2018. június 20., szerda

Időkép előrejelzés

A térkép az elmúlt perc észleléseiből készül valós időben, így látható rajta az időjárás aktuális helyzete, a zivatarok mozgása, hogy hol van szükség napszemüvegre vagy esernyőre. Kirándulóidőt tartogat a hétvége. A délkeleti szél kelet, északkelet kivételével ismét többfelé megélénkül, megerősödik. A napos előrejelzés az ország egészére érvényes, nagyobb súllyal az ország középső területeire. Ennek oka, hogy még rövid távra is nehéz a területi sajátosságok figyelembevétele, egy ilyen kis ország esetén, mint Magyarország.


Viharos napokat élt át a horvát tengerpart. Nem kímélte az időjárás az Adriai-tenger partvidékét kedden és szerdán, ahol heves esőzés és szélvihar vonult végig. A kiindulási alapot a világ elismerten legjobb időjárási modellje, az európai együttműködés keretében fejlesztett és futtatott ECMWF modell jelenti. Az előrejelzés az Európai Középtávú Előrejelző Központ globális numerikus modelljéből automatikusan (emberi ellenőrzés és beavatkozás nélkül) készül.


Ezen a térképen az ország aktuális időjárásáról tájékozódhatsz. A grafikus fáklya diagramon a 10–és a 25–-os valószínűségi intervallumon kívül az ensemble átlag, valamint a determinisztikus (kategorikus) előrejelzés is feltüntetésre kerül. Real time weather maps and reports. Jelenlegi időjárási viszonyok. Pénteken is marad a zömében borult időjárás, nyugaton lehet rövid napsütés, keleten eső, zápor előfordulhat.


Eleinte sok lesz a felhő, a Nyugat-Dunántúlt leszámítva elszórtan eshet az eső, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék pedig lassanként országszerte megszűnik. Alpokalja térségében is egész nap borult maradhat az ég. Szombaton változóan felhős időnk lesz, csapadék nem várható. Az előrejelzés pontosabb, mintha csak találomra választanánk ki egy hétvégét, amikor például napos időben kirándulni szeretnénk, de az előrejelzés inkább a tendenciákat jelzi. Az adott napra nem biztos, hogy beválik a napos előrejelzés , de jó képet kaphatunk arról, mi várható az elkövetkező napokban, hetekben.


Adriától az Alpokon át a Kárpátokig. Pontos előrejelzés Románia. Részletes előrejelzés 1-napig.


Időkép előrejelzés

Eleinte marad az erősen felhős ég, és főleg keleten, északkeleten eső is kialakul. Napközben szakadozik a felhőzet, pár órás napsütés elsősorban az Alföldön lehet. Kedden keleten több, nyugaton kevesebb napsütés várható, eső nem lesz.


K-en csak estefelé érkezik meg a csapadék. Ha tetszett lájkolja a facebook oldalunkat. Időjárás előrejelzés - Paks. Sign in to like videos, comment, and subscribe. Az Időkép hivatalos csatornája.


See actions taken by the people who manage and post content. A világ, Európa Afrika Japán Forrás: SAT24. Magyarország pillanatnyi időjárását ábrázolja számos látványos, könnyen áttekinthető térképen keresztül.


A térképekre regisztráció után bárki küldhet be saját méréseket. Magyarország területére az Országos Meteorológiai Szolgálat készít hivatalos előrejelzéseket! Ha kíváncsi vagy, milyen az idő most éppen, vagy milyen lesz otthon, nála a nyaralódban vagy bárhol az országban - csak erre van szükséged.


Aktuális időjárás, hőmérséklet, napos előrejelzés. Wien időjárás ma és, holnapi a héten When you browse on this site, cookies collect data to enhance your experience and personalize the content and advertising you see. A csapadékmennyiség előrejelzés esetén kb.


A hőmérséklet előrejelzés esetén kb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések