2018. szeptember 21., péntek

Nándorfehérvár ostroma

Please try again later. A csata előzményeiről, a szemben álló felek felkészüléséről dr. Négyesi Lajos hadtörténésszel.


Kö­szönt­jük a le­he­tő­sé­gek bi­ro­dal­má­ban! Mint azt a­lább is lát­hat­ja, a kü­lön­fé­le fi­ze­té­si és szál­lí­tá­si le­he­tő­sé­gek szé­les tár­há­zát kí­nál­juk Ön­nek szin­te min­den le­he­tő­sé­get fel­ö­lel­ve, hogy Ön az Ön­nek leg­in­kább meg­fe­le­lő mó­don tud­jon ren­del­ni. Oskar Potiorek) elfoglalja (december 16-án a szerbek visszafoglalják).


A kulcsfontosságú helyen fekvő erősség megvédésének szükségessége nyilvánvaló volt a magyar és más európai vezetők számára is, ám mind a hazai, mind a. Eddig alkalommal nézték meg. Az ellenség előnyomulásáról és szándékáról Budára beérkezett hírek igazak voltak. Jeruzsálemet, s noha sértetlenséget ígértek, több tízezer embert kardélre hánytak és kifosztották a várost.


Nándorfehérvár ostroma

Nándorfehérvár a töröké! Wagner Sándor: Dugovics Titusz önfeláldozása Fáj a kutyámnak a lába, megütötte a szalmába. Mehmed szultán a vár elfoglalására adott parancsot. A környékbeli kisebb várak elfoglalása közben július elején körbezárták a várat, az ostrom augusztus 29-én ért véget.


Ez a vajda, aki Szendrő várának kapitánya és egész Rácország birtokosa volt, nagy hadat gyűjtött, és a falvakat meg a városokat erősen raboltatta. Hóman rövid tudósításába némi Dr. Wertner Mór: Magyar hadjáratok a XV. Képek és videók a témában!


Nándorfehérvár ostroma

Lorem Ipsum Lorem Ipsum Bejelentkezés Regisztráció. Szulejmán szultán hada vette be. A vár tüzérsége mindössze. Kérjük, add meg e-mail címe ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot.


Válaszokat előre köszönöm Jelenleg felhasználó nézi ezt a kérdést. A balkáni oszmán török terjeszkedés a 15. Túlzás nélkül állíthatom, hogy a téma alapkutatást igényelt, mert erről az ostromról a történeti szakirodalom vagy nem, igen szűkszavúan emlékezett meg.


Hozzájárulok, hogy a Central Digitális Média Kft. Réggebben Magyarország része volt, ma Szerbai és Montenegró területén fekszik. Mohamed a várat időközben minden oldalról körülzárta. A török dunai hajóhadat súlyos taktikai hibái miatt július 14-én sikerült megsemmisíteni, és így megnyílt az utánpótlás útja a várba.


Ha bárki elvágja, ezer török harcos marad magára a magyar királyok egykori fővárosában, és biztosan elvész ez a fontos hídfő. Magyarok készítették és egy jó érdekes történet. Hunyadi-klán alapítója. Nem túl nagy a választék, de lesz még miből posztot csinálnod Nekem speciel rohadtul bejönnek az ilyen videók. Iskolákban is nyomhatnának egy párat a hasonló videókból, de hát hova is gondolok.


A nagyvezírnek még arra is maradt ereje, hogy a Száva túlpartján álló Zimonyt is elfoglalja (július 12.). Baltoglu pasa az összes hajóját felhasználta a folyami zárhoz, és elmulasztotta a nándorfehérvári kikötő megszállását, ahol magyar naszád állomásozott, és mozoghatott szabadon. A támadás nem érte készületlenül és bár a belviszályba merült hátországból nem sok segítségre számíthatott, a gondot megoldották „családon belül”.


Sajnos az iskolai wifi nem teszi lehetővé termünkben az internet használatát, így nem tudtuk órán megnézni. A(z) „Magyarország csatái” kategóriába tartozó lapok. A következő lap található a kategóriában, összesen lapból.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések