2018. június 1., péntek

Bölcsőde kóstolgató

Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Ilyenkor „kóstolgatóval” várják az új csöppségeket és szüleiket egyaránt. Már az első napon hangos gyermekzsivaj töltötte be a nagy és árnyas udvart, ahol sokféle mozgásra van lehetőségük a legkisebbeknek.


A gyermek világra nyitott lény. A simogatásra simogatással, a jókedvre jókedvvel, tevékenységre tevékenységgel felel. Füzesgyarmati Bölcsőde.


Nagyon fontos számunkra a család és a bölcsőde kapcsolata, fontos a jó együttműködés. A szülők bármikor betekinthetnek a gyermekek mindennapi életébe. Ezt a kapcsolatot erősíti a „ kóstolgató hét” is ahol szeretettel várjuk a családokat, gyermekeket, akik szívesen ismerkednek az új környezettel, játékokkal.


Bölcsőde kóstolgató

Bölcsőde kóstolgató : nyílt napok április hónapban a bölcsőde iránt érdeklődő családok számára. Gyermeknap családi délután keretében: ugrálóvár, rendőrautó- tűzoltóautó érkezik a bölcsődébe megtekintésre, arcfestés, kézműves programok. A szülőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy megnézzék a bölcsit, megismerjék a gondozónőket és a többi szülőt.


Assisi Szent Ferenc) Budapest Főváros, XVIII. A bölcsőde bemutatása A Csibekas Bölcsőde a Lakatos lakótelepen működő férőhelyes intézmény. A tavalyi nevelési évben, nőtt a bölcsődénk iránti igény, ennek megfelelően az ellátott gyermekek. A kerületi bölcsődék listáját megtaláljátok HOL-Mi oldalunkon. A bölcsőde-kóstolgató arról szól, hogy a kicsik jobban megismerjék leendő közösségüket, a majdani csoporttársaikat, ez az első találkozás a bölcsődei környezettel, egy kis játékkal kiegészítve.


A bölcsőde férőhellyel rendelkezik, csoport működik: Mocorgók – csecsemők és kistipegők, valamint Huncutkák – tipegők és kisóvodások. Az egyenletes teherelosztás elve miatt nem lehetett tiszta életkori csoportokat létrehozni, ezért mindkét csoport életkorilag heterogén lett. Intézményünkkel kapcsolatosan személyesen illetve telefonon, e-mailen is érdeklődhetnek!


A látogatás alkalmával megtudhatjuk azt is, biztosít-e a bölcsőde olyan programokat, melyek a család és bölcsőde együttműködését szolgálják. Ilyen színtér a játszócsoport - ahol a még bölcsődébe nem járó gyermekek és szüleik tölthetik el kellemesen, tartalmasan idejüket -, de családi délutánok, a bölcsőde. Mi következik a Kóstolgató után? Kedves szokás, hogy ilyenkor a csöppség megkapja ajándékba a nevelőjétől a jelét, azt, ami majd végigkíséri a bölcsődei éveken.


Már gőzerővel készülünk a nyaralásra, és ma jött el a napja annak is, hogy az erre kinevezett fémdoboz-perselyünket felnyissuk, és megnézzük mennyi költőpénzt sikerült kb. Kedd: Nevelési tanácsadás, bölcsőde kóstolgató. Az elmúlt időszak alatt a játéktár fontos találkozási pont lett, egy hely ahol a felnőttek és a gyerekek jobban figyelnek egymásra, többet játszanak együtt. A játékokat a gyermekek által elérhető helyen, fajtánként csoportosítva helyezzük el.


A bölcsőde által szervezett szolgáltatások: A személyi és tárgyi feltételek kialakításánál a kisgyermeknevelés-gondozás elveit és gyakorlatát, valamint az egyes szolgáltatások speciális igényeit egyidejűleg kell figyelembe venni. Júniusban, a bölcsőde kóstolgató délutánján a leendő bölcsiseket, és hozzátartozóit várjuk, lehetőséget adva a szeptemberi tanévkezdés előtti ismerkedésre, barátkozásra. Eredményes munkánkat a bölcsőde családias, szeretetteljes légkörének, és a dolgozói kollektíva összehangolt, egymást segítő munkájának.


A bölcsőde tágas csoportszobái, füves-fás nagy udvara, szilárd burkolatú teraszai, a homokozók megfelelő színteret biztosítanak a változatos napi tevékenységekhez. A teraszon jól lehet közlekedni a különböző járművekkel, a kertben labdázni, vonatozni, szaladgálni, de lehetőséget nyújt a természeti környezet. A családokkal együtt szervezett közös programokkal erősítjük a család- bölcsőde kapcsolatát, őrizzük a hagyományokat, színesítjük a gyermekek hétköznapjait. Ilyenek az ismerkedést szolgáló játszós délutánok, bölcsőde kóstolgató farsang, mikulás, karácsony, gyermeknap.


A kisgyermek nevelése a család joga és kötelessége. A bölcsőde a családi nevelés értékeit, hagyományait és szokásait tiszteletben tartva, azokat erősítve vesz részt a gyermekek nevelésében. Bölcsődénk kapuját az érdeklődő családok számára. Az intézmény lehetővé teszi a szülők bekapcsolódását a bölcsőde életébe.


Bölcsőde kóstolgató

A héten bölcsi kóstolgatón voltunk abban a bölcsődében, ahova Olgi ősztől járni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések