2017. április 27., csütörtök

Mi a szerelem gyerekszáj

Felnőttként a szerelem bonyolultnak és kiszámíthatatlannak tűnik, de a gyerekek számára akár egy aprócska, mindennapos gesztus is árulkodó lehet. Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi. Gyerekszáj - Hunyadis alsós gyerekek szemszögéből Anita Tisza.


Mi a szerelem gyerekszáj

Unsubscribe from Anita Tisza? Az a szerelem , amikor azt mondod egy fiúnak, hogy jó a pólója, és aztán ő minden nap ezt veszi fel”. A szerelem az, amikor a mamám kávét csinál a papámnak, de mielőtt odaadná neki belekortyol, hogy biztosan jó-e az íze”. Neked lesz férjed vagy feleséged? Szerinted a házasság örökké tart?


A szerelem érzésének kialakulásában bizonyos, jól körülírható biológiai és kémiai folyamatok fontos szerepet játszanak. Különösen nagy jelentőséget kapnak ezekben a folyamatokban a jutalmazó rendszer kérgi és kéreg alatti területei, amelyek – a jutalmazó, örömszerző tevékenységekért felelős – dopaminrendszerhez kapcsolódnak. Amikor például azt kérdezzük tőlük, mi a szerelem , ilyen imádni való válaszokat adnak: A szerelem az , amikor hagyjuk, hogy a pizzából a lány válassza az első szeletet. Kisfilmünkben apróságok mesélik el, mi a véleményük a divatról és saját öltözködésükről.


Mi a szerelem gyerekszáj

Tündéri aranyköpéseket, humoros és gyermekien naiv idézeteket mutatunk - gyerekektől! Ezeken a vicces elszólásokon, ártatlan rácsodálkozásokon vagy épp filozofikus töprengéseken mi felnőttek elképesztően jókat tudunk derülni! Hogy viselkedik az, aki szerelmes? Kik lehetnek szerelmesek? A frappáns válaszokat ezúttal is a Kisdumások szolgáltatják!


Ez kell nekem – gondoltam, röhögni egy igazán felszabadítót. Ezt hoztam neked is, lazíts és nevess! Tömött buszon utazunk kétéves kislányommal.


Mi a szerelem gyerekszáj

A gyerek nyűgös, így megígérem neki, hogy mesélek. Ha azt hinné hogy a szerelem a nagyok ügye, tévedsz. Már az ovisok is érzékelik, hogy mi zajlik a körülöttük lévő felnőttekben, esetleg a nagyobb tesókban, sőt, a maguk módján ők maguk is táplálhatnak ilyesféle érzéseket kis társaik iránt. Mindennek gyakorta hangot is.


Olyan, mint a szerelem. Valahol érze hogy az ő szájában biztonságban van a neved. Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. A házasság hete alkalmából összegyűjtöttem a legcukibb szerelemmel kapcsolatos aranyköpéseket, amit kisgyerekek mondtak. Te a felelősség helyett már felette állsz a problémának, aminek a magvát Te ültetted el.


Mi a szerelem a nő és a pasi szemében? Tweet Szenvedély, szerelem , mámor, megszállottság, vágy, viszketegség – ezen szavakkal írjuk le azt az önkívületet, eufóriát, révületet, gyönyört, amelyet így vagy úgy, szinte mindenki átélt valamikor. A köznyelvben gyerekszájnak nevezzük azokat a gyermeki mondásokat, amelyekre mi felnőttek -szülők, pedagógusok- valamilyen okból felfigyelünk, rácsodálkozunk.


Néha nagyon tanulságosak is. Kutatók megkérdeztek néhány és év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet. A kérdésekre adott válaszok mélysége és komolysága sok esetben a kérdezőket is meglepte. Legyen az éppen a szeretet, a szerelem vagy a karácsony.


A lenti idézetek az olvasók arcára is garantáltan mosolyt varázsolnak. Szerelem az, amikor a városban ebédelsz, és egy tasak hasábburgonyát ajándékozol valakinek, anélkül hogy elvárná ezt veled is valaki megtegye. Amikor nagyanyónak arthritise volt, és nem tudta kilakkozni a körmeit, nagyapó lakkozta ki neki, holott neki is arthritise van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések