2016. november 17., csütörtök

M4 autópálya abony törökszentmiklós

M4 autópálya abony törökszentmiklós

Még el sem indult az M4-es autópálya újratervezése. Idén már biztos nem folytatódik az építkezés. Az eszetlen úthálózatfejlesztés legjellemzőbb példája az M4-es autópálya ügye. Most már nyugodtan kijelenthető, hogy sosem fog elkészülni. Az Mautópálya Törökszentmiklós -Püspökladány-Berettyóújfalu szakaszaira nem határoztak meg pénzforrást.


M4 autópálya abony törökszentmiklós

Ugyanakkor megépítik a komáromi, a kalocsai és a Bp. További részletek a Magyar Közlönyben. A közbeszerzés első, 1kilométernyi autóútra vonatkozó részét. M4-es gyorsforgalmi út Abony - Törökszentmiklós közötti szakasza újraindításához szükséges előzetes tanulmány elkészítésére kiírt tendert, a munkát úgy kell elvégezni, hogy az építés az év végével folytatható legyen.


Akkor már hónapok óta állt az M4-es autópálya megyei szakaszain a beruházás. Még ha az időpont valószínűleg nem is fog stimmelni, de esély mutatkozik rá, hogy elkezdjék építeni a beharangozott utat, a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelentek szerint ugyanis a kormány egy rendeletben nevesített, összesen nyolcvanegy úthálózat-fejlesztést támogat különböző. Az M4-es nyugati részén, az Üllő és Cegléd közötti kilométernek tavaly áprilisban indult meg a kivitelezése - ez volt az M4-es átfogó fejlesztésén az első alapkőletétel. Az Utiber Közúti Beruházó Kft.


A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a kormány jóváhagyta, hogy új Tisza-híddal együtt megépülhessen a Szolnokot északról elkerülő, az M4-es autópálya egy szakaszának számító Abony - Törökszentmiklós közötti kétszer két sávos útszakasz, mintegy 25. Ebben a hónapban dönt a kormány arról, hogyan folytathatják az M-es autópálya Abony és Fegyvernek közötti szakaszának építését – ezt Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mondta az építkezés helyszínén, Törökszentmiklós határában, egy keddi sajtótájékoztatón. Márciusban megkezdődtek a kivitelezési munkálatok az M-es út Szolnok-közeli részén is, a Cegléd és Abony között található kilométeres szakaszt jövő év végén avatják majd fel. A Szolnokot elkerülő Abony – Törökszentmiklós szakasz kivitelezőjét már keresik, de még nem választották ki. A 2xsávos gyorsforgalmi út hossza 1kilométer.


Az ajánlatok benyújtási határideje június 18. A szakaszon autópálya helyett kétszer két sávos autóút épül, ezért új terveket készítettek – írja a Magyar Idők. The Mmotorway is a Hungarian motorway, which will, upon completion, connect Budapest to Oradea and further Romanian cities. The route will travel in Hungary through Cegléd – Szolnok – Karcag – Püspökladány – Berettyóújfalu – Nagykereki before reaching the Romanian border. Válasz: Az MAbony -Fegyvernek szakasza már az építés megkezdésekor is a Törökszentmiklós (Kelet) csomópontig tartott, az építési engedély erre a szakaszra vonatkozik.


A közleményben szereplő projekt a kezdő és végpontjának módosításával a leállított autópálya szakasz építésének folytatása. A kormány jóváhagyta, hogy az új Tisza-híddal együtt megépülhessen a Szolnokot északról elkerülő, az M-es autópálya egy szakaszának számító, Abony – Törökszentmiklós közötti kétszer kétsávos útszakasz, mintegy km hosszan, derül ki a Magyar Közlönyből. A Magyar Közlönyben megjelentek szerint a kormány jóváhagyta, hogy a Szolnokot északról elkerülő, az M-es autópálya egy szakaszának számító Abony – Törökszentmiklós közötti kétszer két sávos útszakasza mellett az új Tisza-híd is megépülhessen – vette észre a portfolio. Októberben kezdődik az Mépítése Abony és Fegyvernek között. Jövő hónapban megkezdődik az Mépítése Abony és Fegyvernek között, a kilométeres autópálya három részben épül: az első az Abony és a Tisza közötti 1kilométeres, a második a Tisza-hidat magába foglaló kilométeres, a harmadik pedig a Fegyvernekig tartó mintegy 1kilométeres szakasz.


A feladat további részletes ismertetését a dokumentáció tartalmazza. Az mti áprilisban azt a hírt közölte, miszerint az Utiber Kft. MAbony és Törökszentmiklós közötti szakasza, valamint egy új Tisza-híd építésének újraindításához szükséges előzetes tanulmány elkészítésére kiírt tendert. Kiírták a közbeszerzést az M-es autópálya Abony és Törökszentmiklós közötti szakaszának építésére – írja a Hír TV oldala a Közbeszerzési Értesítő alapján. Azt írják, a kétszer két sávos gyorsforgalmi út északról kerüli el Szolnokot, egy új Tisza-hidat is építenek emiatt.


Colas Közlekedésépítő Zrt. A folytatás pedig úgy történik, hogy az Abony – Törökszentmiklós (Szolnok északi elkerülő) szakaszon, az eddigi – a projekt szerinti – nyomvonalon egy 2xsávos gyorsforgalmi út épül az M-es ezen szakaszán. Viszont megépül az eredetileg is tervezett új Tisza-híd. Ft) tette a nyertes ajánlatot.


A jelek szerint nehezen akar egyenesbe jönni az Mautópálya , Szolnokot elkerülő Abony – Törökszentmiklós közötti szakasz építése. Ennek része lenne egy új Tisza-híd felhúzása is. Az Európai Unió közbeszerzési lapja szerint ugyanis a kivitelezési munkáinak elvégzésére szóló tender beadási határidejét elhalasztották. A kormány célja, hogy az M-es autópálya építése minél hamarabb folytatódjon Budapest és az országhatárok irányába is – mondta a politikus.


Boldog István közölte: a fejlesztésre vonatkozó tervek már elkészültek, jelenleg az anyagi háttér megteremtésén munkálkodnak az illetékesek. Az út alapja már elkészült, a hídelemeket leszállították, a kérdés az, hogy. Jórészt a kormány új kedvenc autópálya -építője valósíthatja meg azt a nagyjából kilométeres útszakaszt, amit négy éve a kormány régi kedvenc autópálya -építője félbehagyott.


Az M-es gyorsforgalmi út Abony és Törökszentmiklós közötti részére kiírt tenderen a napokban hirdettek eredményt, az erről szóló. MAutópálya Abony - Fegyvernek közötti szakaszára vonatkozó környezeti hatástanulmányt (KHT), mely benyújtásra került az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséghez (OKTVF). Ma leendő főirány, távlati Mautópálya bekötésének biztosításával.


M4 autópálya abony törökszentmiklós

Abony (Kelet) csomópont elkészült terveit, koncepcióváltás miatt át kell tervezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések