2016. május 26., csütörtök

Könnyezik a baba egyik szeme

Kisfiamnak igy volt a jobb szeme. Kaptunk rá kétféle szemcseppet is. Az egyik a Cyloxan a másik nevére nem emlékszem. Könnyezik a lányom egyik szeme , de nem piros, nem csipás!


Vigyem reggel orvoshoz, vagy ajánlanátok valami praktikával? Vasárnap voltunk a játszon hintázni és ott könnyezett először! Hétfőn amikor a boltba mentünk és fújt a szél,de hazajöttünk semmi! Ma délután óta (vagy órája) folyamatosan könnyezik ! Hat hónapja könnyezik mindkét szemem, többféle szemcseppet és gélt is kipróbáltam, de egyik sem hatott. WEBBeteg Orvos válaszol rovatának.


Figyeljük meg a szemeket, és külön nézzük meg, hogy síráskor könnyezik -e, kicsorog-e a könny az egyik oldalon, vagy szabályosan a könnycsatornán folyik, az orrán keresztül. Síráskor az orrváladék mennyisége jelentősen megnő, később a gyermek szipogni kezd (nagyobb gyermekeknél figyelhető meg). Az én perzsa cicámnak is könnyezik a szeme , viszont van egy másik cicánk is, egy sima házi cica, ő a gondjaiba vette és majdnem mindig megmosdatja. A legjobb, hogy ő maga is egyre ügyesebben mosakszik, így nekem egyre kevesebbszer kell megtörölgetnem a szemét.


Forduljunk tehát védőnőhöz, gyermekorvoshoz, ha gyerekünk indokolatlanul rossz, feltűnően közel hajol rajzoláskor, hunyorog tévénézés közben, vagy gyakran könnyezik a szeme. Akkor is vizsgáltassuk meg a gyerek szemét, ha a szülők, rokonok közt van olyan, aki már gyerekként szemüveget hordott. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a cicám egyik szeme könnyezik. Már előtte is csipás volt időnként, de nem volt vészes, és láthatóan a szeme sem volt gyulladt. Válaszát előre is köszönöm.


Persze, hogy pánikba estem, rögvest kaptam a gyereket a hónom alá – vagyis be a babakocsiba – és irány a gyerekorvos. Ezt úgy hívjuk, hogy akkut könnycsatorna gyulladás. A könnynek tisztító hatása van. Ha azonban az Ön szeme könnyezik , és nincs nyilvánvaló oka, hogy miért, akkor az ok valami más lehet. Meglepő módon, a szemszárazság egyik gyakori tünete a fokozott könnyezés - ez reflexszerű reakció.


Könnyezik a baba egyik szeme

Mivel a szem csak bizonyos mennyiségű könnyet tud egyszerre hasznosítani, a maradék nagyobb mennyiségű könny egyszerűen lefolyik az arcunkról, és a szem hamarosan újra kiszárad és irritálttá válik. Miért könnyezik olyan sokszor a szeme ? A gyermekorvos azt mondta, hogy érzékeny a szeme , de hónaposan azért vigyük el szemészetre. De időpontot csak februárra kaptunk.


Viszont azt mondták, hogy ha sürgős, mehetünk bármikor. Van egy hónapos sziámi fiú cicám, kb. TobraDex) és naponta reggel és este kell cseppentenem a szemébe, valamennyi minimális javulás mintha lenne, de továbbra is könnyezik neki is csipásodik.


Jamie Mirrlees azzal fordult orvoshoz, hogy állandóan könnyezik. Az orvosok azt mondták neki, hogy elzáródott az egyik könnycsatornája. Négy évvel később drasztikus műtéten kellett átesnie: egy tumor nőtt az arcán, a nyakától a homlokáig. A cicámnak az egyik szeme nagyon piros és könnyezik neki, szerintetek mi baja lehet?


Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. A baba szeme fénye Csecsemő- és kisgyermekkorban gyakoriak a szülőknek a baba szemével kapcsolatos aggodalmai. Ilyenkor sokan nehezen döntik el, mikor szükséges szakemberhez fordulni, milyen vizsgálatokat kell elvégeztetni, és milyen lehetőségek vannak a korrekcióra ilyen kis korban. Ez engem is érdekelne amúgy, mert az én fiamnak is szokott könnyezni a szeme. Olvastam a nyuszi szem könnyezésével kapcsolatos válaszát, nekem egy éves törpe nyuszim van, a fertőzést, a gyulladást kizártuk, kivéve a fog problémát az altatás miatt.


Könnyezik a baba egyik szeme

Körülbelül éve könnyezik az egyik szeme. Változó mértékben, van amikor alig. Tudna valami tanácsot adni, hogyan lehetne ezt enyhíteni esetleg?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések