2015. május 7., csütörtök

Ecet hatása a méhekre

Az ecet vércukorszintre gyakorolt hatása talán a leginkább kutatott terület, mind több tanulmányban vizsgálják az ecet lehetséges jótékony szerepét 2-es típusú diabéteszben. Régebben erre a célra a nagyon hatásos, de tűz- és robbanásveszélyes szén-diszulfidot és a gázolajat használták. Napjainkban bármely rovarirtó szer megfelelő hatású, ha azt a fészekbe juttatjuk, egyidejűleg annak környékét is kezeljük. Ez azt a feltételezést igazolta, hogy két, a méhekre nem jelölésköteles növényvédő szer kombinációja a házi méhre igen kedvezőtlen hatással lehet.


Az almaecet jótékony hatása a benne lévő rengeteg tápanyagnak köszönhető. A járó, de nem röpülő, méhész szakkifejezéssel élve mászkáló méhek, ha nem is pusztulnak el nagy tömegben, a röpképtelenségből adódóan gyűjteni sem tudnak, ami. Viszont a leghatásosabb ellenszer az, ha leszűrjük a szétlapított bogarakat vízzel, majd azzal permetezzük le a növényeket. Ez egy igen hatásos ellenszer, bár a hatása csak 4-napig tart.


Ennek törvénybe foglalása azért vált szükségessé, mert a méhekre is veszélyes anyagok permetezésével súlyos károkat okoztak a méhállományoknak és méhészeknek egyaránt. A méhekre két hatóanyag kifejezetten veszélyes: a klórpirifosz és a klórpirifosz-metil. E szerek használata korlátozott.


Az ecet közelében ne használj nyílt lángot, emellett sose melegítsd fel túlságosan. Nem egy kezdő háziasszony követte már el azt a hibát, hogy a sütőn lerakódott zsír feloldására ecetet melegített benne, azonban nem hígította azt vízzel, fullasztó, maró gőzöket létrehozva ezáltal. A kezelt növényeket szabadföldre TILOS kiültetni, kizárólag zárt termesztő berendezésben nevelhetők tovább. Az ecet savanykás, kissé csípős ízét nem mindenki kedveli. A háztartásokban leggyakrabban előforduló és százalékos ecetsavak mellett azonban léteznek lágyabb, kellemesebb aromájú ecetfajták is, melyek rendszeres fogyasztása egészségünkre gyakorolt pozitív hatásuknak köszönhetően kifejezetten javasolt.


Mindkét szerre szükség van. Az ecet gombaölő és a szódabikarbóna lúgosító hatása miatt. Lavór vízbe- amennyi ellepi az ujjakat – 1-dl ecet és perc lábáztatás. Szárazra törlés után lavór (tiszta) vízbe evőkanál szódabikarbóna elkeverve, ismét perc áztatás.


Ecet hatása a méhekre

Naponta kétszer 2-héten keresztül. Gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban és más anyagokban. Tartalmaz C-, E-, A-, P-, B1-, B2- és B6-vitamint, továbbá olyan hasznos ásványi anyagokat, mint a mangán, vas, kalcium, nátrium, magnézium, kén. Azt azonban a mai napig kevesen tudják, hogy az almaecet egészségre gyakorolt jótékony hatásai rendkívüliek. Kis ecet -tan A boltokban megvásárolható és százalékos ecetsavak mellett léteznek lágyabb, kellemesebb aromájú ecetfajták is, melyek rendszeres fogyasztása az egészség érdekében, kifejezetten javasolt.


A megadottnál kisebb dózis hatása elégtelen, sőt fennáll az a veszély, hogy a permetezést túlélő károsítók idővel ellenállóképessé (rezisztenssé) válnak. Az Agrofórum szaklap növényvédelmi rovatában jelent meg szakcikkünk Jáger Ferenc fejlesztési és engedélyezési manager kollégánk összeállításában:. Ecet Mindig érdemes ecetet tartani otthon, ugyanis szinte mindenre jó a háztartásban, a WC-tisztítástól az ablakpucoláson át a vízkőmentesítésig és a szagtalanításig. Ha makacs szennyeződésekkel van dolgo érdemes hígítatlan ecettel való áttörlést alkalmazno kevésbé problémás esetben azonban hígítsd fele-fele.


Ecet hatása a méhekre

Puha cukorlepényre receptje valakinek? A Zsírégetés Harcosai azonban a fogyni vágyók igényeit szem előtt tartva most saját magának is magasra tette a mércét egyedülálló gyógynövényes almaecet-koncentrátumával! Ez az elegy tökéletesen használható mikrohullámú sütő, fürdőszoba-csempe, konyhai felületek, ablakok, üvegek és tükrök tisztításához. Ne felejtsük ennek a keveréknek is kiváló fertőtlenítő hatása van. Bolha ellen: ha van házi kedvence és még nem kellett bolhairtáson gondolkodno akkor szerencsés vagy!


Almaecet, ami koncentráltan tartalmazza az alma hatóanyagait, kiegészítve az ecetsav jótékony hatásaival, egészségi problémák mellett a haj és a bőr ápolására is kíválóan alkalmazható. H ehet (or Hauhet) was a primordial goddess, one of eight Egyptian deities composing the ogdoad in the Hermopolitan Theological System who represented chaos. She is one of the four feminine deities who had serpent heads representing their affinity for the depths of the earth. A neonikotinoid hatóanyagú csávázószereket tudtommal betiltották az EU-ban.


Ecet hatása a méhekre

Igazából egy tanulmányt sem találtam, ami kimutatná, hogy a termésbe is kerül vegyszermaradvány és annak milyen hatása van az emberi szervezetre, illetve a neonikotinoid méhekre gyakorolt hatását is vitatják, de elvileg megzavarja az idegrendszerüket, ezért lett betiltva, egyelőre azt hiszem. A beszámolók más része a halak, a madarak és a vadállomány esetében előfordult ártalmakkal és pusztulásokkal foglalkozott. Az sem bizonyított, hogy a kezelésnek van-e hatása a telelő méhekre.


Továbbra is az integrált kezelés az ajánlott. Jó hír a méhészeknek: bebizonyosodott, hogy oxálsav-glicerin keverék cellulóz alapon való beadásával sikeresen lehet védekezni a varroa atka ellen. Ugyanis az ecet és a szódabikarbóna kémiai reakciójaként víz, széndioxid és nátrium-acetát keletkezik. Hú, de okos vagyok, mi?


Persze nem magamtól, bár annak idején nagyon figyeltem kémiaórán, de valahogy erről soha nem beszélt a tanár, ellenben egy csomó felesleges dologról meg igen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések