2016. november 10., csütörtök

Borda zúzódás következményei

A csonttörés előfordulása a világ minden táján nagy változékonyságot mutat. Kétségtelenül gyakrabban fordul elő a csontritkulás kísérőjelenségeként, amikor kisebb erőbehatásra is a csontok súlyos sérülése következhet be, illetve év felett, amikor az esetleges kísérőbetegségekhez jelentős mértékben hozzájárulnak az egyensúlyi zavarok és a reflexidő. Forduljon orvoshoz, ha könnyen, gyakran, különösebb ok nélkül keletkezik zúzódás a testén.


Szintén orvoshoz kell fordulni, ha a zúzódás nem javul két hét alatt vagy nem tisztul le 3-héten belül. Ha a zúzódás nem komoly (a tünetek teljesen eltűntek negyedóra alatt és a gyerek nem vesztette el eszméletét), az orvos úgy dönt, a gyermek nem szorul kórházi kezelésre. Ilyenkor pihenésre van szüksége.


Ha a gyermek fejfájásra panaszkodik, adhatsz neki egy fájdalomcsillapítót. De kerüld az aszpirin és az ibuprofen. A gyermekeket gyakran éri zúzódás a hétköznapok során.


Izomláz és zúzódások kezelése. Jól kitombolta magát a hétvégén, ön volt a teniszpálya (focipálya, stran kert stb.) ördöge, de most itt a hétfő, és olyan izomláz vett erőt a testén, hogy úgy tűnik, soha többé nem lesz képes rendesen mozogni. Lágyrész- zúzódás : a fizikai behatás a csontot nem, csak a bőrt, esetleg az izmot károsítja.


Bogdán Aurél válasza a borda zúzódás témában Vizsgálat és a dokumentáció nélkül nehéz megfelelő választ adni. A mellkasfali zúzódások nagyon rossz gyógyhajlamúak, hiszen nem tudjuk kellően pihentetni, mert hát lélegezni csak kell. A lányom lesett az asztalról amikor díszítette a lakást.


Azóta mozogni se bír, szinte csak fekszik és nagyon fáj neki a bordája mindkét oldalt. BNO kereső - A BNO kódrendszer a betegségek nemzetközi osztályozására szolgál az egészségügyben. Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét.


Ha ezután már a fájdalom nem elviselhetetlen, kerüljük az aszpirint, hiszen véralvadásgátló tulajdonságának köszönhetően a zúzódás , ami a véredények sérülésével jár, később nagyobb lehet! A természetes gyógymódok közül a körömvirág, az árnika, a teafalevél és az aloé vera felhasználása a leggyakoribb. Történt egy kisebb balesetem és borda sérülést szenvedtem.


Szerencsére vizsgálat után megállapították hogy nincs törés, és semmilyen más sérülés nem látható, úgyhogy valószínűleg porc sérülés áll fenn. Aludni az első nap után hanyatt fekve jól tudok. A légmell és tünetei: A mellhártya önálló megbetegedése a légmell vagy pneumothorax. Tegnap elég rendesen ráestem a vállamra, plusz közben belém is rúgtak.


Dokinál voltam, felközötte, zúzódás , viszlát. Mert baromira fáj, plusz egáltalán nem tudom mozgatni. Mennyire szabad egyébként mozognia? Pár hónapja beteg lettem és nem mentem orvoshoz se és gyógyszert se szedtem sima torok fájással kezdődött és hőemelkedésem volt. Mivel enyhíthetném a fájdalmat?


Aztán pár hónap múlva elkezdett fájni mind két fülem. Mellkasi zúzódás , vagy több annál? A munkaügyi által kötelezően részt kell vennem, egy hetes álláskeresési klubban. Ha nem megyek, akkor milyen következményei lehetnek?


Milyen következményei lehetnek? A zúzódás során a bőr folytonossága nem sérül, az alatta lévő szöveteket éri a károsodás, duzzanat, elszíneződés jön létre. Kemény, tompa erőbehatástól jön létre, sportolás közben gyakran előfordul. Nem igazán gyorsan gyógyult.


A vérömlenyek már valamelyest felszívódott,viszont a duzzanat még fokozódott a bokánál is. Egy napja a vádlinál erősebb duzzanatot találtunk,amit jól kitapintató. Keletkezett rajta egy kis -szabad szemmel láthatatlan nyílás,amin gyengén véres,vízszerű folyadék. Kórházi kezelésre (mintegy -ban) első sorban az idősebb valamint az ablakos- és sorozat bordatörések (≥3) esetében kerül sor. A coccyx sérülés következményei közé tartozik a hematómák.


Mint a nők és a férfiak esetében is, jelentős méretű zúzódás jelezhet törést, ha a fájdalom nem áll meg. Hány nappal a kopaszodó fájdalmas fájdalmat okozhat, amit senki sem mondhat. Mindez a kár és a súlyosság természetétől függ. Előfordul, hogy a fájdalom a vese területen nincs kapcsolata a különböző betegségek a vesék.


De az is előfordul, hogy ezeket a fájdalmas érzések – ez az első jele a súlyos betegségeket. Ha a vesék fáj mindkét nap, és éjjel – ne hagyja figyelmen kívül, különben következményei lehetnek nagyon kiábrándító. Gyakori a keresztcsont – farokcsont tájékra esés, zúzódás , melynek következménye lehet a farokcsont törése vagy a keresztcsont-farokcsont ízesülés elmozdulása. Gerincvelő zúzódás gerincvelő sérülést okozhat súlyos bénulást fogyatékosság, mell, derék zsinór által okozott kár mindkét alsó végtagok és a törzs, a teljes vagy részleges bénulást néven paraplegia, mondta felső nyaki gerincvelő-sérülés felett cquadriplegia. A zúzódás valamilyen erős külső behatás, például ütés hatására keletkezik.


Megsérülnek az ízületi tok nyálkahártyái is, az így keletkező vérzések és savógyülemek hatására az ízület megduzzad. A borda repedések nem-specifikus tünetei a következők: 1. A fájdalom a legfontosabb és legstabilabb tünete ennek a betegségnek. A térdsérülés nagyon gyakori, aminek oka az ízület bonyolult felépítése, és az a tény, hogy nagyon nagy megterhelést kell elviselnie.


Alkotásában a két leghosszabb csontunk - a sípcsont és a combcsont - vesz részt, ezek pedig hatalmas erőkart jelentenek a térdízületre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések