2015. október 5., hétfő

Görögkatolikus hírek

Forronganak a szülők, sokkot kaptak, hogy a két jól működő fővárosi intézményre egyszerre bejelentkezett a görögkatolikus és az ortodox egyház. Híveiknek szeretnének intézményt, de lehet, hogy a szülői ellenállás miatt elállnak a tervüktől. A jó hangulatról és az igényes muzsikáról a Szívtiproll együttes gondoskodik. Azóta egyre több feladatot vállal magára. Ezzel igazolja, hogy él, alakul, fejlődik.


Görögkatolikus hírek

Zöldítsük vissza földünket! Ma már kétségtelen jelei mutatkoznak annak, hogy nem csak hogy nem őriztük meg a ránk bízott földet, de műveletlenül is bántunk vele, s ahelyett, hogy műveltük volna, kizsákmányoltuk. A Szent Jakab Liturgia az egyik legősibb eucharisztikus szertartás amelyet az Igaznak nevezett Szent Jakab apostolnak, az Úr testvérének tulajdonítanak. Görögkatolikus Metropólia Isten a kert közepébe helyezte az embert, hogy művelje és őrizze azt. Az előre megtervezett útvonal első szakaszát majd km-en a város átszelése adta, ami a kevésbé forgalmasabb utcákon történt, élvezve az útszéli akácok ideiglenes hűsét.


A görög és magyar nyelven végzett szertartás nagy ajándék volt a közösség számára. Se você se cansou e se cansou de todas as pesquisas infrutíferas do bom cassino em Portugal, aqui está uma boa notícia para você. Manel Nin Katalániából származik. Diákotthonunk azoknak a fiataloknak biztosít otthonos és családias férőhelyet, akik keresztény szellemiségben nevelkedtek, akiknek fontos az életükben az Isten, és az igazi értékek mellett köteleződtek el. Miskolc üdülőövezetében található diákotthonunk célja, hogy olyan keresztény értelmiséget neveljen, akik barátságukban, párválasztásukban,.


Görögkatolikus hírek

A jogviszony időtartama: határozott idejű jogviszony Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő, vagy óraadó A munkavégzés helye: Nyíregyháza, Bethlen Gábor út 7. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) körlevelet intéz a hívek felé Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepéhez kapcsolódva, amelyet november 17-én, az évközi 33. Polgári László görögkatolikus áldozópap vagyok. Az abauji Ináncs községben születtem évvel ezelőtt. Mozgékony gyermek voltam, sokszor a négy évvel idősebb bátyám helyett is én verekedtem. Mondták is, amikor teológiára jelentkeztem, hogy a szelíd bátyámnak kellett volna ezt tennie.


TÁJÉKOZTATÓ az őszi szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről Mátészalka Város Önkormányzat Jegyzője tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy azon mátészalkai lakó-, illetve tartózkodási hellyel rendelkező, hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő. Ha vége a nyárnak, s hűvös szelek járnak, a motorosok számára nem jelent mást, minthogy lassan vége a szezonnak, és pár hónapra el kell búcsúzni a vasparipától. Erre az eseményre emlékezünk minden évben november 13-án, a magyar nyelv napján. Magyar Nyelv Múzeumában tett látogatást, ahol egy szabadulós játék keretében kellett megtalálniuk egy elrejtett mondatot.


Orbán pénzosztás közben elmondta, milyen az állam és az egyház ideális együttműködése. Régebben a hívek körmenetben vonultak a szőlőhegyekre, a gyümölcsösökbe, ma már a templomba viszik a szőlőt, szilvát, almát, barackot és más gyümölcsöket megáldásra. Csépes János görögkatolikus áldozópap, vértanú leánya, Gajdos Nagyezsda (Nadika) asszony lesz vendégünk 019. Bibliakörünk szervezésében.


A kárpátaljai vértanúknak állít emléket a Médiacentrum Debrecen új filmje. Családi est és tanévzáró június 8-án Június 8-án minden iskolás gyermeket, családjával együtt, hívunk a parókia udvarán megrendezett családi délutánra. Zalaegerszegre a Zalaegerszeg-Zalabesenyő (Szent Anna) templomba. A Liturgiát végzi Elek Antal, szombathelyi szervezőlelkész. A makói görögkatolikus templom felszentelésének évfordulójára emlékeztek október 13-án, vasárnap délelőtt.


Görögkatolikus hírek

A búcsús Szent Liturgitát Gorcsa György tokai esperes vezette, aki családjával egy fát is elültetett a szertartás után. A település görögkatolikus templomának búcsúja az Istenszülő Oltalmának ünnepén van. A lelkivezető Mosolygó Tibor atya volt. A liturgián a nyírtassi és pátrohai hívekkel együtt, megújult, Isten Fiát váró szívvel tértünk haza. Mert Pistike a végén tényleg beledöglik.


Drasztikusan nő azoknak a éves magyar gyerekeknek az aránya, akik már egyszerű feladatok megoldására sem képesek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések