2018. szeptember 19., szerda

Erzsébetváros polgármester jelöltek

Az időközi polgármester -választáson induló jelöltek , a szavazóhelyek, a kapcsolódó választópolgári kérelmek és a további lényeges információk megtekintéséhez kattintson a lenti linkre. A fővárosi esélyekről a Political Capital nevű tanácsadó és elemzőcég munkatársa, László Róbert így ír friss cikkében: Ahogy az a fővárosi választási rendszer átalakításának bejelentése óta várható volt, kerületről lemondott a baloldali ellenzék annak érdekében, hogy mindhárom formációnak lehessen kompenzációs listája, a maradék kerületet pedig 6. Bűnügyi, bűnmegelőzési és idegenrendészeti akciót tartott a rendőrség a társszervek bevonásával Budapest V. Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szombaton a police. Senki nem helyezheti egyéni érdekeit a közös érdekek elé. Ezúton valamennyi ellenzéki párt hitet tesz a közös polgármester -jelölt és a közös egyéni jelöltek mellett. Fideszt leváltani akaró polgárára.


Ez azonban együtt sem lett volna elég ahhoz, hogy számos helyen bukjon a kormánypárti polgármester és a testületekben a fideszes többség. A változáshoz alapvető szükség volt arra, hogy a szavazók tényleges alternatívát lássanak az ellenzéki kínálatban. A „Műemléki Keret” és az „Építészeti Értékvédelmi Támogatás” fővárosi pályázatainak legutóbbi eredményeit a „Visszatérő kincsek” című kiadványban foglaltuk össze, ezzel is ünnepelve a Világörökség Városok Szervezete (Organization of World Heritage Citie – OWHC) fennállásának 25. A három órán át tartó esemény egy barátkozó, ismerkedő, eszemecserélő fórummá vált, ahol megtudtuk a megjelent lakóktól, hogy milyen ügyekben várnak célzott cselekvést a fővárostól és a kerületektől, de abba is beleláthattunk egy kicsit, hogy a megjelent jelöltek , hogyan képzelik az önkormányzatok működtetését.


Annak viszont örülök, hogy sikerült elfogadtatnom a civil, nem közpénzből élő, magát nem szakpolitikusnak hazudó jelöltek alkalmasságát. Az RTL Klub szerint a polgármester csak akkor akarta engedélyezni egy külföldi vállalkozó borüzemének megépítését, ha a munkákkal a nevelt fia cégét bízzák meg. Miután nem ez történt, a polgármester leállította a munkát, és elzavarta a munkásokat. A rendőrségnek később azt állította, őt támadták meg a munkások. Minél jobb eredményt értek el az egyéni jelöltek összesítve április 8-án egy adott körzetben, annál valószínűbb, hogy az átlaghoz képest jobb eredményt értek el a polgármester -választáson is.


Fontosnak tartom ezt, hiszen az ott született döntések nagyban befolyásolják a kerület életét, közvetlenül érintenek bennünket. Ezúttal a kerület polgármester , a DK-s Hajdu László lesz az ellenfele. Kérdés, hogy most hogy alakul az ellenzéki átszavazás.


Azóta az oldal karbantartás alatt van, nem elérhető. A polgármester a honlap felfüggesztése mellett döntött, elejét véve a további hacker-próbálkozásoknak. Akkor lesz újra elérhető, ha sikerül megfelelően levédeni. Az önkormányzati cégek szerződéseiről van szó, ami nyilvánvalóan bizonyos érdekeket sérthet.


Erzsébetváros polgármester jelöltek

Elindulhatunk egy pozitív úton, amelyen a választók a jövőben nemcsak pártlogók közül választhatnak, hanem végre lehetőségük lesz valóban mérlegelni a jelöltek eddigi tetteit, és azt, hogy melyik jelöltet tartják alkalmasnak, személyiségét és programját támogatandónak - vázolta elképzeléseit Moldován. Nagy Gábor Tamás indul újra, aki éve polgármester. Rajta kívül még ketten szállnak ringbe. Tarlós István szerint az ellenzék megtéveszti az embereket betarthatatlan ígéretekkel, s a kampány nem arról szól, amiről kellene.


Erről a főpolgármester beszélt a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Az MSZP Nyugdíjas Tagozatának Elnöksége a Nyugdíjasok Országos Képviseletével közös megbeszélésén arról egyezett meg, hogy létre kell hozni a nyugdíjas érdekvédő szervezetek kerekasztalát és fel kell hívni az önkormányzati polgármester jelöltek figyelmét az idősek legfontosabb, helyben is megoldható problémáira. Ez nekem bőven elég, hogy érezzem, bíznak bennem a választók. Erzsébetváros nem csak az önnek aláíró ötezer emberből áll.


Erzsébetváros polgármester jelöltek

Már csak három nap van hátra az önkormányzati választásig. Három nap múlva új lapot nyithatunk a kerület történetében. Vattamány Zsolt és a lap közös produkciója már eddig is szemkápráztatóan lenyűgöző volt, ám ma plusz örömként a postaládákba került a választási különszám. Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje az őszi önkormányzati választás kapcsán már kétszer bejelentette az ellenzék teljes fővárosi összefogását, ennek ellenére egyre több kerületben kerülnek szembe egymással a jelöltek. Volt LMP-s politikus száll be a VII.


Háromra nőtt az ellenzéki polgármesterjelöltek száma a VII. Moldován László is ringbe száll a kerület irányításáért. A volt LMP-s politikus szerint neki helyiként több esélye van legyőzni a fideszes jelöltet. Pont a ciklus felezőjénél járunk, ideje mérleget vonnunk.


Osztályzatom elégtelen. A Népszava úgy tudja, a közelmúltban a rendőrségnek és a Központi Nyomozó Főügyészségnek (KNyF) is megküldött feljelentés hűtlen kezelést, illetve hivatali visszaélést gyanít csaknem tucatnyi, Vattamány Zsolt fideszes polgármester illetve a helyi - fideszes többségű - képviselőtestület hatáskörébe tartozó megbízás, valamint megbízási szerződés miatt. Polgármester jelöltek.


Egyéni választókerületi jelöltek a szavazólapra sorsolt sorrendben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések