2015. május 21., csütörtök

8As út fejlesztése 2019

8As út fejlesztése 2019

A 8-as számú főút Magyarország egyszámjegyű főútvonalának egyike. Kiindulópontja Fejér megye székhelye, Székesfehérvár, végpontja az osztrák határ a Vas megyei Szentgotthárdnál. A körülbelül 1km hosszú út az egyetlen egyszámjegyű és az első főútvonal Magyarországon, mely nem a fővárosból indul ki. A várpalotai elkerülő úthoz három felüljáró és két vasúti híd épül, utóbbiak egyikére most helyezték fel a gerendákat.


8As út fejlesztése 2019

Veszprém megyében már több helyen 2xsávos gyorsforgalmivá fejlesztették, Várpalotánál hamarosan elkészül az elkerülő szakasz. A politika mindenhol jelen van, így természetesen az útépítések terén is, mert, mint tudjuk az utakat állami finanszírozás keretében építik, amelynek fedezete részben megtalálható a benzinbe beépítve, egy másik része pedig uniós pénzekben, melyeket erre a célra lehet felhasználni. A Székesfehérvár, illetve Veszprém felől érkezők hétfőtől használhatják a több ütemben megépülő új pétfürdői csomópont elkészült körforgalmát, és az ahhoz kapcsolódó utakon keresztül érhetik el a meglévő 8-as számú főutat.


Várpalota a 8-as út Székesfehérvár és Veszprém közötti szakaszán fekszik, ez. A 8-as út fejlesztésének egyik legfontosabb hozadéka lehet, hogy elkészülte után megszűnnének a rendszeres dugók a Balaton és a főváros között gyakran használt útvonal kulcsfontosságú részén. Megszűnhetnek a dugók a 8-as út fejlesztése után. Fának csapódott egy autó a 8-as úton.


Letették a M8-as autóút Körmend és Rábafüzes – vagyis a magyar–osztrák határátkelő – közötti szakaszának alapkövét tegnap. Felgyorsul a 8-as számú főút Veszprémet délről elkerülő szakaszának építése. A kormány a Magyar Közlönyben megjelent rendeletében bejelentette, hogy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította ezt a beruházást.


KÖZGYŰLÉS – Strand továbbra se lesz. Mi a fontos és mi a fontosabb? Jó-e az, hogy az Aréna bővítésén túl sportuszoda és. Az összesen mintegy milliárd forintba kerülő, közel hat kilométer hosszú elkerülő út átadásán Orbán Viktor kiemelte, a beruházással jókora adósságot törleszt a kormány Várpalota felé, hiszen a 8-as számú főút városi szakaszán ezer jármű dübörgött át naponta.


A 8-as út fejlesztése nemzetgazdasági nagyberuházás, amelynek Veszprém megye számára is különösen nagy jelentősége van – mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken Márkón, a főút legújabb, Márkó és Herend közötti szakaszának átadásán. Jó hír, hogy a GYSEV révén számos Szombathelyt érintő vasúti fejlesztés valósul meg, ugyankkor nem világos teljesen, mi lesz a 8-as út nyugati szakaszával, illetve a 86-os út Szombathelytől délre található szakaszaival. Határidőre elkészül a 8-as főút várpalotai elkerülője, várhatóan jövő márciustól használhatják az autósok az útszakasz - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Jelenleg az út -, híd- és vízelvezető elemek építési munkálatait végzi a kivitelező.


Minden, amit 8-as főút témában tudni érdemes. Könnyebben elérhető lesz gépkocsival a Balaton északi partja, miután tavasszal átadják a 8-as út várpalotai elkerülő szakaszát, valamint ha megépül az R76-osnak az M7-est Keszthellyel összekötő szakasza. Kiemelt figyelmet kap a 8-as út fejlesztése az utóbbi időben, sorra lehet hallani a fehérvári, várpalotai elkerülő utak egyes szakaszainak fejlesztéséről, Öskü és Herend térségében is folyamatos a munka, de a veszprémi elkerülő mostohagyermekként nincs a figyelem középpontjában. Ez most épp a 4-es és a 8-as út fejlesztése kapcsán esélyes, de várhatók út -, így benzinkút-beruházásokra például Debrecen környékén is, a BMW odatelepülése nyomán - olvasható a lapban.


A magyarországi üzemanyag-kiskereskedelem legnagyobb szereplője évek óta a Mol, jelenleg 4töltőállomása van. János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára Kósa Lajost a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszternek. Az alsóvárosi körforgalomnál Bodó Imre elmondta, a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszának kivitelezéséhez kapcsolódó beruházás keretében épült Ősi úti körforgalom szabad ágának felhasználásával, részben új nyomvonalú, részben meglévő önkormányzati tulajdonban lévő út fejlesztése valósul meg mintegy 6millió forintból.


Tündérszépek: jelentkezz! Ingyenes profi fotózás, felkészítő tábor. A nyolcas út legutóbbi fejlesztése a litéri csomópontig készült el, onnan folytatódhat a munka a közeljövőben. Talabér Márta, a város fideszes polgármestere közölte: a 8-as út fejlesztése mellett millió forintos önkormányzati forrásból újult meg a Kossuth utca 8-as főút és Szabadság tér közötti szakasza, két belterületi út és egy buszforduló is Várpalotán. Az útvonal átvágta a korábbi íveket, elkerülte a településeket, így ennek a része lett a Gencsapáti határában lévő egyenes szakasz is.


Előkészítik a 8-as út fejlesztését. Folynak a 8-as út fejlesztésének előkészületei Székesfehérvár és Veszprém között, a fejlesztés során a székesfehérvári elkerülő út harmadik szakasza mellett a tervek szerint megépül a várpalotai elkerülő is - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Megkezdődik az M8-as gyorsforgalmi út előkészítése. Az M7-es autópálya és a 710-es főút új csomópontjától a dunaújvárosi Pentelei-hídig, onnan Kecskemétig tartó út tervezésére, hatástanulmányok készítésére, a szükséges engedélyek beszerzésére több mint milliárd forint áll rendelkezésre.


MTI Hatszázmillió forintból újult meg a 8-as főút Várpalotán átvezető öt kilométeres szakasza, amelyet több önkormányzati útfejlesztéssel együtt szerdán adtak át a Veszprém megyei városban. A kommunikációs vezető szerint a 8-as út legproblémásabb része Várpalota déli elkerülőjének megépítése. A hét kilométeres útszakasz kivitelezésére a közbeszerzés eljárást várhatóan szeptemberben hirdetik meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések