2017. április 6., csütörtök

Szabadidős tevékenységek kérdőív

A munkavégzés és a szabadidős tevékenység szembeállítása csak akkor lehetséges, ha mindkettőnek értelme és célja önmagában van. A munka és a szabadidő célja azonban az ember egyéni és közösségi boldogulása, vagyis mindkettő lényege túlmutat önmagán. Különösen az átmenet történelmi korszakaiban jelentős a. Az alábbi kérdőívben a tanulók szabadidős szokásainak felmérésére kerül sor annak érdekében, hogy megtudjuk a mai diákok – legyen az fiatal vagy idős – mivel foglalatoskodnak a szabadidejükben. Azért, mert kifogytál a pénzből, még mindig rengeteget szórakozhatsz a barátaiddal.


A kérdőív kitöltésével ehhez nyújt nekünk segítséget. A nyolcadikosok szülei számára a legfontosabb gyermeki szabadidős tevékenység a sportolás, az olvasás és a beszélgetés, gyermekeik ugyanezeket tartják fontosnak, de náluk az olvasás mellé felzárkózik a zenehallgatás is. Melyek Ön szerint gyermeke számára legfontosabb szabadidős tevékenységek? Az eredményekről készült statisztikák és a kitöltők adatai azonnal hozzáférhetőek, amint az első személy kitöltötte a kérdőívet. Beállíthatja, hogy a kérdőív kitöltése előtt a válaszadók milyen adatait gyűjtse össze a szoftver.


Ha a felmérés anonim, ezt a részt teljesen üresen hagyhatja, vagy rákérdezhet általános adatokra (pl. a nemre vagy az életkorra). Amennyiben mégis megad bármilyen személyes adatot, azok felhasználásáért az online-kerdoiv. A felsorolt feltevések helyességét egy kérdésből álló kérdőív segítségével ellenőriz-tem le, amit magam állítottam össze.


Népesség és minta A kutatás mintáját két falusi és két városi iskola negyedik osztályos tanulói alkották. Alkalmazott kutatásmódszertan Kutatási beszámoló Készítették: Kardos Andrea, Igerth Zs. Lilla, Pap Andrea, Tatai Barbara, Varga Adrienn 2. Metenkánics Krisztina vagyok a Debreceni Egyetem pszichológia szak végzős hallgatója. Műhelymunkámban a szabadidős tevékenységek hatását vizsgálom.


SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEK , TANULÁSI ÉS SZÁMÍTÓGÉPEZÉSI SZOKÁSOK A FELSŐ TAGOZATBAN KÉRDŐÍV I. Ez mindig szellemi, gyakran testi erőfeszítéssel, a képességek, készségek mozgósításával jár. A szabadidő aktív felhasználása a személyiségfejlődésben is fontos szerepet játszik. Az aktív szabadidős tevékenységek közé tartozhatnak a testmozgás, az alkotás, a művelődés és a társas szórakozás különböző formái. Közismert tény, hogy egyre több időt töltünk a televízió előtt, és az olvasásra fordított percek száma egyre kevesebb lesz.


Szabadidős tevékenységek. Amikor megkérdeztük a gyerekeket, hogyan képzelik el az életüket tíz év múlva, akkor a többség a következőképpen kezdte el és fejezte be a mondandóját. Az alábbi linkre kattintva kitöltheti felmérésünket, mely a különböző szabadidős tevékenységek és az egészségi állapot közti kapcsolatot vizsgálja. A teljes kérdőív kitöltése körülbelül percet vesz igénybe. A felsoroltakon kívül még olyan témákat is érintett a kérdőív , melyek segítenek értelmezni a különböző tevékenységek relatív fontosságát.


Mérhetjük e fontosságot pénzben, és közelíthetünk az ideák, az értékek világa felől is. KÉRDŐÍV – SZABADIDŐ-ELTÖLTÉSI LEHETŐSÉGEK A NORMAFÁN 1. Milyen gyakran szokott Ön a Normafára látogatni szabadidős , sportolási vagy egyéb időtöltési céllal? Ennek lényege, hogy az egyének a szabadidős tevékenységek közben, így sportolás köz-ben is formációkat (alakzatokat, figurákat) alkotnak.


A formákat az egyének közti inter-akciók, viszonyok, kapcsolatok, konfliktusok és feszültségek alakítják, s ezek változása újabb és újabb formációk születéséhez vezet. Eredményeink sikerrel használhatók a hallgatók, s leginkább a leendő pedagógusok egészségfejlesztő programjainak kidolgozásában, ebben nagy hangsúlyt kaphat a bizonyos szabadidős tevékenységek (mint a sportolás) egészséges életmódra és tudatos életvitelre nevelő funkciója mint kiemelt érték-közvető feladat. A fiatalok döntő többsége zenehallgatással () illetve internetezéssel () tölti szabadidejét.


Mivel a kérdőív készítője az adatfelvételnél nem feltétlenül lesz jelen, a kérdőív – ahol szükséges – könnyen érthető instrukciókat és magyarázatokat kell, hogy tartalmazzon. Még ha számos esetben feleslegesnek is tűnhet, egyértelműen meg kell fogalmaznunk a kitöltő személyek számára, mit is várunk el tőlük. Kérem szánjon néhány percet az idejéből az alábbi kérdőív kitöltésére.


Szabadidős tevékenységek kérdőív

Mennyire elégedett a foglalkozásával?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések