2017. március 31., péntek

Alacsony vérnyomás lelki okai

Az alacsony vérnyomás lelki okai mik lehetnek még? Nemcsak arról van szó, hogy nem vállalja fel a konfliktusokat, hanem arról, hogy úgy szervezi az életét, hogy még csak konfliktushelyzetbe se kerüljön. Ha mégis, akkor általában a legkisebb ellenállásnál is azonnal visszavonulót fúj. Ha ismerjük a kiváltó okot (például gyógyszer-mellékhatás), annak kiküszöbölésével oki kezelést végezhetünk.


Ennek hiányában tüneti kezelésre szorítkozunk. Vérnyomás problémák - lelki okai. Hipertónia magas vérnyomás esetén, vérnyomás , azaz energia, véráram ellenállás, állandó nyomás és feszültség alatt állni. A vér az életet szimbolizálja. Nyomás alá helyezni magunkat, állandó konfliktusban élni anélkül, hogy megoldást találnánk a problémákra, nem szembenézni a konfliktusokkal, állandó vizsgadrukk és ugrásra készség.


Minden az alacsony vérnyomás és a szédülés tárgyköréből. Szakértő válaszol rovatunkban a látogatók által feltett kérdések és az arra adott szakorvosi válaszok olvashatók. Az infarktus lelki okai – hallgass a szívedre! A szívbetegek olyan emberek, akik nem akarnak a szívükre hallgatni, a legszívesebben mindent az értelmükkel intéznének el.


Alacsony vérnyomás lelki okai

Ha a szívverés akadozik vagy szágul az mindig biztos jele annak, hogy a belső ren ritmus zavara, egyfajta kisiklás következett be. Fontos azonban, hogy sokszor csak véletlenül derül ki, pedig komoly betegségek kísérő tünete lehet. Testi betegség lelki okai.


A depresszió például olyan mentális betegség, amely súlyosan megzavarja az ember érzelmi egyensúlyát, tartósan és lényegesen rontja az életminőséget (a munkaképességet és a személyes kapcsolatokat). Nem viszonyul egyenesen és őszintén a dolgokhoz, hiányzik belőle a kitartás. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hipotónia) is számos szövődmény előidézője lehet. A túl alacsony és a túl magas vérnyomás is a konfliktusok elkerüléséről árulkodhat,. A tartósan alacsony vérnyomás elsősorban fiatalokra jellemző.


Alacsony vérnyomás lelki okai

Ezzel ellentétben a helyzetváltoztatás kapcsán fellépő, ún. Több millió ember szenved alacsony vérnyomásban – reggelente nehezen szedi össze magát, bágyadt és kimerült. Nehezen tudnak koncentrálni, szédülés környékezi őket, egyesek el is ájulnak, mivel olyan életfontosságú szervek, mint például az agy, nem kapnak elegendő vért. Család-barát - a Duna Televízió délelőtti műsora.


Betegségek lelki okai. A alacsony vérnyomás esetleges komplikációi. Az esetleges ájulások sérülésekhez, csonttörésekhez vezethetnek. Ez utóbbi különösen időskorban jelent nagy veszélyt. Amit tenni kell alacsony vérnyomás esetén.


Alacsony vérnyomás esetében sokat segít az aktivitás fokozása. Azt jelenti, hogy az erre hajlamos egyéneknél az ún. Hgmm-nél alacsonyabb, akár lényegesen is. Ez az érték jelzi, hogy a szív bal kamrájának összehúzódásakor milyen erővel nyomja a vért a főverőérbe. Barnai Roberto, Jakab István - Duration: 35:16.


Nem kell összekeverni a tartósan alacsony vérnyomást azzal, ha az illetőnél például helyzetváltozatás miatt lép fel vérnyomásesés. Ha ugyanis fekvés után felállunk, a mért nyugalmi értékhez képest a szisztolés vérnyomás legalább Hgmm-rel, a per érték vagy úgynevezett diasztolés vérnyomás minimum Hgmm-rel alacsonyabb lesz. Ha ennél magasabbak az értékei akkor magas vérnyomásod van, ha alacsonyabbak, akkor pedig alacsony vérnyomásról beszélünk.


A magas vérnyomás okai sokszor ismeretlenek, ugyanakkor vannak olyan tényezők is, melyek nagyban hozzájárulnak a magas értékek tartós fennállásához. Rövid ideig tartó, átmeneti vérellátási zavar, érgörcs, alacsony vérnyomás okozza. Lelki okai :üldözöttség, kínos kötelezettség, halál közeli élmény, háttérben meghúzódás, túlzott érzelmi megalkuvás, érzelmi megszállottság ártóimpulzusa, érzelmi zsarolás ártóimpulzusa, tudatalatti félelem a nevetségessé. Más készülékek két egymást követő mérés esetén, jelentősen különböző vérnyomás és pulzus értéket mutatnak.


Ha sok a melléütés, kórosan alacsony értéket mérnek, mert a melléütést nem számolják. A partner kapcsolat szellemi- lelki téren zavart mutat. Az érintett fél lehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnők vagy munkatárs.


Okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések