2018. június 8., péntek

Fogorvosi praxis finanszírozása

Változik a háziorvosi, fogorvosi és védőnői finanszírozás A hír több mint napja nem frissült! Kiváló finanszírozású (!) vegyes háziorvosi praxis eladó Siófoktól km-re, nagyközségben. Felújított rendelő, felette modern szobás orvoslakás.


Fogorvosi praxis finanszírozása

Opcionális keresetkiegészítés (szoc. otthon, iskola, ügyelet). Pétervására, Szabadság tér 1. A témaválasztás célja az volt, hogy bemutassam miként zajlik a különböző háziorvosi praxisok finanszírozása , pénzforgalmi elszámolása az állami egészségbiztosítási szerv által, és átéreztetni az Olvasóval a háziorvosok helyzetét, akik a mindennapi életben egy olyan versenyt folytatnak az általános gazdasági. Pályázati felhívás – Fogorvosi praxis Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza 2. Mesterházy Attila MSZP-s képviselő hétfőn az Országgyűlésben arról számolt be, hogy számos fogorvostól kaptak levelet, amelyben felpanaszolják, nyílik az olló a háziorvosi és fogorvosi praxis finanszírozása között, és 3betöltetlen praxis van utóbbiból. A fogorvosi alapellátás feladata a fog- és szájbetegek gyógyító-megelőző alapellátása, míg a fogorvosi szakellátás bizonyos többletkompetenciákkal rendelkezik. Az egy éven túl helyettesítéssel ellátott alapellátást nyújtó területi ellátási kötelezettségű fogorvosi szolgálatok esetén a szolgáltató az alapdíj százalékára jogosult.


Nem tekinthető helyettesítésnek, ha a szolgáltató a praxis ellátására a teljes rendelési időben legfeljebb két fogorvost foglalkoztat. Most körülbelül 8-millióért kínálnak egy fogorvosi körzetet, de ha az orvos félévig nem tudja senkinek eladni, akkor a tulajdonjog az önkormányzatra száll. A Falu Programból pedig az is következik, hogy ha valaki kivárja ezt a félévet, nemhogy térítésmentesen, hanem több tízmilliós támogatással hullik ölébe a praxis.


A tavalyi év során közgazdasági számításokkal alátámasztva elkészítettük a minimum díjtétel ajánlást, melyből egyértelműen kitűnik, hogy egy fogorvosi praxis finanszírozása minimálisan el kellene, hogy érje a havi 1. Az árban a teljes felszerelés. Kapcsoldó és aktuális cikkek. A kérelem benyújtható írásban vagy szóban. Pályázati felhívás fogorvosi praxis betöltésére Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot hirdet Kiskunfélegyháza 2. A fogorvosi ellátórendszer finanszírozása messze elmarad a háziorvosokétól – írta a Magyar Fogorvos című folyóirat. Egy-egy fogorvosi praxis jelenleg havonta átlagosan fele annyiból gazdálkodhat, mint egy háziorvosi.


Békés megyében több mint húsz körzet betöltetlen. Pénzt kapnak a fogorvosi praxisok Idén egyszeri kiegészítő juttatást, a jövő évtől pedig havi fix összegű díjemelést kapnak az alap- és szakellátást nyújtó fogorvosok - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón. Az egészségügyi alapellátás a háziorvosi, házi gyermekorvosi ellátást, a fogorvosi alapellátást, az alapellátáshoz kapcsolódó ügyeleti ellátást, a védőnői ellátást, valamint az iskola-egészségügyi ellátást foglalja magában.


Akad olyan fogorvosi praxis megyénkben, amely immár tíz éve betöltetlen. Ennek oka többek között, hogy a fogorvosi ellátórendszer finanszírozása messze elmarad a háziorvosokétól. Praxis bútorok, fogorvosi rendelők. Tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés.


Szolgáltatásaink: – Fogászati rendelő kialakítási. A kezdetek óta mint privát fogorvosi rendelő működünk. Nálunk szinte mindenki fogorvos a családban, vagy fogorvosnak tanul: anya, lánya, fia. Ezért bizonyossággal állíthatjuk, hogy családunkban mindenki elkötelezett híve szeretett szakmánknak és betegeink kezelésében mindig a lehető legjobbra törekszünk. Már most is több mint 2fogorvosi praxisból legalább fél éve hiányzik a szakorvos.


Az alulfinanszírozottság azért is érthetetlen, mert a páciensek a jelek szerint elégedettek velük. Lassan fél éve praxis privatizációtól hangos az ország. Egyetértés és véleménykülönbség, jó szándék és irigység, szakmai megfontolás és puszta okoskodás az, ami a politikai döntéshozást próbálja befolyásolni azóta, mióta a szakmai irányítást végző minisztérium a törvényt előkészítette. Szinte minden megyében csökkent az üresen álló alapellátó fogorvosi praxisok száma, a rekordot Fejér megye tartja, ahol nyolccal kevesebb a gazdátlan körzet.


A kivétel Budapest, ahol hárommal nőtt a tartósan betöltetlen helyek száma - írja szerdai számában a Magyar Hírlap. Tiszakécske Város Önkormányzata fenntartja a jogot, hogy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa. A MOK Fogorvosi Tagozata attól fél , hogy ha a fogászati ellátórendszer finanszírozása így mara a betöltetlen praxisok száma drasztikusan emelkedni fog, és lassan már pénzzel sem lehet segíteni a rendszeren.


Fogorvosi praxis finanszírozása

A Rédeky Fogorvosi és Implantációs Központ csaknem negyven éve megbízhatóan szolgálja pácienseit Keszthelyen. Mert nálunk ön az első. Többgenerációs családi vállalkozás tapasztalatával rendelkezünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések