2019. szeptember 16., hétfő

Romantikus kirándulóhelyek budapest környékén

A legjobb programok - Pest megye, Magyarország. Olvasson utazói értékeléseket és tekintse meg a fényképeket Pest megye legjobb látnivalóiról a TripAdvisoron. A hosszú hétvégéken ne csak a fővárosba szervezz programokat! A tákosi templomnak festett fakazettás mennyezete, szószéke, karzata adja az igazi értékét.


A csarodai templom beltere a középkori és reneszánsz falfestészet, a népi, valamint a protestáns díszítőművészet hihetetlenül csodálatos együttese. Kutyával kirándulni még nagyobb élmény, nemcsak azért, mert plusz mozgásra sarkall legjobb barátunk, mert nagyon boldog lesz tőle és otthon aztán azonnal eldől, hanem azért is, mert az ő szemszögéből is vizsgálhatjuk az eddig csupán emberi léptékkel bemért helyeket. Forrás: Papás Mamás Magazin - szmo.


Természetesen tudom, hogy vannak vagányabb párok, akik szívesen barangolnak a természetben, vagy kirándulva, túrázva töltenek el kettesben pár órát vagy napot. Ezért ami személyes kedvencem, azt ajánlom nektek is. Romantikus sétaút és kis fahíd vezet a szigetre, ahol egy hatalmas hangversenykertet alakítottak ki. A Budakeszi Vadaspark elsődleges feladata a hazánkban és Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása.


Ezt az utat Szentendre déli határánál hagyja el és ott kanyarodjon Pomáz - Dobogókő felé. Erre is vannak tippjeink! Népszerű gyerekes kirándulóhelyeket mutatunk!


Ha van GPS-ünk, az is hasznos lehet. A Dobogókő felé kialakított turista utakon élvezni fogják a Zsivány sziklákat és a Dera-szurdokot is! Szerencsésnek érzem magam, hogy abba a generációba tartozom, akinek még megmozdul valami a szíve környékén , amikor kiejti azt a szót, hogy: Erdély Balatoni gyerekként teljesen természetes volt, hogy időnként a falu apraja-nagyja felkerekedett, és kiutazott a testvértelepüléséhez. Szilvásvárad – Szalajka-völgy. Sóvárad mellett Szovátát, Korondot.


Nem kell olyan messzire menni, hogy egy teljesen másik világba kerülj. Hosszabb túraútra gondoltam viszonylag, tehát ami több órás is lehet, de az sem baj, ha rövidebb. Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de szerintünk az ősz legalább annyira romantikus évszak, mint a tavasz. Mivel lassan már az indiánnyárnak is végleg búcsút mondhatunk, ideje megnézni azokat a helyeket, melyek ősszel különösen hangulatosak, sőt, még randihelyszínül is tökéletesen megfelelnek. E legjobb kirándulóhelyek ősszel a fővárosban és környékén „Itt van az ősz, itt van újra”… és ha már itt van az év legszínesebb hónapja, akkor vegyük át, hogy melyek azok a helyek a fővárosban és a közvetlen környezetében, ahova érdemes elmenni egy kicsit kikapcsolódni.


Széchenyi-hegytől keletre a Gellért-hegytől délnyugatra, a Sasadnak nevezett városrész peremén található. Feltáró útja a Hegyalja út, amelyről letérve a Korompai utca – Tájék utca útvonalon gyalog lehet megközelíteni a még megmaradt beépítetlen terület egyetlen épített. Végre itt a hidegebb idő, nem kell azon izgulni, hogy két perc alatt összeizzadjuk a nagy gonddal megkomponált frizuránkat – vagy mégse, hiszen hiába nincs negyven fok árnyékban, lassan muszáj sapkát húzni, ami ugyanúgy tönkreteszi az ember haját, ha nem vigyáz. Az legfőbb szempont a kivalasztásnál a hotel elhelyezkedése volt, a nyüzsgés közepén, de a szállás mégis csendes legyen. A húsvét nekem a kirándulások ünnepe is: jó alkalom arra, hogy akár csak egy napra, vagy néhány órára elugorjunk valamelyik közeli kirándulóhelyre, ha éppen jó az idő.


Romantikus kirándulóhelyek budapest környékén

TOPromantikus szálláshely Magyarországon, ahova el kell menned. Vízi muritól a rákászásig. Megközelíthető Gyermekvasúttal (Jánoshegy megálló), illetve Libegővel is, utóbbi a 12.


Legismertebb nevezetességei a Grassalkovich-kastély és a Szent István Egyetem. Számtalan kulturális program közül választhat az ideérkező turista. Fesztiválok, koncertek, színházi előadások kavalkádja ígér színvonalas időtöltést a fővárosban.


Romantikus kirándulóhelyek budapest környékén

Budapest trópusi élményparkja. Kevesen ismerik a kertvárosi romantikus kis lovagvárat, a Bory-várat. A mesebeli épületet Bory Jenő szobrász építette, negyven nyáron át. A patikamúzeum hétfő kivételével naponta 10–óráig tart nyitva, a Bory-várat november végéig mindennap 9–óráig látogathatjuk. Nekem van egy kedvenc helyem, ahol már több tucatszor voltunk a kutyámmal: a Budakeszi-Telki út közepe táján van egy erdészház, ahol le lehet parkolni (de buszmegálló is van, úgyhogy busszal is oda lehet jutni valahogy) és onnan a zöld háromszög vezet.


Az erdőből kiérve messze be lehetett látni a környéket: Üröm házait, Békásmegyer panelrengetegét, sőt a Nagy-Kevély csúcsát is. Beköszöntött a tavasz, megindult a zsongás, és én is pörögtem ezerrel, hogy beindulhat nekünk is a túraszezon. A hihetetlenül gazdag élővilággal rendelkező szigetet leginkább biciklin vagy lóháton érdemes bejárni, aki az utóbbi járművet választja, több helyi lovarda közül is válogathat. Ha szegfűgombából csinálo a tiéd lehet a világ legjobb csipetkés gombalevese!


Az alábbi helyek egyike sem szerepel kiemelt helyen az útikönyvekben, de éppen ezért lehetnek ideális és érdekes célpontjai családi vagy baráti kirándulásoknak. A Porcelán Múzeum épülete önmagában is érdekes látványosság, hiszen Mondok Tamás és Rákosi Ferenc Ybl-díjas építészek tervezték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések