy idő után azonban már idegesítővé válhatnak. Korkülönbség: „Mit számít az a néhány év, ami közöttünk van” – mondják a nagy korkülönbséggel élő párok. Senki sem képes egy párkapcsolat legelején megjósolni, vajon mennyi ideig fog tartani a szerelem – hogy az első csók az örökkön örökké kezdetét jelenti, akár egy tündérmesében, vagy csak egy újabb keserédes tapasztalatot. A szexuális vágy elfogadása és kielégítése. Milyen különbségek vannak a férfiak és nők szexualitásában?


Szexualitás a mai világban. Megjegyzés Viszonylag hosszú, de érthető és mindenkit érintő téma. Már egészen kicsi korunkban tudjuk, hogy miben különböznek a lányok a fiúktól. Néha azonban még felnőttként sem tudunk eleget azokról a kommunikációs különbségekről, amik a nők és a férfiak között vannak, pedig a kapcsolati gondokat gyakran ezek okozzák. Ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk boldogok egy másfajta háttérrel és indíttatással rendelkező partner mellett - a különbségek gyakran csak növelik az izgalmat, és persze a megértést is: elnézőbbek vagyunk a másikkal szemben és hajlandóak vagyunk a kultúrabeli különbségre kenni az apróbb botlásokat.


Az évek csendesítik a tüzet, az unalom behálózza a párokat, kialakulnak a párkapcsolat problémák és ettől kezdve minden más megvilágításba kerül. Valós és vélt ellentétek, különbségek , párkapcsolat problémák kerülnek felszínre, és a kapcsolat tarthatatlannak tűnik. Mindenki megfizet a párkapcsolatáért.


Párkapcsolat különbségek

A különbségek azonban jóval látványosabbak. Ha élettársi kapcsolatban születik gyerek, akkor az apának apasági nyilatkozatot kell tennie, hogy a nevére kerüljön a gyerek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések