2017. április 25., kedd

Két kép összeillesztése irfanview

Két kép összeillesztése irfanview

Hol találom a Derrik sorozat összes részét, hogy következnek egymás után mind a részek, mind az évadok? Hogyan tudom megcsinálni Wordben azt, hogy minden oldal egy lapon legyen egymás mellett? Napi munkája vagy élete során néha szüksége lehet két vagy több kép egyesítésére. Ebben rengeteg szoftver a segítségére lehet, de sok munkára lehet szükség, amíg sikerül velük elintézni a dolgot.


Két kép összeillesztése irfanview

Vagy egyszerűen megkérhet valakit, hogy segítsen önnek. Ez az oldal egy egyszerű képegyesítési funkcióval rendelkezik. A képek a dokumentumablakban jelennek meg, de szükség esetén több ablak is megnyitható a különböző képek megjelenítéséhez, és ugyanaz a kép több más nézetben is megjeleníthető. A megnyitott ablakok listája az Ablak menüben látható.


Ha valamely megnyitott képet előre. NEM az a célom, hogy két kép egymás mellett vagy alatt legyen. Hanem két képet egymásra akarok helyezni. Letöltöttem a PhotoScape-et, és itt ugyancsak nem találom, hogy melyik menüpont rakná egymásra a két fotót.


Hogy fedje egymást a kettő. Mivel az összes kép egymáson van, a rétegzettségnek miatt csak a legfelsőt látjuk. Válasszuk ki azt a képet, ami baloldalon lesz és tegyük ezt legfelülre. Tegyük alá azt, amelyik a szomszédja lesz és így tovább. Most az új kép Rétegek panele két új réteget tartalmaz, a két forrásképnek megfelelően.


Az új kép Rétegek panelén rendezze el az új rétegeket úgy, hogy a korrigálni kívánt részt tartalmazó réteg (a csukott szemű csoportkép) kerüljön a megfelelő képet (nyitott szemű csoportkép) tartalmazó réteg fölé. A következő kép fogad: Ezzel nem kell sokat szórakozni. Ha több felhasználó is van a gépen, akkor érdemes a „minden felhasználónak” (angolul: For all users) gombot beállítani a hozzárendeléseknél!


Persze el lehet olvasni a végfelhasználói szerződést is ( Irfanview EULA), de ettől itt nyugodtan eltekinthetünk! A programmal módosíthatjuk a képeket, készíthetünk albumot és a webre is könnyedén feltölthetjük őket. A program indítása után a fogd és dobd módszerrel vihetjük az összefűzni kívánt pdf-eket a program ablakába. Ha közben meggondolnánk magunkat, és valamelyik állományt törölnénk, csak álljunk rá a felfelé és lefelé mutató nyilak segítségével, és kattintsunk az x jelre. A telepítő elindítása utána, nagyjából egyértelműek a telepítési paraméterek.


Ami említést érdemel, az a kiterjesztések társításának ablaka. IrfanView -t csak a képekhez használni. A -on is láthatunk oktató videókat. A Photoshop drága és komplikált program, de sok olyasmit tu amit olcsóbb, kisebb tudású programokkal nehéz vagy egyenesen lehetetlen megoldani.


A vágás két kép sima, technikai összekapcsolását, a montázs, pedig a kapcsolódás tartalmi, formai lényegét jelenti a képsorban. A hangot ugyanazzal a módszerrel tömörítem, azaz MP3-ba 3kbps-al, de legigazibb ha tömörítetlen WAVként hagyom! Ez a beállítás nagyban meghatározza a kép megjelenését.


Egyenes vonalú projekció, mert így az egyenes vonalak nem torzulnak, leginkább egy nagylátószögű objektív képalkotásához hasonló végeredményt kapunk. Minél nagyobb ez, annál több kép szükségeltetik, viszont a végeredmény hibamentes, vagy pontosabb lesz. Rajz esetén a fotózás helyettesíthető szkennerrel, mellyel sokkal minőségibb kép születik a papír tartalmáról, de itt is szükséges két kép között az. Két fotó egymásba mosása: Ez az effekt szerepel nagyon sok filmplakáton is.


Két kép összeillesztése irfanview

Két fotó szélét egymásba mossuk, akár víszintes, akár függőleges képeknél. Egy új dokumentumba másoljuk a két fényképet, hagyva elég átfedést. A sirályos kép mérete 256x256.


Növeljük meg a kép méretét a Pad dobozzal 512x512-re! Ekkor a kép mérete már nagyobb lesz, de a sirály a kép bal felső negyedében fog elhelyezkedni, ezért toljuk el a képet a Translate dobozzal X és Y irányban is 128-cal. A címünk lehetett volna az is, hogy „Gugli vs Bubli, avagy a gömbök sem egyformák”, hiszen cikkünkben a két legjobb gömbpanoráma készítő alkalmazást próbáltuk ki. De hogy miért nem egyformák a gömbök?


Remélhetőleg erre is fény derül cikkünkben. Amikor az első kamerás. A kép optimalizálása az alábbi beállításokkal: 8x 5px, minőség, dpi, jpeg kiterjesztés. A végeredmény minősége teljesen megfelelő ezeknél a beállításoknál is.


A kép mérete csak KB lett, szemben a MB-al. Nyissunk meg két képet, jelen esetben két tájképet használunk. Másoljuk egymásra a két képet és radírozás helyett adjunk hozzá egy maszkot az Add Layer Mask segítségével. A maszk lényege, hogy fehér színű és ha feketével rajzolunk rá, azt a részt ki fogja maszkolni. A szoftver segítségével szétvághatók a videók, zene és kép illeszthető be, valamint számos szűrő, szöveg, réteg és átmenet segítségével szabható egyedivé a végeredmény.


Könnyedén készíthet videókat például esküvőkről, utazásról vagy bármi másról – akkor is, ha korábban még nem használta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések