2017. április 4., kedd

3 Hónapos baba mit ehet

3 Hónapos baba mit ehet

A hónapos korában a baba már hosszasan megfigyeli az őt körülvevő tárgyakat és személyeket, a mozgó dolgokat tekintetével követi, fejét pedig a zaj irányába fordítja. A szülők és ismerősök hangjára vidáman mosolyog, és még mindig az emberek arca a legérdekesebb látnivaló számára. Az átlagos csecsemő mostanra már a játékok után nyúl, a fölé lógatott játékokat megfogja, a mellé letett játékokat maga mellé nyúlva próbálja megfogni. Baba fejlődése - hónapos baba - értelmi fejlődés. Már nemcsak visszamosolyog, ha kedvesen közelítünk hozzá, de spontán is mosoly jelenik meg az arcán.


A kezébe tett tárgyra rápillant. Tekintetével követi a mozgó tárgyakat, főleg az élénk színűeket. Hogyan vezesd be az új ízeket? A baba hónapos korára, nagy valószínűséggel már elérkezett a nyugodtabb időszak.


A hónap végére már kevesebbet sír, illetve már könnyebben felismered ennek az okát. A hasfájós időszak már csak egy rövid ideig fog tartani. Ezért egy tápszeres, anyatej hiányában növekvő baba , akinek a hozzátáplálását már -hónapos korában megkezdték, az logikusan hamarabb jut el a már mindent eszik lépcsőfokra, mint az anyatejben bővelkedő, vagy diétázó társa. A hónapos baba átlagosan napi 5-alkalommal eszik. Nagyon fontos, hogy a napi étkezések száma minimálisan legyen.


Még előfordul, hogy éjszaka is eszik kisbabá ez a csecsemőkor első felében teljesen természetes. Fontos tudno hogy egészen éves korig legalább napi 5ml tejalapú. Mit eszik a nyolc-kilenc hónapos baba ? A kilencedik hónap régen mérföldkő volt a csecsemő életében, hiszen erre az időre javasolták a teljes elválasztást.


Ma már úgy gondoljuk: a babának nem kell lemondania az anyatejről, de a szopás mellett nagyon sokféle ételt fogyaszthat, bár a fő tápláléka továbbra is az anyatej. A hónapos baba napi folyadékigénye. Tartós melegben, fűtési szezon idején a szárazabb légterű lakásban és szükség esetén megkínálhatod kisbabád néhány kortynyi forralt vízzel, naponta 1-dl elegendő lesz.


Sose felejtsük el, hogy minden baba más és más. Nem biztos, hogy minden baba ilyen ütemben fejlődik, ennyit eszik és ilyen napirenddel jól érzi magát. Mit ehet egy hónapos tápszeresbaba, ha nincs rendszeres széklete?


Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. A baba életének első évei alapozzák meg a felnőttkort is. A megfelelő táplálásnak ekkor kiemelkedő szerepe van, hiszen négy hónapos korban a bevitt energia százalékát fordítja szervezetünk a növekedésre. Csak abban az esetben etesse gyermekét bébiétellel, ha azt az orvos ajánlotta! Ha van elég anyatej, vagy a tápszeres táplálás megoldott, akkor ezt a receptet inkább hónapos kor felett ajánljuk!


Minél tovább szopik egy baba , immunrendszere annál stabilabb lesz. A folyékony ételek emésztése biztonságosabb, és könnyebb. Kisbabánk fejlődése során számos kérdés vetődhet fel bennünk, ezekre szeretnénk szakértő választ adni. A leírtak általános útmutatásként értendők.


Mennyit és milyen gyakran eszik egy 0-hónapos baba ? Egy újszülött körülbelül óránként eszik, azaz eleinte naponta akár nyolcszor is, majd az evések ritkulnak, a mennyiség pedig fokozatosan növekszik. Az élet első 1- hónapjában a csecsemő a testsúlya -ának megfelelő mennyiségű anyatejet fogyaszt naponta, tehát. Van olyan ,hónapos baba , akinél nem állt még be a rend?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések