2017. április 21., péntek

Egyedülálló anya csok

A falusi CSOK egyedülálló anyaként is igénybe vehető, ha valamennyi előírt feltétel adott. A jogosultsági feltételeiről IDE kattintva olvashat részletes tájékoztatót. Az igényléshez szüksége dokumentumok listáját ITT találja. Cikkünk az egyedülálló szülőknek kíván egy kis.


Plusz pénzt kaphatnak az egyedülálló szülők az államtól és az önkormányzattól egyaránt. Egyedülálló személyek is ugyanakkora összegű kedvezményt kaphatnak, mint akik házastársi vagy élettársi kapcsolatban igénylik a CSOK-ot. Valamint diplomás GYED is elérhető az egyedülálló anyukáknak és apukáknak is, ráadásul idén a folyósítás időtartamát is meghosszabbították, egészen a gyermek éves koráig.


Ezeken kívül a CSOK -ról sem kell lemondania a csemetéket egyedül nevelő szülőknek, csak a gyermekelhelyezést kell igazolni hozzá. A Szocpol igénybe vehető egyedülálló szülők számára is lakásvásárlásra, építkezésre. Ennek feltétele, hogy a gyermek még nem töltötte be a 16.


Egy helyen mindent megtudhat a CSOK szabályairól. Az egyedülálló szülők élete korántsem egyszerű, rengeteg nehézséggel próbatétellel kell megküzdeniük és akkor az anyagi oldaláról még nem is beszéltünk! A Családok Otthonteremtési Kedvezménye rendelet alapvetően a gyermekes házaspároknak szól, feltételezi mindkét szülő meglétét. Sokan elfelejtik megemlíteni a szocpolt, ileltve legfrissebb nevén CSOK -ot mellyel nem csupán a gyermeket nevelő családok, hanem a gyermeküket egyedül nevelő, egyedülálló szülők is élhetnek, így segítséget kaphatnak saját lakásuk megszerzéséhez. Sokan tévesen feltételezik azt, hogy egy egyedülálló anya , görcsösen apát keres a gyerekének.


Nem keres apát, hiszen apja minden gyereknek van. Jobb, rosszabb, de van. Arról, hogy az egyedülálló anya nem nő, de legfőképp nem ember. Pedig esküszöm, hogy nem úgy vagyunk, mint ahogy a Bridget Jonesban a szinglikről van szó, nem borítják bűzös kelések a testünket, undorító bibircsókokat sem hordunk a ruhák alatt, nincs a kelleténél több végtagunk, magamból kiindulva az illatunkat kifejezetten finomnak mondanám, mégis úgy. Borzasztó magányos vagyok, barátaim se nagyon vannak (elvesztettem a kapcsolatot velük).


Egyedülálló anya csok

Nagyon hiányzik az életemből egy társ, és a szex is. A CSOK rendelet egyértelműen kimondja, hogy büntető kamatostul vissza kell fizetni a CSOK támogatást és kedvezményes hitelt is, ha a családi otthonteremtési kedvezmény igénybevételével érintettek egy harmadik személynek átengedik az ingatlan használati jogát, azon használati vagy haszonélvezeti jogot alapítanak. Ha pedig a lakás már megvan, ám nehézségeid vannak a fenntartásával, akkor egyedülállóként jó eséllyel pályázhatsz kedvezményekre a különféle közműszolgáltatóknál is. Egyedülálló anya ként kevesebbet fizethetsz a gázért, de az ELMŰ áramszolgáltatónál is támogatás hoz juthatsz, ha rendszeres gyermek védelmi. A közhiedelemmel ellentétben egyáltalán nem csak a év alatti házaspárok igényelhetik az új CSOK -ot.


Sőt, ez még a milliós legmagasabb összegnek sem feltétele. Most összefoglaljuk az. Egyedülállók, élettársi kapcsolatban élők vagy elváltak is jogosultak lehetnek. De nagyon elkeseredve jöttem haza,mivel a csok is eléggé megcsavart dolog!


Egyedülálló anya csok

Elvileg semmire nem jogosultak ill. A menyem meg mint irtam az előzőekben,kismama és most diplomázott és minden. Matt művész, aki a tengerparton vándorolva keresi az. A CSOK komoly segítséget jelent a családoknak és akár az egyedülálló szülőknek is.


Ugyanakkor azon szülők számára nem megoldás, akik nem hitelképesek és nincs reális esélyük a saját ingatlanra. Egy egyedülálló , két gyermeket nevelő anya ugyanakkor már nem nyilatkozhat úgy, hogy vállal még egy gyereket, csak akkor, ha házasságot köt valakivel – természetesen a csokot két gyermek után ugyanúgy igénybe veheti. A házasságon kívüli gyerekvállalást nem támogatja rendszer” – hangsúlyozta Tuzson Bence. Válasz: A CSOK -ot vér szerinti és örökbefogadott gyermekekre tekintettel lehet igényelni, tehát csak a vér szerinti gyermekei vehetők figyelembe a kedvezmény igénylésénél, az esetlegesen Önhöz kerülő további nevelt gyermek(ek) nem.


Vásárolhatok ingatlant kizárólag a CSOK -ból? Igényelhetek CSOK -ot, ha egyedülálló vagyok? Igen, Ön egyedülállóként is igényelheti a CSOK -ot az Önnel közös háztartásban élő, Ön által eltartott és a felépített vagy megvásárolt lakásba Önnel együtt beköltöző gyermek után.


Erika egy átmeneti szálló pici szobájában, ami másfél éve az otthont jelenti neki és kisfiának, Istinek. Bementem a bankba,hogy érdeklődjek helyettük is mert nem itt laknak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések