2018. május 16., szerda

Ksh születések száma 2017

Születések : A tavalyi szökőév javít a statisztikán. Magyar Nemzet néven jelenünk meg. A születések száma régiónként.


A szökőnaphatást figyelembe véve a visszaesés százalékos. Orbán szövetséget ajánlott a magyar nőknek. Már a tavalyi népességcsökkenés is az elmúlt év harmadik legrosszabb adata volt, de azóta a születések száma tovább zuhant, a halálozásoké pedig még nagyobbat nőtt. Az első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. A házasságkötések száma százalékkal csökkent.


Az előzetes adatok szerint tavaly a születések száma százalékkal, a. Több halálozás, nagyobb természetes fogyás jellemezte a tavalyi évet. Az élve születések száma százalékkal mérséklődött, a halálozásoké százalékkal emelkedett. Ezek a gyerekek azok, akik akkoriban fogantak, amikor tavaly tavasszal Orbán Viktor bejelentette, hogy szövetséget ajánl a magyar nőknek. Európa legtöbb orszá-gában az előző évtizedekhez képest is tovább csökkent a születések száma. Ateljes termé - kenységi arány a legtöbb európai országban a reprodukcióhoz szükséges százalék alatt van.


A négy évvel ezelőtti adatokhoz képest lényeges változások nem történtek, a házasok arányának csökkenése megállt, egyfajta stagnálás tapasztalható a fiatalok családi állapotát illetően. Az év hat hónapjában többen, négy hónapjában kevesebben hunytak el, mint az előző év azonos hónapjaiban. Arra is felhívja a figyelmet a szerzőpáros, hogy az elmúlt évtizedekben a születések száma és a teljes termékenységi arányszám jellemzően együtt mozgott, azonban az elmúlt néhány évben a teljes termékenységi arányszám valamivel kedvezőbben változott, mint a születések száma. A legnagyobb arányú, százalékos csökkenés januárban volt – tette hozzá a KSH. Friss: Hiába a családok éve, durván bezuhant a születések száma – Adatok “Sikersztori”, Fidesz-módra!


Az országos adatok azonban azt mutatják, hogy továbbra is csökken a magyarok lélekszáma. A kevés pozitív eredmények egyike ugyanakkor, hogy 2százalékkal csökkent az abortuszok száma. Kevesebb gyerek született, csökkent a népesség Cikk. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele százalékkal emelkedett, közölte a KSH. Szombathelyen a lakosság többsége fejlődést érzékel a családok helyzetében és a nők foglalkoztatásában az elmúlt évben.


A hivatal adatai szerint. Nem örülhet a kormány a tegnap közzétett demográfiai adatoknak. Mit is látunk pontosan?


Ezek az adatok elsőre nem feltétlenül adhatnak okot túl sok optimizmusra. Az év első hónapjában fél százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző év azonos időszakában. Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban. Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban.


A népességszámot a születések alacsony és a halálozások magas száma mellett a vándorlási veszteség is nagymértékben csökkentette. A közlemény szerint nőtt ugyan az élve születések száma is, de a javulás elenyésző, ha a halálesetek megugrását nézzük. KSH – Fókuszban a megyék. Nógrád megyében az élve születések száma mérséklődött, az országossal ellentétben a halálozások száma. A halálozások száma szintén emelkedett, ennek mértéke azonban az átlagosnál mérsékeltebb, volt.


Ez függ a természetes szaporulat mértékétől, a beköltözők számától. Ha bizonyos családtámogatási intézkedések hatására bekövetkezhet is a termékenység további növekedése, a születések száma még hosszabb ideig csökkenni fog. A magyarok az európai, de még a közép-európai átlagnál is előbb halnak meg, erről nemrég itt írtunk részletesebben.


Elektra Adatszolgáltatói Kliens 1. A termékenység növelésének vannak határai, az elmúlt évtizedek alacsony születésszáma miatt is egyre kevesebb a szülőképes nők száma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések