2017. március 7., kedd

3 Hónapos baba mennyit eszik

Kb óránként eszik 1ml-t. De azt is több részletben, szóval össze-vissza. Azt mondta a védőnő hogy ez rengeteg, óránként kéne ennie 1ml-t. Ma megpróbáltam, 1ml után negyed óráig üvöltött, aztán elaltattam valahogy. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok.


A kérdező kommentje: Aggódom! Kakilni csak picit tud naponta 1x. Azért is kérdeztem mert nem tudom,hogy jó az óránkét 90ml. Teát is iszik napi 100ml. Azért kg csak,mert előtte milupával kínozták hétig amitől csaj fogyott,és ment a hasa.


Miközben a baba felfedezi a kanál használatát, a szülő ténylegesen is megeteti a picit. Etetés előtt készítsünk mindent a közelünkbe a bébiételtől a partedlin át a kiskanálig, hogy minél nyugodtabb körülmények között történjen az étkezés. Elegendő pisis és kakis pelus, egy jókedvű baba , aki megfelelően gyarapodik hónapról hónapra, és biztosan eleget eszik.


Van egy harmadik válasz is, amelyikkel vidéken idősebb orvosnál találkoztam, ez az első héten napra lebontva pontosan megmondja, hogy mennyit kell ennie a babának, majd egy hetes korától az aktuális súlya. Ezek az altatási időpontok mindig ugyanakkor kezdődjenek, mert így fog tudni kialakulni a baba fix alvásritmusa. Ha a baba ilyenkor igény szerint egész nap cicin lóghat, akkor pár nap, max hét alatt felnöveli a tejmennyiséget. Ha nem ehet igény szerint, akkor általában hónapos korra az anyuka tápszer kiegészítésre kényszerül. Tehát egy ÁTLAG 1-hónapos baba napi táplálékigénye 7ml.


Az átlagos csecsemő mostanra már a játékok után nyúl, a fölé lógatott játékokat megfogja, a mellé letett játékokat maga mellé nyúlva próbálja megfogni. Ha ezt a mennyiséget elosztjuk a napi étkezések számával, akkor megkapjuk, hogy egy étkezés kapcsán átlagban mennyit kell szopnia a babának. Ha cumisüvegből eszik a pici, akkor ennyi ml az ideális mennyiség számára. A szülők tudni akarják: Mennyi ideális esetben egy hónapos kisbaba testsúlya és mekkora a testhossza?


Egy baba átlagos súlya lányoknál kilogramm és a fiúknál kiló. Az átlagos testhossz pedig lányoknál centiméter, fiúknál pedig nagyjából 6centiméter. Most a kicsinél is úgy beszéltük, hogy tutira köztünk alszik maj de végül hónapos koráig a kiságyban aludt estétől - reggelig. Nem evett éjszaka, csak olyan 5-hónapos koráig. Azóta egyre többször ébredt, elkezdődött a fogzás is, voltak borzalmas éjszakáink.


A WHO ajánlása szerint féléves korig csak tejre van szüksége a csecsemőnek. A legjobb az anyatej lenne, de ha a szoptatás akadályba ütközne, akkor a saját édesanya lefejt tejét, ha ez nem áll rendelkezésre, más anya tejét, ha az sincs, akkor a kisbaba igénye szerint módosított tejet, vagyis tápszert javasol az Egészségügyi Világszervezet. Ilyenkor éredemes az etetésenkénti adagit ml vízzel és egy adagolókanál tápszerrel megemelni. Ilyen étvágynövekedésekre , hets illetve , hónapos kor körül számíthatunk. Soha ne erőltessük A mesterséges tálálás egyik hátránya, hogy mindig látjuk mennyit evett a baba.


Vannak csecsemők, akiknek étvágya. Az egy hetes baba fejlődése, napirendje: mennyit eszik és alszik? Az újszülött kisbaba – ha a kórházban minden rendben ment – végre haza kerül.


A tapasztaltabb anyukák ilyenkor az ösztöneikre hallgatva, felkészülten várják az egy hetes baba gondozását saját otthonukban. De cserébe gyakrabban kérhet szopizni, lehet, hogy ezért nyugtalanabb. Plusz a fogzási fájdalmat is jól enyhíti a szoptatás. Ha a baba szépen gyarapszik, elégedett, egészséges, akkor rá kell bízni, hogy mennyit szeretne fogyasztani. A 0-hónapos csecsemő kizárólagos és elegendő tápláléka az anyatej, ennek hiányában a donor női tej, ennek hiányában pedig a tápszer.


3 Hónapos baba mennyit eszik

Nemsokára itt az első szülinap, igazi tortával, amiből már az ünnepelt is kér néhány falatot! De ne szaladjunk annyira előre az időben, hiszen van néhány olyan újdonság a kamrában, amivel érdemes még a sütemények előtt megismerkedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések