2018. május 29., kedd

Iskolai végzettség besorolása

A közalkalmazott besorolásának alapja a munkakör ellátásához jogszabályban előírt iskolai végzettség , illetve állam által elismert szakképesítés, szakképzettség, doktori cím, tudományos fokozat, valamint akadémiai tagság – ami nem feltétlenül egyezik meg a közalkalmazott legmagasabb iskolai végzettségével. Hiába szerzünk meg tehát valamilyen felsőfokú OKJ-s szakképesítést, az nem jelent felsőfokú iskolai végzettséget is egyben. Nyolc évfolyama van, de nem ritka, hogy negyedik vagy hatodik osztály után már középiskolába megy a diák, ami így értelemszerűen hat vagy nyolc évfolyamos lesz.


Ez a két számjegy az első két számjegynél alacsonyabb és magasabb is lehet, a 8-11. De példánkban ennek a közalkalmazottnak középiskolai végzettséget igazoló bizonyítványa van, illetve szakképesítése, így őt - mivel a jogszabály kiköti - a legmagasabb iskolai végzettsége alapján sorolják be, mégpedig a D fizetési osztályba, elismerve azt is, hogy szakképesítését nem tanfolyamon, vagy munka. A besorolás alapelve, hogy csak a munkakörhöz jogszabályban előírt iskolai végzettség , szakképesítés képezheti annak alapját (Nkt. 64. § (4) bekezdés). Ha tehát a pedagógus csak tanítói munkakörben dolgozik, nem számíthat be a mesterszakos diplomája az Nkt.


Országos Képzési Jegyzékben (OKJ) meghatározottak szerint államilag elismert szakiskolai szakmai végzettséget is tanúsít. A szintek 21-től 62-ig terjednek. A 21-es szintű szakképesítések nem igényelnek iskolai végzettséget, a 30-as szintűekhez általában általános iskolai végzettség szükséges, míg az 50-es szintűek érettségivel kezdhetőek meg.


A néhány 62-es szintű szakképesítés megszerzéséhez felsőfokú végzettség kell. Az egyéni vállalkozók és az adószámmal rendelkező magánszemélyek tevékenységei az Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzéke (ÖVTJ) szerinti besorolása és a tevékenységek végzésének jogszabályi feltételei (működési engedély, telepengedély, szakképesítés, iskolai végzettség stb.) a kormányablakok, a helyi. Az iskolai végzettség az oktatás helye szerinti ország oktatási rendszerében sikeresen megszerzett legmagasabb szintű végzettség. A technikusi végzettség a középszintű vagy emelt?


Ezen vitatkozunk egyik ismerősömmel pár napja már, szerintem középszintű, az emelt szintű végzettség az 54-es OKJ számú, van pár technikusi ami 5 de a többség az azaz középszint. Milyen végzettségeket tartalmaz az NPP Végzettségkereső? Egy olyan kérdésem lenne,hogy nálunk az óvodában felvesznek határozott időre helyettesítés céljából egy dajkát. Az lenne a kérdésem mivel neki a legmagasabb iskolai végzettsége szakmunkásképző, de utána megcsinálta az óvodai dajka képesítését, így milyen fizetési osztályba kell őt besorolni. Melyik a szakképzettség és melyik az iskolai végzettség ? Egy jelentkezési lapot kell kitöltenem, ott van olyan rublika, hogy iskolai végzettség és van olyan is, hogy szakképzettség.


Iskolai végzettség besorolása

Lehet, hogy tudatlan vagyok, de tényleg nem tudom. Eszerint a pedagógust „az általa megszerzett legmagasabb, a munkakör ellátásához e törvényben előírt iskolai végzettség , valamint állam által elismert szakképesítés, szakképzettség, továbbá a nevelő, oktató munkája ellátásához közvetlenül kapcsolódó, azt közvetlenül segítő doktori cím, tudományos fokozat. Létezik ilyen iskolai végzettség , de a kérdéses közalkalmazott nem rendelkezik vele, ezért az a) alapján (1) –t kell alkalmazni. Ha e rendelet a munkakörre több fizetési osztályt állapít meg, a közalkalmazottat a legmagasabb iskolai végzettsége, képesítése alapján kell besorolni a munkakörre megállapított. Közalkalmazottak besorolása.


Napi órát dolgozok, nincs ebédszünet, sőt enni sem lehet. Wc-re akkor megyek, ha az orvos beleeggyezik és addig egyedül képes dolgozni. A végzettség szintjének elismerése V. Elsősorban interneten fogom árusítani őket (ez a része már tiszta).


Olvastam már olyat is, hogy végzettséghez kötött a dolog. Például horgolt babákat csak játékkészítő tanfolyam elvégzése után lehetne árusítani. A magyar felsőoktatási rendszer három egymásra épülő képzési ciklusból áll: az alap-, a mester- és a doktori képzésből. A diploma megszerzése után a továbbképzés formája lehet a szakirányú továbbképzés. Highest completed level of education and training(3) according to ISCED 97.


Legmagasabb iskolai végzettség az ISCED besorolása alapján. Alapfokú iskolai végzettség hiányában a szakközépiskolába történő felvétel feltétele: a) a tizennegyedik életév betöltése, és b) a szakközépiskolában szervezett Szakképzési Hídprogram szerinti tanév teljesítése. A legmagasabb iskolai végzettség , szakképesítés, amellyel a közalkalmazott rendelkezik, és amely alapján így be kell őt sorolni, jelen esetben az említett szakmunkásvégzettség (első esetben), mely alapfokú iskolai végzettséget igénylő szakképesítésnek minősül. A törvény nem határozza meg, hogy a tanári végzettség főiskolai szintű (általános iskolai tanári), vagy egyetemi szintű (középiskolai tanári) legyen.


Iskolai végzettség besorolása

Amennyiben tehát a tanár munkakörét főiskolai szintű tanári végzettséggel látja el, az „F” fizetési osztályba, ha egyetemi szintű tanári diplomával, akkor a „H. TEÁOR ) A tevékenységre kattintva nyílik meg annak részletes leírása! A Vissza gombra kattintva térhet vissza a listához. Csak a négy jegyű kód jegyezhető be a cégjegyzékbe, tehát más formátumó kó (pl.


0) nem választható. Nem is elsősorban azért, mert kapok fizetést, hanem mert ennyi év folyamatos, stresszes munkája, ekkora felelősség hordozása után egyik napról a másikra otthon maradni, az a leépülés előszobája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések